Operational Buyer

DEMCON is op zoek naar een Operational Buyer. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-7-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Wij zijn op zoek naar een gedreven operationeel inkoper die het leuk vindt om een bijdrage te leveren in het supply chain team binnen Demcon production.


Intensieve en professionele samenwerking met onze leveranciers is cruciaal om succesvol te kunnen blijven groeien. Daarmee is inkoop een essentiële schakel binnen ons bedrijf. We investeren daarom in verdere versterking van de inkoopfunctie, voor zowel onze ontwikkelbedrijven als onze productiebedrijven.


In de rol van operationeel inkoper ben je bij Demcon production het 1e aanspreekpunt voor de leveranciers als het gaat om de bestelling, opvolging en afhandeling van inkooporders bij onze leveranciers. Samen met je collega’s in het supply chain team zorgen jullie ervoor dat de  goederenstroom op rolletjes loopt.


Demcon production kenmerkt zich door een laag volume en hoge variatie product mix. Deze unieke combinatie maakt de functie divers en zeer uitdagend.


Je rapporteert in deze functie aan de manager supply chain.


Wat ga je doen?

Als operationeel inkoper vervul je een belangrijke functie bij de realisatie van de beschikbaarheid van de materialen en diensten voor onze productie. Je primaire focus en aandacht ligt bij de opvolging van de externe materiaalstroom van onze leveranciers. Je hoofdtaak is het dagelijks verwerken van bestel adviezen, opvolging en bewaking van de inkooporders binnen de gemaakte afspraken.


Je bent daarmee de schakel tussen Demcon production intern en onze leveranciers. Je anticipeert op situaties die zich voordoen en schakelt snel en makkelijk met de leveranciers om zo de maximale bijdrage te leveren aan de realisatie van onze leveringen naar onze klanten.


Naast je dagelijkse focus op de voortgang van het inkoopproces is er zeker ruimte voor verbeterprojecten. Er liggen veel uitdagingen om de operationele inkoop te professionaliseren, zoals de inrichting en voorbereiding op de implementatie van ons nieuwe ERP-systeem. Je vindt het leuk om hier je bijdrage aan te leveren.


Je werkt nauw samen met tactisch inkoop, warehouse, quality inspection en productieplanning. Vanuit je kennis en expertise help je de organisatie en collega’s naar een hoger plan en lever je zo een significante bijdrage aan de verdere groei van Demcon production.

Functievereisten

  • HBO werk en denkniveau; bij voorkeur een passende opleiding commerciële economie/bedrijfskunde;
  • 1-3 jaar ervaring in soortgelijke functie;
  • Bij voorkeur ervaring in een gereguleerde industriële omgeving (bijv. medisch, hightech, defensie) in combinatie met nieuwe productontwikkeling en –introductie;
  • Klant (commercieel) en service gerichte instelling met een gezonde dosis ondernemerschap;
  • Can do mentaliteit;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Je bent communicatief goed onderlegd en kunt daarmee de interface met onze leveranciers goed onderhouden.

Aanbod

Demcon production is specialist in de assemblage van complexe mechatronische producten en systemen voor de markten van medical devices, high-tech systems en industrial systems. We verzorgen de assemblage van diverse machines en apparaten op verzoek van onze (externe) klanten. Hierbij gaat het regelmatig om een product of een systeem dat is ontwikkeld en geïndustrialiseerd door onze eigen engineers.


Bij Demcon kom je terecht in een jonge, dynamische en snelgroeiende organisatie waarin veel ruimte is voor eigen inbreng. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.


Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daarbuiten. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Ondernemerschap in ontwikkeling en productie DEMCON uit ondernemend Enschede in Twente, is een hoogwaardige technologieleverancier voor high-end producten en systeemoplossingen. Als systeemaanbieder en producent ondersteunt DEMCON klanten wereldwijd met een breed scala aan competenties. Zo dekt het internationaal georiënteerde bedrijf klantbehoeften af. Van proof-of-principle en proof-of-concept tot prototype, pre-productie en serieproductie. Het werkterrein van DEMCON varieert van hightech-systemen tot medische apparatuur. Daarnaast werkt de onderneming ook aan industriële systemen en vision-apparatuur, robotic systemen, alsook optomechatronica. Hiermee neemt het bedrijf tal van (inter)nationale OEM-ers onder haar hoede. Multidisciplinaire meerwaarde De hoogwaardige productie doet DEMCON intern met telkens één multidisciplinair team van specialisten. Die meerwaarde komt ten goede aan het resultaat voor de opdrachtgevers. Bepaalde onderdelen worden niet zelf gemaakt maar bewust ingekocht om volledige flexibiliteit te behouden. Dat voorkomt ook continue druk om productiecapaciteit te moeten vullen. DEMCON onderscheidt zichzelf in de markt door naast ontwikkeling zelf ook toelevering en serieproductie te verzorgen. De ambitie van DEMCON is ‘mechatronic systems engineering’ uit te breiden. Hiervoor beschikt de onderneming over sterke disciplinaire afdelingen, die de kennis en competenties op hun vakgebied bundelen. Gezamenlijk zijn deze verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten en creatieve oplossingen voor de ontwerpopgave van klanten. DEMCON beschikt over specialistische kennis, een internationale toelevernetwerk en geavanceerde faciliteiten, inclusief uitgekiende assemblagelijnen en een hoogwaardige cleanroom. Voor alle generaties uitdagend werk De ambitie van DEMCON is verder te groeien door nieuwe en uitdagende projecten te realiseren, nieuwe internationale markten te verkennen en de productie-expertise en productiecapaciteit uit te breiden. Het bedrijf biedt junior, medior én senior technische talenten een verscheidenheid aan ervaringen door interessant en uitdagend werk. Opleidingen en trainingen vergroten die intellectuele uitdagingen in de ook sociaal boeiende werkomgeving van deze snelgroeiende onderneming. DEMCON is gevestigd op de volgende locaties; Enschede, Best, Groningen, Delft en Münster, Duitsland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van DEMCON. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000