Business developer – Demcon Industrial Systems

Demcon is op zoek naar een Business developer – Demcon Industrial Systems.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-6-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als business developer bij DIS draag je bij aan het vergroten van de omzet door het binnenhalen en ontwikkelen van nieuwe klanten in binnen- en buitenland. Zowel voor de eigen vestiging als ook voor de hele DIS-groep.


 • Je bent steeds op zoek naar kansen. Je weet nieuwe potentiële klanten te identificeren, en te bezoeken. Je weet leads om te zetten tot solide projecten waarbij DIS in haar kracht staat.
 • Je werkt aan onze naamsbekendheid zodat potentiële klanten ons nog beter weten te vinden.
 • Je helpt mee aan het verbeteren van website en Pr-materiaal en het organiseren van beurzen.


Nadat het eerste contact met een potentiële klant is gelegd, blijf je inhoudelijk betrokken tot de afronding van de offerte en het uitonderhandelen van de opdracht. Je bent goed in staat de klantbehoefte te vertalen naar een technisch vraagstuk en snapt de business case van de klant. Je weet eventuele risico’s te beheersen. Samen met onze systeem engineers kom je tot een eerste conceptuele oplossing en plan van aanpak. Je schrijft mee aan onze offertes. Met jouw kennis van de markt en gevoel voor commercie zorg je ervoor dat we de juiste scope tegen de juiste prijs en voorwaarden aanbieden bij onze klanten.


Je werkt nauw samen met het management van de DIS-groep en denkt met ons mee over de strategische richting van het bedrijf. Met jou aan boord maken we de groei ambities waar.

Functievereisten

 • Heeft een afgeronde technische hbo+/academische opleiding
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Kennis van de Duitse taal is een sterke pre.
 • Heeft tenminste 5 jaar ervaring in de verkoop van technische projecten en heeft hierbij talloze bedrijven zelf bezocht.
 • Heeft een uitstekend gevoel voor commercie en is communicatief sterk.
 • Is goed in het identificeren van nieuwe kansen en het spotten van markttrends.
 • Is energiek, doelgericht en een hands-on mentaliteit.
 • Is bekend met innovatieve netwerken in de waarin we potentiële klanten kunnen vinden.
 • Heeft een ondernemende, zelfstandige en proactieve werkhouding waarbij je weinig aansturing nodig hebt en je oplossingsgericht en creatief opereert.
 • Bereidheid tot (internationaal) reizen.

Aanbod

 • Wij bieden jou een bijzondere interessante, uitdagende en afwisselende functie waarbij je in contact komt met de nieuwste productietechnologie en zeer diverse projecten.
 • Een bijzonder open, informele en platte organisatiecultuur waarbij veel ruimte is voor eigen initiatief en vrijheid. Een marktconform salaris.
 • Een leaseauto, laptop, en smartphone zijn onderdeel van het pakket en noodzakelijk om de functie goed te kunnen uitoefenen.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Demcon Industrial Systems (DIS) is ontwikkelaar van innovatieve productietechnologie en actief in onder andere de speciaal machinebouw en productieautomatisering. Vanuit onze drie vestigingen, Enschede (NL), Groningen (NL) en Münster (D), leveren we innovatieve technische oplossingen aan de Nederlandse en Duitse maakindustrie.


Voor de vestigingen in Enschede en in Groningen zijn wij op zoek naar business developers.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000