HR consultant (specialisme arbeidsmarktcommunicatie)

Ben jij die ondernemende HR adviseur die onze mkb (+) klanten op operationeel en tactisch niveau van advies kan voorzien? En heb jij affiniteit met arbeidsmarktcommunicatie? Dan is de Jong & Laan op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-7-2022
Aantal uur
32
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Hoe maak jij het verschil

Met jouw ondernemende mentaliteit en doelgerichte werkwijze, werk je voor (en met) uitdagende mkb+ klanten en voorzie jij ze van het beste HR-advies. Door de klant echt te leren kennen en aandacht te geven aan de klant, bouw je een band op en weet je precies wanneer jouw advies het hardst nodig is. Dit is niet alles, naast bestaande klanten, vind je het ook leuk om gesprekken aan te gaan met prospects en onze klantenportefeuille verder uit te bouwen. Je hebt een commerciële blik met oog voor kansen die op je pad komen!


Je versterkt als HR consultant het regioteam Personeel. Het team is verspreid over de volgende vestigingen: Enschede, Rijssen, Lochem en Oldenzaal. Binnen het team Personeel zijn 18 collega’s werkzaam. Denk hierbij aan HR-professionals, arbeidsjuristen, salarisadviseurs en loonheffing specialisten.


Jouw werkplek vind je in Enschede. Echter, de hiervoor genoemde vestigingen hebben een nauwe samenwerking, waardoor jij samen met jouw collega’s de klanten in heel de regio bedient. Het fijne hieraan is, dat je altijd kunt sparren met andere vakkundige collega’s over hoe wet- en regelgeving op het gebied van HR voor klanten kan worden toegepast.


Jouw rol

Je adviseert ondernemers op operationeel en tactisch niveau. Dit houdt in dat je helpt met het adviseren en implementeren rondom HR-beleid en processen die spelen van selectie tot ontslag. Je adviseert de klant over hoe hij zijn HR-beleid kan inrichten, passend bij zijn organisatiedoelstellingen, en je ondersteunt bij de vormgeving en implementatie. Dit betreft HR-thema’s in de volle breedte. Van arbeidsmarktcommunicatie, binden en boeien, beloning, tot o.a. verzuim. De werkzaamheden vinden op projectmatige basis of interim basis plaats. In deze functie leg je proactief contact met bestaande en potentiële klanten en ga je in gesprek met hen om te inventariseren wat er speelt op HR gebied en waar de oplossing ligt. Jouw onderscheidend vermogen is dat je aanvoelt wat de klant wil. Niet alleen jouw kennis, maar ook jouw karakter telt.


Een tool die wij inzetten voor HR advies richting onze klanten is onze HR-scan, in deze blog legt collega Rembrandt uit wat dit inhoudt: Blog HR-Scan.


We zien in toenemende mate een vraag op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Het is daarom de wens dat onze nieuwe HR collega affiniteit heeft met arbeidsmarktcommunicatie.

Functievereisten

Zie jij jezelf in deze rol, dan staan wij open voor een goed gesprek met jou! We praten graag verder over jouw karaktereigenschappen, jouw gedachten over het vak en hoe deze uitdaging vorm te geven. En we zijn benieuwd naar jouw:


 • manier van samenwerken;
 • enthousiasme voor het vak;
 • klantgerichtheid;
 • resultaatgerichtheid.


Onze toekomstige consultant woont bij voorkeur in Twente. Daarnaast beschik je over een afgeronde hbo-/wo opleiding HRM/ P&O/ MER en ongeveer 5 jaar werkervaring in bij voorkeur de zakelijke dienstverlening (HR-adviesbranche), bijvoorbeeld als HR-consultant, intercedent of consultant werving & selectie.

Aanbod

Jij bent jij bij de Jong & Laan. We bieden je alle mogelijkheden om te groeien en jezelf te ontwikkelen. Zowel op persoonlijk als op vakinhoudelijk vlak. Vanzelfsprekend bieden wij jou als HR consultant een goed salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden dat past bij jouw ervaring en ambitie.


Hierbij kun je o.a. rekenen op:

 • direct een vast contract;
 • een premievrij pensioen;
 • 31 vakantiedagen per jaar;
 • winstdeling regeling;
 • een laptop, smartphone.


Jouw salaris als HR consultant

Toch fijn als je weet waar je aan toe bent, als HR adviseur kun je rekenen op een salaris tussen de € 2.807,- en € 4.318, - bruto per maand. Het exacte bedrag is natuurlijk afhankelijk van je ervaring. Uiteraard kun je vooraf aangeven wat je nu verdient en bespreken we de mogelijkheden met je tijdens het arbeidsvoorwaardelijke gesprek voor een passend voorstel.

Bedrijfsprofiel De Jong & Laan Twente

De pluspunten van werken bij de Jong & Laan

 • Open cultuur; korte lijnen
 • Goede werk/privé balans
 • Verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief
 • Interessante mkb klanten
 • Jezelf kunnen zijn

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Jong & Laan. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningin Beatrixlaan 18
7681 AG Vroomshoop
0546 - 660 760