Master Production Planner

Ben jij iemand met een sterk analytisch denkvermogen en open persoonlijkheid? Wil jij planning binnen Demcon production verder professionaliseren? Lees dan snel verder!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-9-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Binnen Demcon production zijn we op zoek naar een master production planner(MPS-er). Samen met jouw collega production planner, ben je onderdeel van het supply chain team. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de optimale inrichting en uitvoering van de supply chain die behoort bij ons type organisatie. De afdeling supply chain bestaat uit de volgende disciplines: sales support, inkoop, planning, supply chain engineering en warehousing. In nauwe samenwerking met strategisch inkoop, programma management, manufacturing en quality realiseren wij de systemen voor onze opdrachtgevers en/of klanten. Momenteel bestaat het supply chain team uit 8 professionals op kantoor en 4 in het warehouse. Als master production planner speel je een belangrijke rol in het efficiënt en effectief aansturen van de productieafdelingen.


Jouw taken

 • Vertalen van de klantvraag (forecast en orders) in een operations plan (S&OP) inclusief Master Production Schedule, capaciteitsgrafieken en resourceplan, op tactisch als strategisch niveau.
 • Uitvoeren van het acceptatieproces voor nieuwe en lopende opdrachten rekening houdend met beschikbaarheid van materialen en capaciteit;
 • Bewaken van het Master Production Schedule, signaleren van afwijkingen en bijsturen waar nodig;
 • Beheren en optimaliseren van plannings- en productieprocessen en bijbehorende parameters (ERP key user);
 • Ontwikkelen en verzorgen van voortgangs- en status rapportages behorende bij de master production plan.
 • Ondersteunen van het MT bij het opstellen van de jaarbegroting;
 • Belangrijke schakel tussen projecten, verkoop, productieplanning en inkoop.

Functievereisten

Je beschikt over de volgende competenties en vaardigheden:

 • Hbo/wo werk- en denkniveau met achtergrond in supply chain management of techniek;
 • Minimaal 2-3 jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie in een productieorganisatie. Bijvoorbeeld als production planner, supply chain planner of demand planner;
 • Bekend met diverse ERP-besturingsconcepten, MRP, Just in time, lean manufacturing etc.;
 • Kennis van analyse en rapportage tools , je hebt uitstekende skills in MS office;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Sterk analytisch denkvermogen;
 • In staat om op diverse niveaus en met verschillende disciplines te communiceren, je kunt op een heldere wijze aansturen, adviseren en rapporteren en hebt hier ervaring in;
 • Open persoonlijkheid die op basis van samenwerking resultaten boekt;
 • Je vindt het leuk om te bouwen en hebt een echte ‘can-do’ mentaliteit.


Demcon production heeft grote ambities en dat betekent dat je als master production planner een cruciale rol kunt spelen binnen de organisatie. Een van de belangrijkste speerpunten is de implementatie van een nieuw ERP-systeem. Hierin heb je als master production planner een belangrijke rol. Het gaat om een veelzijdige functie met veel ruimte voor eigen inbreng en volop ontwikkel- en groeimogelijkheden.

Aanbod

Demcon is een sterk innovatief en een van de snelst groeiende bedrijven in Twente en Nederland. Dat geldt ook voor het onderdeel Demcon production, dat stevige groeiambities heeft voor de toekomst!

DEMCON production B.V. is specialist in de industrialisatie, assemblage, testing en integratie van complexe mechatronische producten en systemen voor de markten van medical devices, high-tech systems en industrial systems. We doen dit als contract manufacturer op verzoek van onze (externe) klanten.


Bij Demcon kom je terecht in een organisatie waarin veel ruimte is voor eigen inbreng. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt blijven doorgroeien. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.


Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daarbuiten. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Ondernemerschap in ontwikkeling en productie DEMCON uit ondernemend Enschede in Twente, is een hoogwaardige technologieleverancier voor high-end producten en systeemoplossingen. Als systeemaanbieder en producent ondersteunt DEMCON klanten wereldwijd met een breed scala aan competenties. Zo dekt het internationaal georiënteerde bedrijf klantbehoeften af. Van proof-of-principle en proof-of-concept tot prototype, pre-productie en serieproductie. Het werkterrein van DEMCON varieert van hightech-systemen tot medische apparatuur. Daarnaast werkt de onderneming ook aan industriële systemen en vision-apparatuur, robotic systemen, alsook optomechatronica. Hiermee neemt het bedrijf tal van (inter)nationale OEM-ers onder haar hoede. Multidisciplinaire meerwaarde De hoogwaardige productie doet DEMCON intern met telkens één multidisciplinair team van specialisten. Die meerwaarde komt ten goede aan het resultaat voor de opdrachtgevers. Bepaalde onderdelen worden niet zelf gemaakt maar bewust ingekocht om volledige flexibiliteit te behouden. Dat voorkomt ook continue druk om productiecapaciteit te moeten vullen. DEMCON onderscheidt zichzelf in de markt door naast ontwikkeling zelf ook toelevering en serieproductie te verzorgen. De ambitie van DEMCON is ‘mechatronic systems engineering’ uit te breiden. Hiervoor beschikt de onderneming over sterke disciplinaire afdelingen, die de kennis en competenties op hun vakgebied bundelen. Gezamenlijk zijn deze verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten en creatieve oplossingen voor de ontwerpopgave van klanten. DEMCON beschikt over specialistische kennis, een internationale toelevernetwerk en geavanceerde faciliteiten, inclusief uitgekiende assemblagelijnen en een hoogwaardige cleanroom. Voor alle generaties uitdagend werk De ambitie van DEMCON is verder te groeien door nieuwe en uitdagende projecten te realiseren, nieuwe internationale markten te verkennen en de productie-expertise en productiecapaciteit uit te breiden. Het bedrijf biedt junior, medior én senior technische talenten een verscheidenheid aan ervaringen door interessant en uitdagend werk. Opleidingen en trainingen vergroten die intellectuele uitdagingen in de ook sociaal boeiende werkomgeving van deze snelgroeiende onderneming. DEMCON is gevestigd op de volgende locaties; Enschede, Best, Groningen, Delft en Münster, Duitsland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000