Beleidsmedewerker rampen- en crisisbeheersing / coördinator ondermijning

Ben jij die collega die het hoofd koel houdt tijdens een crisis en overzie jij situaties op het vlak van veiligheid en ondermijning? Gemeente Borne zoekt namelijk een Beleidsmedewerker rampen- en crisisbeheersing / coördinator ondermijning.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
10-5-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

De voorbereiding op rampen en zware ongevallen, maar ook de aanpak van ondermijning zijn belangrijke onderwerpen binnen het veiligheidsdomein van een gemeente. Binnen gemeente Borne is dat niet anders. Daarom zoeken we een beleidsmedewerker rampen- en crisisbeheersing / coördinator ondermijning. Een dubbelrol met voldoende ruimte voor eigen invulling en veel variatie in werkzaamheden.


Als beleidsmedewerker rampen- en crisisbeheersing ben je het centrale aanspreekpunt voor de crisisbeheersing van de gemeente Borne. Je ontwikkelt en voert beleid uit op het gebied van crisisbeheersing en rampenbestrijding. In het verlengde hiervan vervul je een rol binnen de crisisorganisatie van de Veiligheidsregio Twente. Binnen gemeente Borne adviseer je de burgemeester en het gemeentelijk crisisteam tijdens crisissituaties. Ook adviseer je de burgemeester in zijn rol als lid van het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Twente.


In de rol van coördinator ondermijning rol je het opgestelde programma Aanpak Ondermijning 2020-2022 uit, waarbij het draait om vier onderdelen: ambtelijke en bestuurlijke weerbaarheid, maatschappelijke weerbaarheid, de gemeentelijke informatiepositie en tot slot van ondermijningsbeeld naar een structurele aanpak.  Als coördinator ondermijning vervul je hierbij primair de rol van regisseur: het zodanig sturen, interveniëren en in stand houden van randvoorwaarden dat de diverse betrokken partijen op een effectieve manier samenwerken en maatregelen nemen om de ondermijnende criminaliteit in Borne aan te pakken.


Hoe ziet jouw werkdag eruit?

 • Als beleidsmedewerker rampen- en crisisbeheersing ben je bezig met beleidsontwikkeling en – uitvoering op het vlak van rampenbestrijding en crisisbeheersing, adviseer je de burgemeester en pak je jouw rol richting en binnen de Veiligheidsregio Twente;
 • Je wordt (in overleg met de Veiligheidsregio Twente) ingezet voor een regionale (piket)functie en bent indien noodzakelijke op basis van dit piketrooster 24/7 bereikbaar/beschikbaar;
 • Je neemt deel aan interne en externe overleggen en bijeenkomsten met derden, zoals andere overheden, brandweer, politie en regiogemeenten.
 • Ter voorbereiding op een crisis ben je naast deze overleggen ook 8 uur per week gedetacheerd bij de Veiligheidsregio Twente;
 • Je voert, samen met jouw directe college, het integraal veiligheidsbeleid uit met de daarin opgenomen prioriteiten, in het bijzonder de uitvoering en evaluatie van het Actieplan Weerbaar Borne;
 • Als coördinator Ondermijning ben je een sterke organisator en aanjager van integrale toezicht- en handhavingstaken op het gebied van ondermijning. Je bent in staat om casuïstiek op te pakken, een afgewogen advies op te stellen en vervolgens de bestuurlijke maatregelen vorm te geven rondom deze casuïstiek;
 • Je zit het lokaal casusoverleg Ondermijning voor
 • Je werkt nauw samen/onderhoudt contact met de veiligheidspartners (politie, justitie, het RIEC-ONetc.) met betrekking tot casuïstiek en behartigd daarin de belangen van de gemeente;
 • Je fungeert als achtervang voor de collega-Bibobcoördinator;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en initiëren van nieuwe aanpakken en interventies;
 • Ook bereid je (integrale) controles voor en coördineert de acties;

Functievereisten

Voor deze functie zoeken wij een collega  die beschikt over het ‘Borns DNA’. Je bent betrouwbaar, betrokken, behulpzaam, bevlogen, bedreven en bereikbaar richting je collega’s, de organisatie, onze partners en onze inwoners. Heb jij een politiek bestuurlijke antenne? Ben je analytisch en communicatief heel sterk? Kun je veel ballen in de lucht houden, snel schakelen en ben je dus flexibel en stressbestendig? Vanzelfsprekend ga je correct om met vertrouwelijke informatie en beschik je over een Verklaring Omtrent Gedrag. Je hebt een afgeronde HBO of academische opleiding (bestuurlijk – juridisch) en relevante werkervaring.

Aanbod

In eerste instantie krijg je een aanstelling voor een periode van één jaar, met vooruitzicht op een vaste aanstelling. De functie van beleidsmedewerker rampen- en crisisbeheersing / coördinator ondermijning is indicatief ingeschaald in schaal 10. Dit betekent een bruto maandsalaris van maximaal € 5.009,-- (salarispeil 2 januari 2023), op basis van een 36-urige werkweek. Dit is exclusief een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05 %. Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring.

Bedrijfsprofiel

Dit is Borne!

De kracht van Borne is kleinschaligheid! Mensen “kennen” elkaar en voelen onderlinge betrokkenheid. In Borne zijn de uitdagingen groot. De kansen eveneens. Jezelf kunnen en mogen zijn; dat vinden wij belangrijk! We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Wij zijn een verbindende en regisserende partner. We zijn sterk in ons werk, samen met elkaar en met de Bornse gemeenschap. De komende jaren bouwen we verder aan een organisatie waar het fijn werken is, waar je als medewerker gezien wordt en ertoe doet, waar je het gevoel hebt dat je bijdraagt aan een beter Borne. Bouw jij mee aan onze weg vooruit?

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Borne. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!