Application engineer

Demcon is op zoek naar een Application engineer.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-6-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als Sr Application Engineer ben je verantwoordelijk voor het laten slagen van het vitrificatie portfolio. Dit doe je primair door de samenwerking tussen het Demcon ontwikkelteam en het team van onze klant te optimaliseren. Je bent de centrale persoon die samen met de klant bepaalt waar de volgende generatie vitrificatietechnologie/-machine aan zou moeten voldoen en hoe we daar gaan komen, rekening houdend met wat technisch realiseerbaar is. Hierin trek je op met de technical lead en project manager van Demcon en het team van de klant. Tevens ken je de machines dusdanig goed dat je ook richting de (eind)klant vlot vragen kunt beantwoorden; het team van Demcon experts staat je daarin bij. Uiteraard ben je dusdanig actief in het life sciences vakgebied dat je goed op de hoogte bent en blijft van ontwikkelingen binnen de Cryo-EM workflow om ook aan de hand daarvan met voorstellen te komen hoe de gewenste procesverbeteringen te vertalen naar relevante machineverbeteringen en -toevoegingen, die continu nieuwe toegevoegde waarde creëren voor de (eind)klant.

Functievereisten

  • MSc in Physics, Mechanical, Electronics, Mechatronics
  • Een specialisatie in, of ervaring met (Cryo)-EM is een pre
  • Je hebt gevoel voor onderlinge verhoudingen en weet alle partijen te verbinden; communicatief sterk
  • Minimaal 4 jaar werkervaring in een rol als Product Owner van een complex mechatronisch systeem
  • Zowel thuis in de academische wereld als ook bedreven in commercieel kunnen denken, handelen
  • Je bent een teamspeler en neemt verantwoordelijkheid binnen en buiten de projecten; hands-on
  • Met een technisch fundament haal je voldoening uit het bij elkaar brengen en houden van alle stakeholders
  • Je voelt je thuis in de Demcon cultuur: creatief, teamspeler, realisatiegericht, betrokken, klantgericht
  • Bereid om regelmatig bij onze klant te zijn (zuiden van Nederland) en de eindklant te bezoeken (mondiaal)

Aanbod

Bij Demcon kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als we zijn, zetten we ons vol overgave in voor technisch complexe projecten. In multidisciplinaire teams nemen we de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt doorgroeien. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.


Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Afgelopen jaren is Demcon actief geweest in het ontwerpen, bouwen, integreren, testen en uitleveren van innovatieve vitrificatietechnologie voor onze klant (lees er hier meer over). Deze technologie zal onderzoek naar in de link genoemde ziektes een enorme boost geven en versnellen. Dankzij onze bijdrage kan onze klant het procesonderzoek met behulp van Cryo-EM-apparatuur intensiveren en het functioneren van de systemen toetsen bij hun launching customers. Parallel werkt Demcon de komende jaren verder aan de doorontwikkeling van het product. Nu de eerste machines hun weg naar de (eind) klant gevonden hebben, ontstaat er een behoefte aan een sr application engineer die dit portfolio gaat managen: een brug slaan tussen het technische Demcon team dat het apparaat ontwikkelt en het team van onze relatie en hun klanten die met het apparaat procesonderzoek doen en het apparaat gebruiken en daar feedback op geven.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000