Stagiair Social Work

Gemeente Dinkelland weer toffe stageplekken binnen ons team opvang Oekraïense vluchtelingen. Ben jij sociaal, maak je makkelijk contact en wil je alles leren over het begeleiden van (Oekraïense) vluchtelingen en hoe de migratieketen in Nederland eruit ziet? Jouw gesprekstechnieken ontwikkelen en mensen steunen in het vinden van een plekje binnen onze samenleving? Kom dan bij ons stage lopen!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als jij bij ons stage komt lopen dan ga jij je samen met ons inzetten voor een goede begeleiding van Oekraïense vluchtelingen die verblijven op één van onze gemeentelijke opvanglocaties. Jij zult je onder andere onderstaande werkzaamheden uitvoeren:

  • Jij bent de rechter hand van de locatie coördinator bij de dagelijkse gang van zaken op de locatie waar jij stage loopt.
  • Jij bent het aanspreekpunt voor de Oekraïense vluchtelingen waarbij je het beantwoorden van vragen (natuurlijk zodra je daaraan toe bent) zelf doet en waar je altijd als dat nodig is kan terugvallen op de locatie coördinator.
  • Jij gaat voorlichting geven over het leven in Nederland en je kan vluchtelingen ondersteunen bij het invullen van belangrijke papieren en documenten.
  • Jij gaat kleine (groeps-) activiteiten organiseren op jouw stagelocatie.
  • Een uitdagende stage dus, omdat je te maken hebt met ad-hoc werkzaamheden en heel uiteenlopende situaties!

Functievereisten

  • Je volgt op dit moment een opleiding HBO Social Work en bent op zoek naar de leukste stageplek in Twente.
  • Je bent assertief, creatief en weet je ook communicatief al aardig te redden.
  • Je hebt (maar dat is voor jou vanzelfsprekend) de wil om jouw kennis van vluchtelingenproblematiek, hulpverleningsprocessen of een interculturele context te vergroten.
  • Je bent bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs.
  • En je vindt het geen probleem om niet van 9-17 stage te lopen (je loopt mee in onze reguliere diensten.

Aanbod

Wij bieden je een uitdagende stage, met ruimte om te leren en te ontwikkelen. Als stagiair loop je altijd mee met een beroepskracht die jou in jouw ontwikkeling begeleidt. Je ontvangt van ons een stagevergoeding conform cao. Dit bedraagt €300,00 bruto per maand, o.b.v. 36 uur.

Bedrijfsprofiel

Afdeling sociaal domein

Een gezonde levensstijl stimuleren. Zorgen dat inwoners lekker in hun vel zitten. En hen betrekken in de samenleving. Dat is wat we bij Sociaal Domein doen. We handelen vanuit twee doelen: positieve gezondheid en bereikbare en betaalbare dienstverlening. Bij Noaberkracht geloven we dat gezond zijn veel meer is dan niet ziek zijn.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Dinkelland. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!