Simulation engineer | FEM specialist

Demcon in Twente is op zoek naar een Simulation engineer | FEM specialist met een technische wo- of PhD-opleiding

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-9-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als FEM specialist ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig uitvoeren van hoogwaardige projecten op het gebied van structurele analyses. Je combineert daarbij technisch uitvoerende werkzaamheden met adviserende en commerciële activiteiten. Je bent daarbij in staat jouw kennis op een hoog abstractieniveau toe te passen in de meest uiteenlopende vakgebieden.


Vanuit jouw brede technische basis is het jouw taak om technische risico’s te herkennen en te bedenken hoe we ze kunnen oplossen. De uitdaging is bij elk project anders en typisch werk je aan multifysische problemen, met een combinatie van verschillende type belastingen en complexe, tijdsafhankelijke effecten. Met jouw technische kennis inspireer en overtuig je jouw collega’s en fungeer je als vraagbaak binnen de afdeling en de projecten.


Tijdens de opzet van het project definieer je in nauwe afstemming met de klant de precieze vraag en stel je de specificaties op. Je gaat aan de slag met het analyseren van de probleemstelling met behulp van de door jou uit te voeren simulaties. De resultaten beoordeel je vervolgens op bruikbaarheid en je stelt op basis hiervan, in nauwe samenwerking met de mechanical engineers, een ontwerp op dat je verwerkt in een gedegen advies. Je bent ervoor verantwoordelijk jouw advies te presenteren aan en communiceren naar de klant.


Je bent betrokken bij inhoudelijke brainstorms, ureninschattingen in offertetrajecten en mag je jouw adviezen presenteren aan klanten en projectleden. Je hebt de capaciteiten om als lead system engineer en projectmanager de kar te trekken van projecten.

Functievereisten

  • Een technische wo- of PhD-opleiding (Werktuigbouwkunde, Luchtvaarttechniek, Technische natuurkunde of vergelijkbaar);
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een hightech omgeving
  • Brede kennis op het gebied van mechanica en je bent in staat deze kennis toe te passen in de praktijk en vice versa maar ook om mee te denken binnen andere vakgebieden;
  1. Typische onderwerpen zijn: knik, vermoeiing, kruip, plastische deformaties, dynamische belastingen, thermische expansie,
  2. Raakvlak met vakgebieden als: mechanical engineering, control, flow&thermal
  • Affiniteit met geavanceerde analysemethoden;
  • Ervaring met het gebruik van high-end commerciële simulatie software (bij voorkeur Ansys Mechanical / APDL/ COMSOL Multiphysics);
  • Ervaring met CAD en tekenprogramma’s zoals ANSYS SpaceClaim en/of Solidworks;
  • Een flexibele houding en je kunt snel schakelen en nieuwe dingen oppakken, je hebt een projectmatige aanpak en goede communicatieve vaardigheden zowel in- als extern.
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels

Aanbod

Bij Demcon kom je terecht in een dynamisch, groeiend en innovatief bedrijf. Met onze complexe projecten en multidisciplinaire teams bieden we jou in deze functie veel uitdaging en afwisseling. Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s is onze werksfeer goed, open en informeel en de organisatiestructuur plat. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseren.


We bieden je de mogelijkheid tot verdere opleiding en persoonlijke ontwikkeling, zodat jij kunt doorgroeien. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Ondernemerschap in ontwikkeling en productie DEMCON uit ondernemend Enschede in Twente, is een hoogwaardige technologieleverancier voor high-end producten en systeemoplossingen. Als systeemaanbieder en producent ondersteunt DEMCON klanten wereldwijd met een breed scala aan competenties. Zo dekt het internationaal georiënteerde bedrijf klantbehoeften af. Van proof-of-principle en proof-of-concept tot prototype, pre-productie en serieproductie. Het werkterrein van DEMCON varieert van hightech-systemen tot medische apparatuur. Daarnaast werkt de onderneming ook aan industriële systemen en vision-apparatuur, robotic systemen, alsook optomechatronica. Hiermee neemt het bedrijf tal van (inter)nationale OEM-ers onder haar hoede. Multidisciplinaire meerwaarde De hoogwaardige productie doet DEMCON intern met telkens één multidisciplinair team van specialisten. Die meerwaarde komt ten goede aan het resultaat voor de opdrachtgevers. Bepaalde onderdelen worden niet zelf gemaakt maar bewust ingekocht om volledige flexibiliteit te behouden. Dat voorkomt ook continue druk om productiecapaciteit te moeten vullen. DEMCON onderscheidt zichzelf in de markt door naast ontwikkeling zelf ook toelevering en serieproductie te verzorgen. De ambitie van DEMCON is ‘mechatronic systems engineering’ uit te breiden. Hiervoor beschikt de onderneming over sterke disciplinaire afdelingen, die de kennis en competenties op hun vakgebied bundelen. Gezamenlijk zijn deze verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten en creatieve oplossingen voor de ontwerpopgave van klanten. DEMCON beschikt over specialistische kennis, een internationale toelevernetwerk en geavanceerde faciliteiten, inclusief uitgekiende assemblagelijnen en een hoogwaardige cleanroom. Voor alle generaties uitdagend werk De ambitie van DEMCON is verder te groeien door nieuwe en uitdagende projecten te realiseren, nieuwe internationale markten te verkennen en de productie-expertise en productiecapaciteit uit te breiden. Het bedrijf biedt junior, medior én senior technische talenten een verscheidenheid aan ervaringen door interessant en uitdagend werk. Opleidingen en trainingen vergroten die intellectuele uitdagingen in de ook sociaal boeiende werkomgeving van deze snelgroeiende onderneming. DEMCON is gevestigd op de volgende locaties; Enschede, Best, Groningen, Delft en Münster, Duitsland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000