Planeconoom

Maak jij Borne samen met ons nóg mooier? Durf jij vanuit verschillende richtingen te kijken en wil jij met jouw vakmanschap persoonlijk impact hebben op de ontwikkeling van de gemeente Borne? Kom dan werken bij de gemeente Borne, een werkgever waar je trots op mag zijn! Gemeente Borne is op zoek naar een Planeconoom.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
28-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als planeconoom lever je een bijdrage aan het financieel mogelijk maken van ruimtelijke ontwikkelingen. Je stelt in samenwerking met je collega's binnen en buiten het team Ruimtelijke en economische ontwikkeling haalbaarheidsstudies, (grond)exploitatieberekeningen, en risicoanalyses op. Je onderzoekt de ruimtelijke plannen op mogelijkheden voor financiële dekking, subsidiëring en realisatie. Je bent het aanspreekpunt voor bestuur en management.


Je maakt een vertaalslag van het operationele niveau naar een hoger abstractieniveau zoals in de MPG (Meerjaren Prognose Grondexploitaties). Je stelt jaarlijks de Nota grondprijzen op en je levert een bijdrage aan de Nota grondbeleid. Je zorgt voor de juistheid en volledigheid van de grondexploitatie- dossiers en levert de financiële informatie en prognoses aan binnen de planning- en control (P&C) cyclus. Je analyseert afwijkingen, adviseert en informeert projectleiders en opdrachtgevers.


Je voelt je daarnaast op je gemak aan de onderhandeltafel. Je ondersteunt onze projectleiders in de onderhandelingen met projectontwikkelaars, de woningbouwcorporatie en overige marktpartijen over de voorwaarden voor de uitgifte van gronden ten behoeve van de realisatie van woningbouw, bedrijventerreinen en andere bestemmingen. Bij marktinitiatieven maak jij of coördineer jij exploitatieberekeningen en plankostenscans ten behoeve van het gemeentelijk kostenverhaal en de vastlegging daarvan in anterieure overeenkomsten.


Als planeconoom ben je de financieel adviseur binnen de ruimtelijke ontwikkelingen. Je beoordeelt de financieel-economische haalbaarheid van initiatieven en bepaalt mede de strategische en financiële doelen van een project. Gedurende het gehele proces, vanaf de initiatief- en definitiefase tot en met het afsluiten van een project, analyseer en stuur je als planeconoom op financiën en risico's. Hiermee heb je als planeconoom een grote inbreng binnen ruimtelijke ontwikkelingsprojecten.

Functievereisten

Je bent een stevige persoonlijkheid en een overtuigende gesprekspartner. Bij overleggen en onderhandelingen met externe partijen ondersteun jij de projectleiders en daartoe beschik je over goede onderhandelingsvaardigheden. Je bent goed onderlegd op financieel gebied en je kunt inschatten welke effecten keuzes hebben op de grondexploitatie. Je bent met jouw kennis een inspirerende adviseur en bent een goede onderhandelingspartner. Je weet goed om te gaan met bestuurlijke en politieke verhoudingen. Je hebt oog voor tegenstrijdige belangen en weet compromissen te sluiten. Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen.


Om dat voor elkaar te krijgen neem jij het volgende mee:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • Je beschikt over kennis van de BBV (Besluit Begroting en Verantwoording);
 • Je hebt een brede kijk op ruimtelijke ontwikkeling en je bent in staat hierop te anticiperen en te adviseren;
 • Je hebt een sterk cijfermatig inzicht, beschikt over analytisch denkvermogen en je werkt nauwkeurig;
 • Je staat stevig in je schoenen en je kunt omgaan met verschillende en tegenstrijdige belangen;
 • Je bent zelfstandig en proactief ingesteld, maar werkt ook graag samen;
 • Je spreek- en schrijfstijl is kort, bondig en helder.

Aanbod

 • Er wordt gewerkt in een open en informele sfeer. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. De kennis en kunde van collega's wordt gedeeld en jouw ideeën voor ontwikkeling worden serieus genomen. Daarnaast staan collega's altijd klaar om elkaar te helpen waar nodig, wat een prettige werkomgeving tot gevolg heeft.
 • In eerste instantie krijg je een aanstelling van één jaar, met vooruitzicht op een vaste aanstelling.
 • De voor deze functie geldende functieschaal is schaal 10. Daarbij hoort een salaris van maximaal € 5009,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Inpassing van het salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Daarnaast is er een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% van je bruto salaris dat bestaat uit onder andere de vakantie- en eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage.

Bedrijfsprofiel

Dit is Borne!

De kracht van Borne is kleinschaligheid! Mensen “kennen” elkaar en voelen onderlinge betrokkenheid. In Borne zijn de uitdagingen groot. De kansen eveneens. Jezelf kunnen en mogen zijn; dat vinden wij belangrijk! We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Wij zijn een verbindende en regisserende partner. We zijn sterk in ons werk, samen met elkaar en met de Bornse gemeenschap. De komende jaren bouwen we verder aan een organisatie waar het fijn werken is, waar je als medewerker gezien wordt en ertoe doet, waar je het gevoel hebt dat je bijdraagt aan een beter Borne. Bouw jij mee aan onze weg vooruit?Het team

Je maakt onderdeel uit van het team Ruimtelijke en economische ontwikkeling. Dit team bestaat uit 20 medewerkers. Je komt te werken in een hecht en gezellig team binnen een dynamische werkomgeving. Dit maakt jouw werk afwisselend en interessant.


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Borne. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!