Functioneel- en applicatiebeheerder

Dimpact is op zoek naar een Functioneel- en applicatiebeheerder. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-6-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Als functioneel- en applicatiebeheerder geef je uitvoering aan het integrale informatiebeleid en beheer je de applicaties van het Dimpact regiebureau. Je evalueert en beheert onze digitale werkplek. In deze zelfstandige functie zorg jij ervoor dat al je collega’s binnen het regiebureau en de vereniging zo optimaal mogelijk kunnen werken.  


Vanuit jouw resultaatgerichte instelling ben je tevens verantwoordelijk voor het adviseren en bewaken van de uitvoering van het informatiebeleid. Hier wordt momenteel invulling aan gegeven. Aan jou de taak om de juiste vertaling van beleid naar inrichting te realiseren. 


In deze nieuwe functie heb je een belangrijke rol in de keuzes die gemaakt moeten worden over het gebruik van de applicaties. Daarbij ligt het technisch beheer veelvuldig bij onze leveranciers. Als beheerder ben jij de schakel tussen Dimpact en onze leveranciers. Daarnaast ben je met jouw proactieve instelling op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en zorg je dat de applicaties up to date blijven. Door jouw begeleiding en ondersteuning weten alle collega’s en gebruikers van de applicaties hoe zij deze optimaal kunnen inzetten en gebruiken.  


Wat je bij Dimpact gaat doen:

Als beheerder ben je verantwoordelijk voor het integrale functionele en applicatiebeheer van de bij ons in gebruik zijnde applicaties. Hierbij ligt een specifieke focus op het functioneel beheer van Exact Synergy, Exact Globe, de werkplek (Office 365)​ en onze samenwerkingsomgeving (intranet van de vereniging, Embrace Workspace).  


Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de uitvoering van onze (digitale) werkplekbeleid. Je hebt een belangrijke rol in de selectie van te gebruiken apparatuur, denk aan de werkplek op kantoor (schermen, docking) en onze hybride werkplek (notebook, telefonie).  


Je:  

 • geeft uitvoering aan functioneel en applicatiebeheer.  
 • bewaakt de integraliteit van de verschillende applicaties. 
 • adviseert, bewaakt en geeft uitvoering aan het informatievoorzieningenbeleid en daarbij de beveiligingsrichtlijnen.  
 • bent verantwoordelijk voor de dagelijkse applicatiebeheer- en onderhoud.  
 • bewaakt, selecteert en zorgt voor hulpmiddelen op de werkplek en telefonie. 
 • biedt gebruikers ondersteuning bij het gebruik van de applicaties. 
 • hebt een belangrijke rol in de keuzes en selectie voor het gebruik van applicaties binnen Dimpact.  
 • geeft vanuit eigen initiatief ondersteuning bij het implementeren van nieuwe systemen en releases.  
 • bent de schakel tussen Dimpact en leveranciers en bewaakt de contractuele afspraken.  
 • reageert proactief op nieuwe ontwikkelingen. 

Functievereisten

Je:  

 • bent 36 uur per week beschikbaar. 
 • hebt MBO werk-denkniveau.   
 • hebt aantoonbare kennis op het gebied van functioneel applicatiebeheer.  
 • hebt kennis op gebied van financiële systemen, Office 365 en samenwerkingsomgevingen. 
 • hebt technische kennis op gebied van werkplek automatisering en telefonie.  
 • hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en je kan goed samenwerken.  
 • bent een positieve en enthousiaste persoonlijkheid, die proactief handelt. 
 • hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Bedrijfsprofiel Dimpact

In een wereld waarin technologische, juridische en maatschappelijke innovaties elkaar steeds sneller opvolgen, staan gemeenten voor een grote opgave. De digitale innovatie van dienstverlening aan inwoners en bedrijven moet versneld worden, en dat kunnen ze niet alleen. Ruim 40 Nederlandse gemeenten werken samen, co-creëren en leren van elkaar binnen de onafhankelijke coöperatie Dimpact. Zo kunnen onze leden hun dienstverleningsambities waarmaken, altijd met de behoeften van hun inwoners en lokale bedrijven als basis.  


Dimpact is van gemeenten en is er voor gemeenten. Onze leden hebben een gedeelde ambitie: oplossingen initiëren en realiseren voor de publieke dienstverlening van morgen. Ervoor zorgen dat in alle Nederlandse gemeenten de publieke dienstverlening optimaal voor elkaar is. Dimpact is al 15 jaar toonaangevend in digitale dienstverlening. Met een kleine hechte groep, wordt gewerkt aan ambitieuze doelstellingen. Samenwerken is de belangrijkste kernwaarde. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Dimpact. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Zuiderval 96
7543 EZ Enschede
088 346 00 00