Mechanical engineer

Impact hebben op de medische productontwikkeling als mechanical engineer bij Demcon! Als mechanical engineer deel je de verantwoordelijkheid met het team om het mechanische aspect binnen onze complexe ontwerpvraagstukken te laten slagen. Je brede interesse past bij onze projecten in verschillende marktgebieden, zoals de hightech en medische branche.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-3-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Je bent betrokken van start (specificatie) tot en met oplevering (integratie en/of industrialisatie) en krijgt hierbij veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Je krijgt alle ruimte om in overleg met je groepsleider projecten te kiezen die jij interessant vindt. Deze open benadering typeert onze cultuur, net als de persoonlijke en betrokken werksfeer.


Je denkt al mee in de conceptfase en bent vervolgens verantwoordelijk voor de engineering en onderbouwing van het concept door middel van het maken van berekeningen en testopstellingen. Je werkt het volledige constructiedossier uit, zorgt voor de uitbesteding van de kritische componenten van het systeem en stuurt vervolgens de realisatie aan of je participeert in het opzetten van professionele serieproductie. Je overlegt met de andere disciplines om tot een totaalontwerp te komen en je voelt je verantwoordelijk voor het ontwerp dat jij onder je hoede hebt.

Functievereisten

  • Een afgeronde hbo-/wo-opleiding Werktuigbouwkunde 
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als mechanical engineer in de ontwikkeling van hightech, industriële of medische systemen 
  • Je zoekt diepgang in fijnmechanische constructieprincipes, analysemethodes en DFX 
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal 
  • Vaardig met 3D CAD (bij voorkeur SolidWorks) 
  • Je draagt graag verantwoordelijkheid tot en met verificatie van het eindproduct 
  • Je bent niet bang om op anderen af te stappen 
  • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel 

Aanbod

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.


Verder kan je rekenen op onder andere:

  • Een goed, marktconform salaris 
  • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag 
  • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven 
  • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen 
  • Een laptop en telefoon van het werk 
  • Fietsplan 
  • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen 

Bedrijfsprofiel DEMCON

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact.


Demcon life sciences & health is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie, op het gebied van life sciences & health.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000