Jeugdconsulent

De gemeente Borne heeft een superleuke vacature binnen het Sociaal Domein! Misschien werk je al langere tijd bij dezelfde organisatie en wil je stappen zetten? Wil jij het verschil maken voor onze jeugd en het gezin? Ga dan bij ons aan de slag.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
11-6-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Kinderen/jeugdigen op een stabiele, veilige en verantwoorde manier opvoeden is helaas niet in elk gezin vanzelfsprekend. Als jeugdconsulent is elke werkdag afwisselend en uitdagend. Je bent gemotiveerd om inwoners de juiste zorg te bieden. Je hebt affiniteit met de doelgroep: jongeren en gezinnen die vaak in meerdere opzichten kwetsbaar zijn. Hun hulpvraag staat bij jou centraal. Je ziet hun eigen kracht en betrekt dat in je aanpak. Je bent ondernemend en creatief. Je hebt ideeën en houdt de regie.


Je maakt onderdeel uit van ons Sociaal Hus; dit is één plek voor álle ondersteuningsvragen van inwoners van de gemeente Borne. In en vanuit het Sociaal Hus werken professionals, zoals jeugd- en Wmo consulenten, maatschappelijk werkers, JGZ-verpleegkundigen, maar ook buurtsportcoaches samen om inwoners snel en passend te ondersteunen. Laagdrempelig en met een persoonlijke inhoud-gedreven aanpak. 


Wat ga je verder doen?

 • Je gaat op huisbezoek en verheldert je vragen en onduidelijkheden op alle leefgebieden van zowel de jeugdige als zijn opvoeder(s). Je formuleert met ouders en, waar mogelijk, de jongere de gewenste resultaten en je kijkt mee naar een passende oplossing waarbij eigen kracht en het voorliggende veld een belangrijke rol spelen. Als dit nodig is verwijs je binnen de jeugdhulp.
 • Je pakt binnenkomende meldingen op met betrekking tot veiligheidszaken van het kind en doet hier onderzoek naar. Denk hierbij aan zaken als kindermishandeling of huiselijk geweld. Vanuit hier maak je een inschatting van de veiligheid van het kind en overlegt met een multidisciplinair team over de verdere aanpak.
 • Je stelt veiligheidsplannen op met ouders en betrokken hulpverleners om zodoende veiligheid te borgen en gericht toe te kunnen werken naar gewenste resultaten voor de jeugdige en het gezin.
 • Je verzoekt de Raad voor de Kinderbescherming onderzoek te doen wanneer er geen overeenstemming meer is met ouders en de ontwikkeling van de jeugdige wordt bedreigd en/of wanneer er sprake is van een onveilige opvoedsituatie.
 • Je werkt samen met ketenpartners, met name onderwijs (maar ook Veilig Thuis, gecertificeerde instellingen, praktijkondersteuners huisartsen) en je versterkt je netwerk.

Functievereisten

 • Je hebt een relevante Hbo-opleiding afgerond.
 • Je bent geregistreerd in het jeugdregister (SKJ).
 • Jekunt probleemoplossend denken door een kwestie of vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken te bekijken.
 • Je hebt een open houding richting anderen en bent makkelijk aan te spreken. 
 • Je houdt ervan om zelfstandig te werken, maar je bent daarnaast nadrukkelijk gericht op het zoeken van verbinding. Deze eigenschap zet je in om netwerken op inwonersniveau te ontwikkelen, te onderhouden en te versterken.
 • Je neemt het voortouw als de situatie daar om vraagt en bent in staat mensen mee te nemen.
 • Heb jij daarnaast ervaring in de jeugdzorg en ben jij bekend met het werken bij een gemeente? Dat is helemaal mooi!  

Aanbod

 • In eerste instantie krijg je een aanstelling voor een periode van één jaar, met vooruitzicht op een vaste aanstelling.
 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 9 van maximaal € 4.537,- bruto op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een maandelijks Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris, dat je vrij kunt besteden of flexibel kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vakantiedagen, vakantiegeld of opleidingen.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Alle ruimte om je werktijden flexibel in te delen.

Bedrijfsprofiel

Dit is Borne!

De kracht van Borne is kleinschaligheid! Mensen “kennen” elkaar en voelen onderlinge betrokkenheid. In Borne zijn de uitdagingen groot. De kansen eveneens. Jezelf kunnen en mogen zijn; dat vinden wij belangrijk! We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Wij zijn een verbindende en regisserende partner. We zijn sterk in ons werk, samen met elkaar en met de Bornse gemeenschap. De komende jaren bouwen we verder aan een organisatie waar het fijn werken is, waar je als medewerker gezien wordt en ertoe doet, waar je het gevoel hebt dat je bijdraagt aan een beter Borne. Bouw jij mee aan onze weg vooruit?

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Borne. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!