System Integration Engineer

Demcon in Twente is op zoek naar een System Integration Engineer. Word jij verantwoordelijk voor het integreren van meerdere subsysteemleveringen in één compleet systeem en het testen van deze sets?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-9-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als system integration engineer ben je verantwoordelijk voor het integreren van meerdere subsysteemleveringen in één compleet systeem en het testen van deze sets. Belangrijk onderdeel is het beoordelen van systeem specificaties door middel van het schrijven, ontwerpen en uitvoeren van de testactiviteiten waarmee de kwaliteit van de system performance in relatie tot de system specifications bepaald kan worden, waarmee de klant overtuigd kan worden.


 Jouw taken

  • Definiëren van systeemintegratie en teststrategie: welke activiteiten zijn in welke volgorde nodig om efficiënt en effectief stapsgewijze integratie in één systeem uit te voeren;
  • Coördineren en uitvoeren van integratietesten op het (sub)systeem;
  • Rapporteren over de voortgang van de systeemintegratie, testresultaten en de functionele, prestatie- en betrouwbaarheidsperformance van het systeem conform standaarden, templates en tools;
  • Analyseren en oplossen van systeemproblemen die zijn gevonden tijdens integratietesten;

Functievereisten

Je bent een system integration engineer met een achtergrond in Mechanical engineering, Control, Dynamics, Fysica, Software of Electrical Engineering, je hebt een passie voor het testen van complexe componenten en het integreren tot een systeem. Met je analytische houding weet je hoe je fouten moet opsporen en samen met de ontwikkelteams analyseer je deze problemen om vervolgens mee te denken hoe deze op te lossen op de korte en lange(re) termijn


En verder ben je

  • Leergierig, nieuwsgierig, teamplayer, oplossingsgericht
  • Handson en comfortabel in ME, EE en S domeinen
  • Overzicht behoudend in een stressvolle omgeving, werkt gestructureerd
  • Effectief, helder en duidelijk in je communicatie naar collega’s en klanten
  • In staat om adequate documentatie te verzorgen in het Nederlands/Engels

Aanbod

Bij Demcon kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als we zijn, zetten we ons vol overgave in voor technisch complexe projecten. In multidisciplinaire teams nemen we de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt doorgroeien. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.


Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Ondernemerschap in ontwikkeling en productie DEMCON uit ondernemend Enschede in Twente, is een hoogwaardige technologieleverancier voor high-end producten en systeemoplossingen. Als systeemaanbieder en producent ondersteunt DEMCON klanten wereldwijd met een breed scala aan competenties. Zo dekt het internationaal georiënteerde bedrijf klantbehoeften af. Van proof-of-principle en proof-of-concept tot prototype, pre-productie en serieproductie. Het werkterrein van DEMCON varieert van hightech-systemen tot medische apparatuur. Daarnaast werkt de onderneming ook aan industriële systemen en vision-apparatuur, robotic systemen, alsook optomechatronica. Hiermee neemt het bedrijf tal van (inter)nationale OEM-ers onder haar hoede. Multidisciplinaire meerwaarde De hoogwaardige productie doet DEMCON intern met telkens één multidisciplinair team van specialisten. Die meerwaarde komt ten goede aan het resultaat voor de opdrachtgevers. Bepaalde onderdelen worden niet zelf gemaakt maar bewust ingekocht om volledige flexibiliteit te behouden. Dat voorkomt ook continue druk om productiecapaciteit te moeten vullen. DEMCON onderscheidt zichzelf in de markt door naast ontwikkeling zelf ook toelevering en serieproductie te verzorgen. De ambitie van DEMCON is ‘mechatronic systems engineering’ uit te breiden. Hiervoor beschikt de onderneming over sterke disciplinaire afdelingen, die de kennis en competenties op hun vakgebied bundelen. Gezamenlijk zijn deze verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten en creatieve oplossingen voor de ontwerpopgave van klanten. DEMCON beschikt over specialistische kennis, een internationale toelevernetwerk en geavanceerde faciliteiten, inclusief uitgekiende assemblagelijnen en een hoogwaardige cleanroom. Voor alle generaties uitdagend werk De ambitie van DEMCON is verder te groeien door nieuwe en uitdagende projecten te realiseren, nieuwe internationale markten te verkennen en de productie-expertise en productiecapaciteit uit te breiden. Het bedrijf biedt junior, medior én senior technische talenten een verscheidenheid aan ervaringen door interessant en uitdagend werk. Opleidingen en trainingen vergroten die intellectuele uitdagingen in de ook sociaal boeiende werkomgeving van deze snelgroeiende onderneming. DEMCON is gevestigd op de volgende locaties; Enschede, Best, Groningen, Delft en Münster, Duitsland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000