Senior software engineer

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-1-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Senior software engineer maak je voor de machinebesturingen vanuit klantspecificaties de vertaalslag naar de benodigde software oplossingen. Je werkt binnen een multidisciplinair team, met korte lijntjes naar je collega’s van de andere disciplines. Je bepaalt mede de systeemarchitectuur en component keuze, waarbij je gebruik maakt van hun besturings-platform BRIX. Je brengt structuur aan in de softwareoplossingen en stuurt zo nodig andere software engineers aan. Je zorgt ervoor dat een systeem werkbaar is en de kwaliteit gewaarborgd wordt. Je bent betrokken bij het testen en in bedrijf stellen van machinebesturingen. Daarnaast ben je een sparringpartner voor je collega engineers en de klant.

Functievereisten

  • Heeft een afgeronde HBO- of WO-opleiding Industriële Automatisering, (Technische) Informatica, Elektrotechniek of vergelijkbaar
  • Heeft meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie
  • Heeft ervaring met object georiënteerde software ontwikkeling
  • Heeft ervaring met verschillende industriële besturingen/PLC’s in de machinebouw
  • Heeft een brede technische interesse en een proactieve houding en is resultaatgericht en zorgvuldig
  • Relevante kennis van Beckhoff hard- en/of software is een pré
  • Relevante kennis van het programmeren in C# / .NET is een pré
  • Relevante kennis van machine safety, motion, drives en/of robotbesturing is een pré

Aanbod

Bij Demcon kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als ze zijn, zetten ze zich vol overgave in voor technisch complexe projecten. In multidisciplinaire teams nemen ze de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt doorgroeien. Ze juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.


Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daarbuiten. Ze hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg

Bedrijfsprofiel DEMCON

Demcon Industrial Systems ontwikkelt en realiseert industriële systemen voor de brede markt van de machinebouw en zijn gericht op productietechnologie. Vanuit de drie vestigingen, Enschede (NL), Groningen (NL) en Münster (D), leveren ze innovatieve technische oplossingen aan de Nederlandse en Duitse maakindustrie. Hun projecten variëren van kleine precisiemachines tot grotere geautomatiseerde productielijnen. Dit kunnen speciale (deel)modules zijn, maar ook volledige turn-key systemen voor de klant. Regelmatig gebruiken ze smart camera/ vision functionaliteit in de projecten bijvoorbeeld voor identificatie, inspectie of allocatie bij het aansturen van robotica.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000