Juridisch medewerker

De rechtspraak staat midden in een doorlopend veranderende samenleving. En daarom zijn zij op zoek naar een Juridisch medewerker

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
30-11-2020
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als juridisch medewerker/griffier ben je een belangrijke schakel in de rechtspraak. Je neemt de rechters werk uit handen, je bereidt zittingen voor, verdiept je in jurisprudentie, notuleert tijdens de zitting (dan ben je ‘griffier’) en je schrijft conceptvonnissen. Ook neem je deel aan de overleggen in de raadkamer.


Tijdens een rechtszitting zit je altijd aan de linkerhand van de rechter(s) en je draagt net als zij een zwarte toga. Het is inhoudelijk interessant werk dat er maatschappelijk toe doet. Door het volgen van opleidingen houd je je vakkennis op peil.


Om juridisch medewerker/griffier te worden, moet je een hbo- of wo-opleiding Nederlands recht hebben gevolgd. Je kunt direct na je opleiding solliciteren. Bij je eigen gerecht en bij de SSR volg je dan nog een aantal functiegerichte opleidingen, waar aandacht wordt besteed aan onderwerpen als het doen van onderzoek, het schrijven van vonnissen en de gang van zaken tijdens een (straf)proces.

Bedrijfsprofiel De Rechtspraak

De rechtspraak staat midden in een doorlopend veranderende samenleving. Medewerkers moeten daarom verder kijken dan de wetboeken. Teams van deskundige juristen, bestaande uit rechters of raadsheren, juridisch medewerkers/griffiers, werken aan de best mogelijke oplossingen door zaken van alle kanten te bekijken. Zo kan de rechter uiteindelijk de knoop doorhakken.


Bij de Rechtspraak is volop gelegenheid om te rouleren tussen de verschillende rechtsgebieden of gerechten. Ook bieden we loopbaanmogelijkheden aan in bijvoorbeeld management of als opleider. Ben je student, starter of (young) professional? Lees hieronder meer over jouw mogelijkheden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Rechtspraak. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Oldenkottebrink 58
7544 LP Enschede
088 361 61 61