Sales Engineer

Commercieel Nederland is voor hun opdrachtgever Electromach te Hengelo (o) op zoek naar een Sales Engineer.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-11-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Vanuit het kantoor in Hengelo ben je verantwoordelijk voor de gehele klantrelatie voor een groep klanten in de BeNeLux en zullen je kerntaken bestaan uit:

 • het ondersteunen van de klant met technische en commerciële vraagstukken (bestaande uit het uitwerken van specificaties en het bedenken van oplossingen);
 • het beantwoorden van telefonische en email-(aan)vragen van klanten;
 • het verder structureren van het rayon en de planmatige wijze van klantbewering, samen met de buitenman bepalen jullie het plan van aanpak voor jullie regio.

Functievereisten

 • Min. MBO+/HBO niveau met enkele jaren werkervaring (in bv de elektrotechniek of aangrenzende branche);, 
 • Kennis van de “Ex-wereld”, de wereld van explosieveiligheid, is een pré maar niet noodzakelijk;
 • Goede communicatieve eigenschappen en een klantgerichte instelling;
 • Je bent collegiaal, extravert en je vindt samenwerken leuk, je beschikt over reflecterend vermogen, je bent een aanjager, analytisch, pro-actief en je werkt gestructureerd en planmatig;
 • Je bent vasthoudend en committeer jij je aan het eindresultaat en durf je anderen constructief aan te spreken indien afspraken niet nagekomen dreigen te worden;
 • Beheersing van de Engelse en Duitse taal in woord en geschrift;
 • Beheersing van de MS-Office pakket.

Aanbod

 • Goede werkomgeving bij een stabiele en groeiende organisatie.
 • Een prima salaris.
 • Flexibele werk- en pauzetijden.
 • Diverse collectieve verzekeringen (o.a. ziektekosten, auto).
 • 27 vakantie- en 13 ATV-dagen per jaar.

Bedrijfsprofiel Commercieel Nederland

Ter uitbreiding van het team is Commercieel Nederland, dé specialist in werving en selectie voor (technisch) commerciële functies (Sales, Marketing, Inkoop en Consultancy) voor onze opdrachtgever Electromach op zoek naar een Sales Engineer.


Electromach, onderdeel van de R. STAHL Technology Group, is een internationaal bedrijf dat oplossingen ontwikkelt en verkoopt op het gebied van explosieveiligheid. In de afgelopen jaren zijn zij als toonaangevende producent en handelsmaatschappij van explosie-veilige besturingssystemen en oplossingen steeds verder gegroeid. Hun oplossingen en producten worden toegepast in omgevingen waar veiligheid essentieel is en waar gas- en/of stofontploffingsgevaar dreigt. Meer specifiek betreft het duurzame toepassingen in de farmaceutische, (petro)chemische en de olie- en gasindustrie.


Werkend bij Electromach maak je het verschil in de veiligheid van anderen. Als Electromach leveren ze wereldwijd producten en diensten met een focus op de landen in Europa, het Midden- en Verre Oosten, Amerika, Brazilië, Japan en Korea. Op hun locatie in Hengelo (Overijssel) werken circa 160 medewerkers. Met dit gemotiveerde team zijn ze continue bezig om de wereld van morgen te bedienen. Innovatie, procesoptimalisatie en klantgerichtheid staan daarbij centraal. Om deze klant- en servicegerichte benadering meer vorm te geven en om de processen beter in te richten en de slaagkans van orders nog verder te vergroten, zijn we op zoek naar een Sales Engineer.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Commercieel Nederland. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Aardbei 19
7559 RS Hengelo
Hengelo
085-0163626