Verslavingsarts

Dimence is op zoek naar een Verslavingsarts die het team Verslavingspsychiatrie in Deventer en Almelo wil komen versterken!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-2-2017
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als Verslavingsarts werk je zowel klinisch (Deventer) als ambulant (Deventer en Almelo) en houd je je bezig met het somatisch onderzoeken, diagnosticeren, behandelen en begeleiden van patiënten met verslavings- en psychiatrische problematiek. Je indiceert de noodzaak tot behandeling/begeleiding. Je stelt een behandelplan op en verwijst zo nodig door naar externe specialisten. Je treedt hierbij op als intermediair tussen patiënt en externe behandelaar. Uiteraard zorg je voor een juiste, tijdige en volledige registratie en verslaglegging. Daarnaast geef je voorlichting aan patiënten en patiëntsystemen en integreer je somatisch medische zorg in de psychiatrische behandeling. Dit doe je door behandelaars en andere belanghebbenden te informeren en te consulteren inzake de situatie van de patiënt in het bijzonder en middelengebruik en verslaving in het algemeen. 


Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied, bent bereid te participeren in wetenschappelijk onderzoek en bijdragen aan wetenschappelijke publicaties.


Samenwerken vinden we belangrijk binnen Dimence. Dit zeggen we niet alleen, dit doen we ook; in het belang van de patiënten die wij behandelen en hun naasten! Daarnaast werken we actief met 'Beleid Maken We Samen'. Medewerkers worden vroegtijdig betrokken bij veranderingen en denken hier actief in mee. Werken binnen de verslavingspsychiatrie is nooit saai en in sommige gevallen kan het een flinke uitdaging zijn. Je staat hierin niet alleen, je werkt nauw samen met de collega’s in de teams. De teams zijn gemotiveerd en deskundig. We hechten groot belang aan een open communicatie.

Functievereisten

Wij zijn op zoek naar een deskundige, enthousiaste Verslavingsarts die graag met onze doelgroep werkt. Verder:


  • Ben je een geregistreerd arts en heb je de opleiding tot verslavingsarts afgerond
  • Heb je meerdere jaren ervaring binnen de (verslavings)ggz
  • Neem je initiatief en beschik je over analytisch vermogen
  • Ben je stressbestendig, flexibel en beschik je over zelfreflectie
  • Zie je veranderen en verbeteren als uitdaging. Je weet op een creatieve, stimulerende en motiverende wijze om te gaan met patiënten
  • Werk je zelfstandig, proactief en gestructureerd en beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Ben je bereid om deel te nemen aan diensten buiten kantoortijden

Aanbod

Dimence is een organisatie waarbij je echt bezig kunt zijn met je vak; we leveren hoogwaardige diagnostiek, zijn een financieel gezonde organisatie en lopen graag voorop bij de nieuwste ontwikkelingen. We vinden het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Wil je wetenschappelijk onderzoek doen? Dit stimuleren en faciliteren we graag!


Wij bieden je een interessante en uitdagende baan in Deventer en Almelo voor 24-36 uur per week (in overleg) in een professioneel team, waarin je de ruimte hebt om jezelf te ontwikkelen. De functie is afhankelijk van opleiding en ervaring ingedeeld FWG 70 van de CAO GGZ.

Bedrijfsprofiel Dimence

Dimence zet in op het uitbreiden en verstevigen van haar behandelaanbod voor onze doelgroep van patiënten bij wie sprake is van een combinatie van verslaving en psychiatrische problematiek. We hebben nieuwe behandelteams opgezet in Deventer (klinisch en ambulant) en in Almelo (ambulant). Onze behandeling is gericht op herstel van functioneren, met abstinentie als uitgangspunt (cure).


We geloven in een geïntegreerde aanpak van beide problematieken, waarbij we ons ambulante en klinische aanbod optimaal op elkaar laten aansluiten. Ook besteden we in de behandeling van onze patiënten expliciet aandacht aan de medebehandeling van de systemen van onze patiënten. Onlosmakelijk verbonden aan een goede behandeling van verslaving is de somatische zorg. Voor deze somatische kant van de behandeling zijn we op zoek naar een verslavingsarts.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button komt u terecht op de site van de werkgever. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kunt u niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden, wilt u ons daarmee helpen en ons berichten als een link niet meer werkt?

Wilt u op de hoogte blijven van andere mooie vacatures in Twente? Schrijft u zich dan hier in!

Meer informatie

Hanzelaan 1
7607 NL ALMELO
0546 - 542 424