Stage: Cross-platform user interface frameworks

Ben jij op zoek naar een uitdagend, toffe stage? Dan ben je bij Demcon op de juiste plek!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Gebruikersinterfaces bestaan al lang. Het cross-platform bouwen ervan is de laatste jaren relevanter geworden. Dit geldt zeker voor producten met een embedded Linux platform. Om binnen DEMCON te profiteren van de beste frameworks voor de bekende programmeertalen, kan enig onderzoek gedaan worden naar bijvoorbeeld de beste performance, de minste ontwikkeluren, etc. Deze stage gaat over het uitvoeren van dit onderzoek en het maken van enkele/eerdere proof of concept applicaties om de conclusies te verifiëren.


Opdracht

Om cross-platform user interfaces goed te kunnen testen, worden de volgende onderdelen voorgesteld door het software team

• Bepaal welke cross-platform frameworks er bestaan 


Momenteel worden binnen DEMCON talen gebruikt voor gebruikersinterfaces binnen producten (minimaal):

o C#/.NET

o C++


De student dient te onderzoeken welke frameworks voor deze talen bestaan en toepasbaar zijn op DEMCON.

• Een proof of concept bouwen met de gevonden/geselecteerde frameworks


Om de prestaties, ontwikkelsnelheid en meer te bepalen, moet een proof of concept gebouwd worden waarmee de bruikbaarheid (voor DEMCON) van het framework bepaald kan worden.

Functievereisten

  • HBO of WO student op het gebied van Computer Science, of een vergelijkbare studie
  • Ervaring met programmeren
  • Ervaring met  C++
  • Locatie: Enschede

Aanbod

Demcon biedt een dynamische, groeiende en innovatieve organisatie. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we een goed klimaat voor deze opdracht. Dankzij enthousiaste en toegewijde collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel. Je wordt (dagelijks) begeleid door een collega van onze afdeling. We juichen eigen initiatief toe en geven je de ruimte om dit tot uiting te brengen. Verder bieden we je een vergoeding en veel flexibiliteit.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon is een ontwikkelaar en producent van technologie en innovatieve producten die bijdragen aan oplossingen voor technische en maatschappelijke problemen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000