Robotica engineer autonome systemen

Demcon is op zoek naar een Robotica engineer autonome systemen. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-3-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Je wordt onderdeel van een team dat in meerdere projecten al die facetten van autonomie ontwikkelt. Dat zijn dus echt moderne algoritmen en software, soms rechtstreeks van wetenschappelijke publicaties, die toegepast worden op echte systemen. Het team doet dingen als:

 • Ontwikkelen simulatieomgevingen (bijvoorbeeld in Unity)

o   Wereldgeneratie

o   Sensor-simulatie (lidar, gps, dieptecamera, IMU, …)

 •  Implementeren en configureren van autonome navigatietechnieken zoals

o   Visual of Lidar odometry

o   SLAM

o   Routeplanning

o   Scene segmentation

 • Ontwikkelen autonoom tactisch gedrag, bijvoorbeeld door middel van

o   Behaviour trees

o   Deep Reinforcement Learning


Sommige projecten draaien om het ontwikkelen van een simulator; in andere projecten worden algoritmen geïntegreerd op een onbemand voertuig van derden. Demcon heeft ook twee eigen testrobots (indoor en outdoor) voor ontwikkeling en testen van autonome functies.

Functievereisten

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van robotics, systems & control, KI/AI, computer science—of een andere technische opleiding met relevante inhoud voor de genoemde activiteiten.
 • Ervaring met aspecten van autonome navigatie (lokalisatie, navigatie, sensor fusion, image processing); of andere aspecten van robotica en een gezonde overtuiging dat navigatie ook snel te leren is.
 •  Het is een voordeel als je al bekend bent met ROS 2 en simulatieprogramma’s zoals Unity of Gazebo.

Aanbod

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.


Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Bedrijfsprofiel DEMCON

DEMCON Defense & Security Systems werkt samen met de Nederlandse defensie op een aantal thema’s samen: energievoorziening (elektriciteit, warmte, koeling) op grote schaal, zoals voor voertuigen of kampementen, en op kleine (draagbare) schaal; en autonome systemen, het ontwikkelen van technologie voor onbemande en (semi-)autonome systemen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000