Software engineer autonome systemen

Impact hebben op de veiligheid van Nederland als software engineer! Demcon vertelt je graag meer hierover.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-3-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

DEMCON Defense & Security Systems (zie defense & security – Demcon) werkt samen met de Nederlandse defensie op een aantal thema’s samen: energievoorziening (elektriciteit, warmte, koeling) op grote schaal, zoals voor voertuigen of kampementen, en op kleine (draagbare) schaal; en autonome systemen, het ontwikkelen van technologie voor onbemande en (semi-)autonome systemen.


Als software engineer zorg jij voor het ontwerp en de implementatie van de softwarearchitectuur van autonome systemen. Dat kunnen kleine verkenningsrobotjes zijn, maar ook grotere voertuigen die autonoom moeten navigeren, of zelfs kleine drones die vanuit een voertuig aangestuurd worden.


Je bent verantwoordelijk voor zaken als:


 • Architectuurontwerp 

             –  Interfaces en communicatie, zowel intern als extern

              – Separation of concerns


 • Integratie

             – CI/CD

             – Testing en verificatie

             – Deployment


Je werkt samen met experts op het gebied van autonome navigatie, localisation & mapping en system engineering aan simulatie en realisatie van moderne autonome technieken en systemen.

Functievereisten

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding Informatica of vergelijkbaar;
 • Ervaring met het ontwerpen van software;
 • Ervaring met zaken als python, C++, C#, ROS2, Unity, GitLab, CI/CD, Docker;

Aanbod

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.


Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag;
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 •  Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.


Bedrijfsprofiel DEMCON

DEMCON Defense & Security Systems werkt samen met de Nederlandse defensie op een aantal thema’s samen: energievoorziening (elektriciteit, warmte, koeling) op grote schaal, zoals voor voertuigen of kampementen, en op kleine (draagbare) schaal; en autonome systemen, het ontwikkelen van technologie voor onbemande en (semi-)autonome systemen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000