(junior) mechanical engineer

Impact hebben op de veilighied van Nederland als engineer!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-1-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Hun business unit Defense & Security Systems (zie defense & security – Demcon) werkt samen met de Nederlandse defensie op een aantal thema’s samen: energievoorziening (elektriciteit, warmte, koeling) op grote schaal, zoals voor voertuigen of kampementen, en op kleine (draagbare) schaal; en autonome systemen, het ontwikkelen van technologie voor onbemande en autonome systemen.

Als werktuigbouwkundige engineer / CAD tekenaar houd jij je bezig met het uitwerken van mechanische concepten en het ontwerpen en tekenen van tools in CAD, voor de projecten op gebied van energievoorziening.


Hoog-energie en koeling

  • Stroomvoorziening en thermisch management van voertuigen
  • Ontwerp en constructie test-setup (ter grootte van een zeecontainer) voor analyse stroom- en warmte/koudeverbruik van moderne computer- en wapensystemen
  • Ontwerp en integratie van energievoorziening en koeling op Nederlandse legervoertuigen

Moderne energietechniek, zie mobile power systems – Demcon

  • Lokale opwekking elektriciteit voor Nederlandse soldaten op missie
  • Tekenen en (her)ontwerp productietooling voor een compacte thermo-elektrische generator

Functievereisten

  • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding Werktuigbouwkunde;
  • Kennis van 3D CAD;
  • Een brede technische interesse;
  • Je bent resultaatgericht, werkt nauwkeurig en bent communicatief vaardig;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Bij Demcon kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ze worden gedreven doordat ze écht iets kunnen bijdragen aan de maatschappij. Ondernemend als ze zijn, zetten ze hun vol overgave in voor technisch complexe projecten.


In multidisciplinaire teams nemen ze de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt doorgroeien. Ze juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.


Met enthousiaste, nieuwsgierige en betrokken collega’s zijn de lijnen in de organisatie kort en kunnen ze altijd op elkaar rekenen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000