Test Engineers

Wil jij een gave opdracht als Test Engineer bij een opdrachtgever om de hoek? Heb jij passie voor het testen van software? CloseSure is dé regionale specialist op het gebied van Test Automatisering. Wij zoeken HBO/WO geschoolde collega’s voor onze vijf vestigingen (Veenendaal, Hengelo, Hoogeveen, Eindhoven en Alphen aan den Rijn).

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-9-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Binnen de IT heeft een verschuiving plaatsgevonden met betrekking tot de rol en werkzaamheden van testers in (ontwikkel)teams. Functies en rollen vervagen door de samenstelling van multidisciplinaire teams en (software)kwaliteit is mede door de adoptie van Agile/Devops een teamverantwoordelijkheid geworden.

Functievereisten

Voor CloseSure dat je Agile/Scrum/SAFe/Devops gecertificeerd bent (Agile/PSM1/PSPO1/Safe Agilist/RTE).Ontwikkelaars leveren code, maar codekwaliteit wordt in het team getoetst door middel van Unittesten. Dit betekent dat je code moeten kunnen lezen, zodat je door inzicht in de codekwaliteit betere systeemtesten en integratietesten gaat opstellen.Hoe dan? Je begrijpt, spreekt en schrijft naast Nederlands en Engels: Java, Python, .Net of een andere ontwikkeltaal. Je checkt naast de spelling van je e-mail ook de spelling/kwaliteit van de te ontwikkelen (test)code. 


Door de wens van frequent en snel leveren word je ook steeds eerder in een sprint gevraagd de kwaliteit te toetsen.


Snel maar wel gefundeerd. Je kunt als tester een visie en strategie neerzetten en uitdragen op basis van TMap en/of ISTQB certificering.


Testen worden hierdoor eerder en sneller uitgevoerd en jouw technische skills zijn hiervoor belangrijk. Een API of Service is vaak eerder beschikbaar voor test dan een GUI.


Daarom heb jij kennis van en ervaring met opzetten van Testautomatisering op basis van de TA-Piramide. Aansluitend begrijp jij technieken als SOAP en REST en kun je dit toepassen in Testautomatisering.


Een andere voorwaarde voor snel en frequent leveren is het gebruik van stubs en drivers om het gedrag en functionaliteit van (vaak onbeschikbare) koppelvlakken na te bootsen. Hier komt jouw kennis en ervaring met verschillende platformen, technieken en talen samen richting het automatiseren van het voortbrengingsproces.


Je hebt kennis van en ervaring met Continuous Integration en Continuous Delivery.


In een team word jij vaak aangekeken als het gaat om status van de kwaliteit en vrijgave en daarom beschik je over goede communicatieve skills richting team en stakeholders.


Je kunt goed overweg met collega’s, maar ook met tools als Robot Framework, Cucumber, FitNesse, UFT, JMeter, Appium.

Aanbod

Samengevat bieden wij jou de volgende arbeidsvoorwaarden:


 • Uitstekend salaris
 • Vakantiegeld
 • Winstdelingsregeling
 • Mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en trainingen binnen onze competence development programma
 • Volledig door CloseSure betaalde arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (WIA, IVA, WGA)
 • Mobiliteitsregeling (leaseauto, vervoersbudget of reiskostenvergoeding)
 • Vaste maandelijkse netto onkostenvergoeding
 • Uitstekende (netto) pensioenregeling
 • Gebruik van een Macbook
 • Mobiele telefoon + abonnement
 • 28 vakantiedagen
 • Verschillende geweldige uitjes per jaar, in binnen- en buitenland

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van CloseSure. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie