Veiligheidsadviseur bouw

Veiligheid staat bij Dura Vermeer op één. Complexe projecten, werken met nieuwe technologie, innovatief denken ... Je kan veel en dat laat je bij hen zien. Je bent dé aanjager van veiligheid binnen hun  bedrijf en op de bouwplaats. Dura Vermeer zoekt een Veiligheidsadviseur bouw.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
2-11-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je hebt als veiligheidsadviseur een belangrijke rol binnen onze organisatie en brede verantwoordelijkheid. Zo denk je o.a. tijdens de tender en de voorbereiding maar vooral ook in de uitvoering van onze projecten mee over de veiligheidsrisico’s. Je ondersteunt je collega’s waar nodig, o.a. bij diverse plannen, project-RI&E’s en veiligheidsrondes. Je onderzoekt incidenten, zorgt ervoor dat rapportages op de juiste manier verwerkt worden. Je scherpt proactief - waar nodig - de veiligheidsprocedures aan en hebt een actieve bijdrage aan het verhogen van de veiligheidscultuur binnen de organisatie. Je analyseert data en stelt aan de hand daarvan rapporten en adviezen op. En je adviseert en ondersteunt omtrent veiligheidsvraagstukken op projecten. Dit doe je met een proactieve houding. Ook ben je veelvuldig op onze projectlocaties en geef je (on)gevraagd advies aan het MT, projectleiding en uitvoering omtrent veiligheid.


Je begeleidt de werkmaatschappij bij het naleven van het managementsysteem en bent betrokken bij audits. Je weet wat de laatste stand van zaken is binnen relevante wet- en regelgeving en volgt de ontwikkelingen in het vak, daarnaast ben je in staat om de visie en beleidsplannen te vertalen in operationele actieplannen en stel je verbetervoorstellen op. Dit alles doe je met kennis van zaken, oog voor de verschillende belangen en veel enthousiasme. Jij bent dé veiligheidskundige binnen onze regio en werkt hierin nauw samen met je collega’s van de andere regio’s. In deze uitdagende functie val je rechtstreeks onder de directie.


Hier(aan) ga je werken


Als medewerker van Dura Vermeer Bouw Hengelo ben je onderdeel van een club met ontwikkelaars en bouwers, doeners en waarmakers. Duurzame samenwerking staat daarbij voorop: samen plannen maken, samen Het Goede Doen (onze missie), samen kennis en successen delen en samen innoveren. Dat geldt voor alle disciplines die we in huis hebben: Ontwikkeling, Woningbouw, Utiliteitsbouw, Renovatie & Transformatie en Beheer & Exploitatie. We werken daarbij in waardestromen, waarbij iedereen aan tafel zit als één team. Met maar één doel: waarmaken wat we beloven. Vanuit jouw functie werk je voornamelijk op het kantoor in Hengelo. Dit doe je samen met gedreven collega’s uit verschillende vakgebieden.

Functievereisten

Met jouw analytische vermogen en oog voor details excelleer je als veiligheidskundige. Jouw passie voor veiligheid weet je op een enthousiaste manier over te dragen op de medewerkers van de werkmaatschappij. Je straalt vertrouwen uit maar durft mensen ook aan te spreken op hun verantwoordelijkheden en te voorzien van goed onderbouwde feedback. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden om mensen mee te krijgen en daarbij ben je in staat om op verschillende (kennis)niveaus te communiceren. Onze nieuwe veiligheidsadviseur heeft:


 • 3 - 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie in de bouw;
 • hbo werk- en denkniveau;
 • Kennis en ervaring als veiligheidskundige (MVK of HVK) ;
 • Affiniteit met de bouw, een bouwkundige opleidingsachtergrond is een pré;
 • Een rijbewijs B.

Aanbod

 • Een goed salaris dat meegroeit met jouw ontwikkeling.
 • 43 verlofdagen met de mogelijkheid om dagen te verkopen.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een standaard verzekering van alle werknemersrisico’s, pensioenregelingen, een extra aanvulling bij arbeidsongeschiktheid en een bijdrage voor jouw pensioenregeling.
 • Een goede werk-privébalans dankzij soepele regelingen voor arbeidsduur, werktijden en moderne verlofvormen voor onder meer ouderschap, calamiteiten, mantelzorg of een sabbatical.
 • Voor verse vaders: 100% doorbetaling van je salaris tijdens je (aanvullende) geboorteverlof.
 • Veel aandacht voor jouw groei, met onze eigen Dura Vermeer academie en een vergoeding in tijd en geld voor zowel vak- als loopbaangerichte opleidingen.
 • Een smartphone en een laptop van de zaak.
 • Een bedrijfsauto met de mogelijkheid om deze ook privé te gebruiken.
 • Een vitaliteitsprogramma en een individueel keuzebudget voor duurzame inzetbaarheid.
 • Een eindejaarsgeschenk, zomerse BBQ’s, winterse kerstborrels en personeelsfeesten.
 • En last but not least: fijne collega’s die in een professionele omgeving zorgen voor een ongekend goede werksfeer

Bedrijfsprofiel Dura Vermeer Groep

Een huis bouwen of een stuk asfalt produceren, dat kunnen meer bouwbedrijven. Maar de manier waarop je dat doet bepaalt hoelang je succesvol blijft. In ons geval al meer dan 165 jaar. Als familiebedrijf draait het bij Dura Vermeer om relaties, in de eerste plaats die met jou. Wij geloven dat als jij goed in je vel zit mooie resultaten volgen. Onze ruim 2.800 medewerkers geven ons een nationaal gezicht en een lokaal hart. Je vindt onze mensen van Rotterdam tot Hengelo en van Alkmaar tot Weert. Wat ze verbindt is de trots op hun vak, de drive om het maximale resultaat te behalen en bovenal de motivatie om dat samen te doen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Dura Vermeer. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Bosmaatweg 60
7556 PJ HENGELO
010 - 2808 700