Senior Beleidsmedewerker RO

Ontwikkelingen bieden kansen! Borne is in ontwikkeling. Daarbij horen uitdagingen: nieuwe woningen, extra bedrijvigheid, nieuwe voorzieningen zoals zorg, sport en recreatie en een betere infrastructuur. Zet jij, samen met ons, je schouders onder deze ontwikkelingen? De gemeente Borne is op zoek naar een Senior beleidsmedewerker met kennis van ruimtelijke ordening.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
11-5-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Jij kunt richting geven aan de toekomst van Borne! Wij zijn volop in beweging met de Omgevingsvisie en de ontwikkeling van diverse ruimtelijke plannen. Hiermee zorgen we ervoor dat we in de gemeente Borne prettig kunnen wonen, werken en recreëren. Op dit moment werken we aan de doorontwikkeling van het centrum van Borne en de uitbreiding van  woonwijk de Bornsche Maten.


Wat ga je verder doen?

 • Je bent de spin in het web voor het team. Je hebt een coördinerende rol en schakelt net zo gemakkelijk met het college en je ambtelijke collega’s, als met de gemeenteraad en met burgers. Maar: zoveel mensen, zoveel wensen. Dat betekent afwegingen maken, onderhandelen, risico’s nemen en het compromis zoeken. Jij bijt je vast in lastige vraagstukken en komt tot oplossingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het signaleren, onderzoeken en adviseren over grote ontwikkelingen in het ruimtelijk domein zoals de Omgevingswet.
 • Je adviseert bestuurders, stelt ruimtelijke plannen op, verzorgt de beleidsdocumenten en visies zoals de Omgevingsvisie en de stedenbouwkundige visie voor het centrum.
 • Je begeleidt en beoordeelt concrete, nieuwe grote ruimtelijke ontwikkelingen zoals Vloedbeltverbinding, woningbouwprojecten, centrumontwikkeling, actualisatieplan Buitengebied.

Functievereisten

 • Je bent in het bezit van een relevante opleiding op hbo- of wo-niveau.
 • Je hebt werkervaring in een soortgelijke functie of bent in staat deze je snel eigen te maken.
 • Je bent van alle markten thuis; werken in een bestuurlijke én politieke omgeving doe je allebei graag.
 • Samenwerken vind je belangrijk. Je bent dan ook een echte teamspeler en stimuleert de verbinding in je team.
 • Jouw communicatie? Die is helder en altijd enthousiast.
 • Je neemt het voortouw als de situatie daar om vraagt en bent in staat mensen mee te nemen.
 • Breng jij daarnaast ook nog een gezonde dosis humor mee? Perfect!

Aanbod

 • In eerste instantie krijg je een aanstelling voor een periode van één jaar, met vooruitzicht op een vaste aanstelling.
 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 10A van maximaal € 5.366,-- bruto op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een maandelijks Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris, dat je vrij kunt besteden of flexibel kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vakantiedagen, vakantiegeld of opleidingen.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Alle ruimte om je werktijden variabel in te delen.

Bedrijfsprofiel

Dit is Borne!

De kracht van Borne is kleinschaligheid! Mensen “kennen” elkaar en voelen onderlinge betrokkenheid. In Borne zijn de uitdagingen groot. De kansen eveneens. Jezelf kunnen en mogen zijn; dat vinden wij belangrijk! We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Wij zijn een verbindende en regisserende partner. We zijn sterk in ons werk, samen met elkaar en met de Bornse gemeenschap. De komende jaren bouwen we verder aan een organisatie waar het fijn werken is, waar je als medewerker gezien wordt en ertoe doet, waar je het gevoel hebt dat je bijdraagt aan een beter Borne. Bouw jij mee aan onze weg vooruit?

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Borne. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!