Groupleader mechatronic system engineering

Demcon is op zoek naar een Groupleader mechatronic system engineering. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-5-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als groupleader ben je het gezicht van de afdeling en heb je een sleutelfunctie in het bedrijf. Je hebt zowel een ondernemende instelling als ook kwaliteit borgende mindset waarmee je de afdeling naar een hoger plan weet te brengen en levert zo een significante bijdrage aan de verdere groei van jouw groep.


Jij houdt je bezig met het coachen van onze mensen binnen de afdeling, jij kent jouw medewerkers en weet wie welke aandacht nodig heeft. Naast ontwikkeling van jouw team draag je ook zorg dat de juiste competenties aanwezig zijn om de projecten te draaien. 


Daarnaast organiseer je de juiste faciliteiten, tools en het opzetten en verder verbeteren van werkmethodieken. De afdelingsontwikkeling is strategisch, passend bij de behoeftes in de (toekomstige) markt. Hiertoe onderhoud je een netwerk in de regio; met bijvoorbeeld de UT, Saxion en relevante vakorganisaties. 


Naast het ontwikkelen, coachen en beoordelen van je mensen, heb je de primaire taak om jouw medewerkers aan projecten toe te wijzen en hun bijdrages te monitoren. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en de efficiency van het werk van je medewerkers in de projecten. Een nauwe samenwerking met onze businessunit managers, projectmanagers en groupleaders van andere afdelingen en vestigingen staan aan de basis van het opleveren van werkende technologie die beantwoord aan de wensen van de (eind)klant.

Functievereisten

 • Afgeronde (technische) wo-opleiding 
 • Minimaal 2 jaar ervaring met het succesvol (technisch) leiden van teams in een E&D/R&D setting;
 • Meerdere jaren ervaring met het ontwikkelen van systemen van concept tot realisatie;
 • Sterke communicatieve vaardigheden op alle niveaus (team, klant en intern);
 • Je bent een bruggenbouwer, tussen mensen, afdelingen, en projecten;
 • Je bent een inspirerende persoonlijkheid, een peoplemanager;
 • Je herkent jezelf in de DEMCON-kernwaarden: betrokken, klantgericht en samenwerken
 • Affiniteit met het high tech marktsegment, bewezen ervaring in deze richting is een pre
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.


Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 •  Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Bedrijfsprofiel DEMCON

De afdeling  Mechatronic System Engineering (MSE) bestaat uit een 20-tal gedreven engineers die zich vanuit diverse technische achtergrond ontwikkeld hebben tot (mechatronische) system engineers met brede inhoudelijk kennis. Vanwege groei zijn we op zoek naar een Groupleader voor deze afdeling om de taken te kunnen verdelen. Je werkt hierin nauw samen met de groupleaders van de andere disciplines en de Manager Engineering. 


Onze engineers werken binnen high tech systems aan verschillende marksegmenten zoals de halfgeleider industrie en de analytical markt. De system engineers specificeren niet alleen, maar zijn ook betrokken bij de conceptfase (inclusief de testopstellingen in het eigen engineering-lab), detail engineering, integratie & verificatie en tenslotte de eerste assemblage van het ontwerp.  Als system engineer zie je het ontworpen systeem dus daadwerkelijk tot leven komen. Dit doen de system engineers als spin in het web met de collega engineers van Mechanica, Elektro/Elektronica, Software en QA/RA plus projectmanagers samen met in- en externe klant(en) en stakeholders.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000