Stage: Metal Injection Molding process optimization to reduce environmental impact

Demcon is op zoek naar een stagiair voor de Stage: Metal Injection Molding process optimization to reduce environmental impact. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-3-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Demcon werkt aan de verduurzaming van al haar processen. 

Een van de processen met de grootste impact in termen van CO2 is Metal Injection Molding (MIM).

Deze stage van 3-4 maanden is opgezet om het proces te optimaliseren en de milieu-impact van Demcon’s MIM faciliteit te verminderen. 


Dit zou waarschijnlijk de volgende stappen inhouden.

  • Analyse van de efficiëntie van het MIM proces zelf
  • Analyse van CO2 en andere emissies
  • Analyse van het afval dat via rioolwater wordt afgevoerd
  • Formulering van concrete stappen om het proces te verbeteren en de milieu-effecten te verminderen
  • Kwantificering van de potentiële verbetering ervan.

Functievereisten

Deze stage is het meest geschikt voor een master student Process of Mechanical engineering, of een vergelijkbare technische achtergrond. 


Bezoeken op locatie of werken in de MIM faciliteit in Enschede, zijn een belangrijk onderdeel van de stage. 


Locatie: Enschede

Aanbod

Demcon biedt een dynamische, groeiende en innovatieve organisatie. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we een goed klimaat voor deze opdracht. Dankzij enthousiaste en toegewijde collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel. Je wordt (dagelijks) begeleid door een collega van onze afdeling. We juichen eigen initiatief toe en geven je de ruimte om dit tot uiting te brengen. Verder bieden we je een vergoeding en veel flexibiliteit.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact. Demcon metal injection moulding is specialist voor het metaalpoederspuitgieten van complexe, hoognauwkeurige producten in grote aantallen. We spuitgieten producten voor veel verschillende markten zoals medisch, tooling industrie, automotive en fietsindustrie.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000