Voorzitter & Lid Raad van Toezicht

Per 1 januari 2024 fuseren de bibliotheken van Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal tot Bibliotheek Twente. De Raad van Toezicht zal bestaan uit 5 leden. Om de continuïteit te borgen gaat er vanuit elke stichting één lid Raad van Toezicht mee. Aanvullend zoeken zij 2 nieuwe leden, waaronder een voorzitter.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
2-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
1-9-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Raad van Toezicht

De Raad houdt toezicht vanuit de maatschappelijke doelstelling, ze houdt toezicht op het bestuur en de algemene gang van zaken binnen de organisatie, zoals de realisatie van de strategie, risicobeheersing en het financieel beleid. Ze fungeert als klankbord en sparringpartner voor de bestuurder en bewaakt zorgvuldig haar rol, onder andere aan de hand van de Governance Code Cultuur.


Als lid van de RvT word je benoemd voor een periode van 4 jaar met de mogelijkheid van een tweede termijn. De Raad fungeert als een team waarbij ieders input en kracht gewaardeerd wordt. Transparantie, gelijkwaardigheid en maatschappelijke betrokkenheid zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. De Raad kent 5 reguliere vergaderbijeenkomsten. Het betreft een vrijwilligersfunctie. Gemaakte kosten worden vergoed.

Functievereisten

Algemeen profiel Raad van Toezicht

  • Affiniteit met het bibliotheekwerk
  • In staat complexe vraagstukken te overzien en te analyseren
  • Goed onderscheid kunnen maken tussen toezicht houden en besturen
  • Kennis en begrip van openbaar bestuur en/of lokale of regionale politiek
  • Relevant netwerk en binding met het werkgebied


Profiel voorzitter

  • Vermogen om met autoriteit en een natuurlijk gezag in een (ver)bindende rol het voorzitterschap te vervullen
  • Bewust van eigen positie en de noodzaak deze voor de Raad van Toezicht inzichtelijk, controleerbaar en transparant te hanteren

Wij streven naar diversiteit in gender, leeftijd en (culturele) achtergrond. Wij zijn nieuwsgierig naar met welke expertise en ervaring en met welk talent jij onze raad komt versterken.


Volledig profiel

Klik op de volgende link om deze vacaturetekst én het volledige Profiel voor de Raad van Toezicht van Bibliotheek Twente te downloaden in pdf: Download volledig Profiel.

Bedrijfsprofiel Bibliotheek Twente

Bibliotheek Twente kent 7 vestigingen, 55 medewerkers en 300 vrijwilligers. Jaarlijks bezoeken 600.000 mensen onze bibliotheken om te ontspannen, te leren, zich te informeren of elkaar te ontmoeten. Bibliotheek Twente ondersteunt de inwoners van Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal bij hun persoonlijke ontwikkeling zodat zij volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Bibliotheek Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Beursstraat 34
7551 HV HENGELO