Information security manager

Demcon is op zoek naar een Information security manager

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-4-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als information security manager is het jouw verantwoordelijkheid om de informatiebeveiligingsstrategie binnen Demcon verder te professionaliseren en te implementeren. Jij zorgt er voortdurend voor dat de staat van informatiebeveiliging op het gewenste niveau is en dat het gedrag van de medewerkers in lijn is met de wenselijke cultuur op het gebied van informatiebeveiliging.  Je wordt door interne en externe stakeholders beschouwd als deskundige op het gebied van informatiebeveiligingsstrategie.


Binnen Demcon onderhoud je de informatiebeveiligingsstrategie, gebaseerd op een risicomanagementbenadering en rekening houdend met de organisatiebehoefte, dreigingsbeeld en trends. Ook initieer en coördineer je de implementatie van de informatiebeveiliging voor de gehele organisatie en houdt daar toezicht op samen met de security officer. Je bent eigenaar van het Information Security Management System (ISMS) en verantwoordelijk voor compliance met geldende wetten en normeringen (e.g. NIS2 en ISO 27001). Je adviseert de directie met betrekking tot aanpassingen in het strategisch beleid. 


Verder is het belangrijk dat je binnen de gehele organisatie bij alle medewerkers draagvlak en bewustzijn creëert rondom informatiebeveiliging.


Wat ga je doen?


 • Je houdt je bezig met het verder professionaliseren van ons Information Security Management System (ISMS) en het implementeren hiervan binnen de organisatie; 
 • Je bent verantwoordelijk voor compliance met geldende wetten en normeringen (e.g. ISO 27001); 
 • Je adviseert de directie m.b.t. strategisch informatiebeveiligingsbeleid; 
 • Actief opvolgen en verwerken van beveiligingsincidenten; 
 • Coördineren van interne en externe audits en het opvolgen van resultaten; 
 • Je bent betrokken bij het opzetten van nieuwe bewustwordingsactiviteiten. 

Functievereisten

 • Een afgeronde relevante wo-opleiding of gelijkwaardig denkniveau.  
 • Tenminste vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare positie.
 • Relevante ervaring op het gebied van cybersecurity en ISO 27001, bij voorkeur in een vergelijkbare omgeving.
 • Je hebt ten minste affiniteit met ICT, op het gebied van informatiebeveiliging en daarbij behorende risico’s en kwetsbaarheden, wet- en regelgeving en gerelateerde standaarden.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.


Verder kan je rekenen op onder andere:


 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon management & support is een ontwikkelaar en producent van technologie en innovatieve producten die bijdragen aan oplossingen voor technische en maatschappelijke problemen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000