Beleidsadviseur jeugd

Jij bent een beleidsadviseur met gemeentelijke ervaring en wil aan de slag met de doorontwikkeling van het lokale jeugdbeleid. Jij hebt ervaring op zowel strategisch, tactisch als uitvoerend niveau. Jij weet van aanpakken en durft door te pakken en wil naast de doorontwikkeling van het beleid, ook jezelf verder ontwikkelen. Herken jij jezelf in bovenstaande en ben jij klaar voor deze uitdaging? Lees dan snel deze vacature van gemeente Dinkelland.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
23-7-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

  • Als beleidsadviseur jeugd heb je een variërend takenpakket. Zo ga je aan de slag met de doorontwikkeling van het lokale jeugdbeleid en houd je je bezig met regionale en landelijke ontwikkelingen.
  • Je neemt deel aan de regionale overleggen, geeft input vanuit jouw eigen kennis en de informatie die je intern hebt opgedaan. Vervolgens koppel en vertaal je de besproken onderwerpen terug naar lokaal.
  • Je bent als beleidsadviseur jeugd het aanspreekpunt voor het beleidsthema jeugd, zoals algemene voorzieningen voor Jeugd, de POH-jeugd GGZ, de samenwerking met GI’s en de Raad voor de Kinderbescherming en de verbinding tussen beleid en de jeugdconsulenten.
  • Ook richten jouw werkzaamheden zich op het actueel houden van de verordening Jeugdhulp en de vertaling hiervan naar (nieuwe) beleidsregels en de implementatie hiervan.
  • Je bent goed in het initiëren en onderhouden van relaties met onze samenwerkingspartners. Je beantwoordt raadvragen, schrijft collegevoorstellen en adviseert collega’s en bestuurders.
  • Kortom: een uitdagend en dynamisch takenpakket met volop ontwikkelkansen!

Functievereisten

  • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en hebt een voor deze functie relevante opleiding afgerond.
  • Ervaring met het opstellen van beleidsnota's en aantoonbare kennis van jeugdbeleid. Kennis van het sociaal domein, specifiek in het samenbrengen van preventie/algemene voorzieningen Jeugdwet, Wmo en Participatiewet.
  • Je bent in staat om het beleid te vertalen naar de uitvoering en vice versa en weet daarin rekening te houden met maatschappelijke impact, financiële impact en politieke gevoeligheden.
  • Je hebt een goed gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen en je bent een stevige gesprekspartner voor de portefeuillehouders in het college.

Aanbod

Natuurlijk, wij vragen wat van jou. Maar je kunt ook wat van ons terug verwachten. Ruimte om je eigen baan vorm te geven en te ontwikkelen bijvoorbeeld. Buiten de dagelijkse overlegmomenten heb jij de mogelijkheid om te werken waar en wanneer je wilt: een tijd- en plaats onafhankelijke baan. En uiteraard bieden we je moderne communicatiemiddelen.


De functie is gewaardeerd in schaal 10, bij een fulltime-functie bedraagt het maximumsalaris €5.009,00 bruto per maand.


Elke maand krijg je een keuzebudget van 17,05% bovenop jouw salaris. Je kan zelf bepalen hoe je dit budget inzet, bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets, sportkleding of een abonnement voor je sportschool. Je krijgt een tijdelijk contract van een jaar met de intentie om deze aansluitend om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.

Bedrijfsprofiel

DINKELLAND: LOKAAL EN EUREGIONAAL Dinkelland; een combinatie van twaalf steden en dorpen die garant staan voor een typisch Twentse cultuur en prachtige landschappen. Met haar kunstzinnige en authentieke centrum vormt Ootmarsum het toeristische middelpunt van de gemeente. Maar ook andere bezienswaardigheden als Landgoed het Singraven en Het Stift zijn een bezoekje waard. Dinkelland is een geweldige bestemming voor toeristen, maar ook voor haar inwoners en ondernemers. Er heerst een nuchtere en vriendelijke sfeer waardoor je snel wordt opgenomen in de Dinkellandse samenleving. Werk is een aspect dat in Dinkelland erg belangrijk is. Het doel van de gemeente is om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen en te houden. DinkellandWerkt! is een voorbeeld van een initiatief dat hierbij helpt. DinkellandWerkt! zorgt er bijvoorbeeld voor dat mensen met een uitkering of een beperking toch aan een baan worden geholpen. Het is een initiatief dat zelfs kan rekenen op landelijke belangstelling. Ook voor ondernemers biedt Dinkelland volop mogelijkheden. De bedrijventerreinen in Weerselo, Denekamp, Ootmarsum, Rossum en Deurningen bieden ruimte aan talloze bedrijven en worden constant ontwikkeld om meer ondernemers aan te trekken. Door de perfecte ligging ten opzichte van de Duitse grens is Dinkelland een aantrekkelijk gebied voor bedrijven die euregionaal opereren.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Dinkelland. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!