Informatiearchitect

Ben jij als Informatiearchitect in staat het huidige informatielandschap in beeld te brengen en kaders op te stellen zodat de doorontwikkeling van het informatielandschap aansluit bij de doelstellingen van de organisatie en de hierop gebaseerde informatievisie? Kun je daarnaast de organisatie helpen bij het werken onder architectuur? Help jij ons om een robuuste goede informatie architectuur te bouwen en te onderhouden die toekomstbestendig is? Dan ben jij de collega die de gemeente Borne zoekt om ons team te versterken!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
21-8-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Je beschrijft de samenhang tussen organisatiestructuren, de werkprocessen, de informatie (stromen), de applicaties en de technische infrastructuur. Je stelt kaders en richtlijnen op voor de doorontwikkeling van de informatievoorziening. Je beschrijft de doelarchitectuur en een bijpassende roadmap die Borne inzicht geeft in de veranderingen die op stapel staan. Je stelt de projectstartarchitecturen op voor de te starten projecten en kan de oplossingen van leveranciers hierop beoordelen. Je hebt ervaring met het ontwerpen en inrichten van de architectuurfunctie binnen een organisatie. Je hebt hierbij ook oog voor het creëren van draagvlak. 


Bij dit alles ben jij samen met de informatiemanager de brug tussen de business en IT.


Als architect maak je deel uit van de I&A organisatie en zul je nauw samenwerken met de informatieadviseurs en de technisch beheerders. We verwachten dat je vanuit architectuur toegevoegde waarde levert aan de verbinding tussen I en A.


Wat ga je doen?

 • Opstellen en bijhouden van architectuurkaders en –richtlijnen;
 • Het vastleggen van de huidige IV-architectuur;
 • Stimuleren van het werken onder architectuur;
 • Adviseren op welke manier de informatie en de technische architectuur kan worden verbeterd;
 • Opstellen van een doelarchitectuur, roadmap en project start architecturen (PSA’s);
 • Afstemmen van de architectuurbeschrijving met externe partijen zoals de gemeente Enschede als leverancier van de infrastructuur;
 • Reviewen, auditen en toetsen van door leveranciers opgeleverde designs en architectuur;
 • Beoordelen van projectvoorstellen op het voldoen aan architectuurkaders en –richtlijnen;
 • Beoordelen van nieuwe of aangepaste wet- en regelgeving en waar nodig het aanpassen van architectuurkaders en –richtlijnen.

Functievereisten

 • Minimaal HBO/WO werk- en denkniveau bij voorkeur een achtergrond in Bestuurlijke informatiekunde, (Technische) Bedrijfskunde en/of Informatica;
 • Aantoonbaar ervaring als technisch architect, informatiearchitect, IT adviseur of soortgelijke functie;
 • Aantoonbare ervaring in het opstellen van architectuurproducten zoals architectuurvisie, doelarchitetuur, architectuurroadmaps en projectstartarchitecturen (PSA’s);
 • Aantoonbare kennis van de overheidsreferentiearchitecturen zoals NORA of GEMMA
 • Aantoonbare kennis van gangbare methoden en technieken op het gebied van technische architectuur en informatiearchitectuur.
 • Kennis van de architectuur, applicaties en bedrijfsprocessen van gemeentelijke organisaties;
 • Kennis van en ervaring met on-prem en (Azure)cloud IT omgevingen;
 • Archimate-gecertificeerd;
 • Je bent zelfstandig en werkt gestructureerd en zorgt voor samenhang;
 • Je durft duidelijke keuzes te maken en kunt mensen hierin mee te nemen;
 • Je bent resultaatgericht, maar bent wendbaar en hebt oog voor jouw omgeving;
 • Je beschikt over enthousiasme en doorzettingsvermogen;
 • Je bent ondernemend en bent in staat om te verbinden;
 • Je houdt van een energiek en gezellig team en draagt daar graag aan bij.

Aanbod

Een energieke omgeving waar jij vanuit jouw expertise echt je stempel op kan drukken. De kans om een mooie robuuste toekomstbestendige architectuur op te zetten. De mogelijkheid op een langdurige aanstelling waarbij jij dát wat je hebt opgebouwd mag onderhouden en uitbouwen.


Bij deze functie hoort een salaris van minimaal € 3719,- en maximaal € 5725,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek (salarisdatum: 2 januari 2023).


Inschaling vindt plaats op basis van je opleiding, kennis en ervaring. Daarnaast is er een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% van je brutosalaris dat bestaat uit onder andere de vakantie- en eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage. De gemeente Borne kent een goede pensioenregeling en flexibele werktijden: je bepaalt in grote lijnen zelf wanneer je werkdag begint en je hebt de mogelijkheid om thuis te werken.

Bedrijfsprofiel

De gemeente Borne is op zoek naar een informatiearchitect die ons op weg helpt met het werken onder architectuur, sparringpartner is, advies geeft en ondersteuning biedt bij projecten en technologische en wettelijke ontwikkelingen vertaalt naar toekomstbestendige informatievoorziening.


Borne heeft in de afgelopen periode een basis informatiearchitectuur neergezet en wil hierop verder bouwen. Wij hebben nog weinig ervaring met het werken onder architectuur en hebben behoefte aan kennis, ervaring en slagkracht om de architectuurfunctie vorm te geven. In het komende jaar wil Borne verdere stappen zetten in het werken onder architectuur. Daarvoor hebben we jou nodig!


In jouw werk maak je onderdeel uit van het energieke en gezellige I&A team en helpt meebouwen aan een bewuste organisatie rondom informatievoorziening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Borne. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!