Industrialisatie Engineer

Haal jij alles uit de kast om complexe samenstelling eenvoudig te maken? Kom eens langs voor een kop koffie om de rol van Industrialisatie Engineer bij Benchmark in Almelo te bespreken!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-5-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als industrialisatie engineer ben je onderdeel van het, je raadt het al, industrialisatieteam. Samen zorgen jullie voor het ontwerp van het maakproces, voor nieuwe producten en voor wijzigingen op bestaande producten. Je voorziet risico’s die tijdens de volumeproductie (kunnen) optreden en deze probeer je te matigen. Je draagt bij aan een optimale industrialisatie, die voldoet aan de eisen van externe en interne klanten.


Wat is je rol?

Je werkt nauw samen met de klant en je projectteam. Jij bent de ‘technisch intermediair’ tussen productie en klant wanneer het gaat over industrialisatieprojecten. Ook begeleid je het productieproces en zorg je voor een Lean inrichting- en proces. Je valideert productieprocessen, tot het trainen van direct betrokken collega’s aan toe, zodat je het beste resultaat behaalt.


Op deze manier voeg jij als industrialisatie engineer, onder andere, waarde toe:

 • door feedback te geven over potentiële risico’s in het maakproces;
 • door het verzorgen van een Lean productieproces, waarbij processtappen met elkaar in balans zijn en waarbij geen overbodige handelingen plaats vinden;
 • door het ontwerpen van processen die ertoe leiden dat de noodzaak voor werkinstructies minimaal is;
 • door het controleren van de productontwerpen, tekeningen en stuklijsten op bruikbaarheid;
 • door deel te nemen aan DFMEA’s;
 • door DfX-analyses te initiëren en deze terug te koppen aan het productontwerp;
 • door productiesystemen, ten behoeve van trace-ability en procesborging, in te regelen;
 • door trainingsplannen op te zetten voor de operators en het maken werkprocessen;
 • door te zorgen voor de vrijgave van het procesontwerp.

Kortom je hebt als industrialisatie engineer binnen Benchmark meer dan genoeg te doen!

Functievereisten

 • Je hebt een afgeronde hbo of wo-opleiding in Technische richting (bijv. Mechanical of Electrical Engineering);
 • je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring in een technische omgeving;
 • je bent startend, of toe aan de volgende stap, in je carriere als industrialisatie engineer;
 • je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en in het Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
 • je hebt kennis van maakprocessen en kennis van APQP of vergelijkbare standaarden.

Aanbod

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk.


Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • interessante kwartaalbonus tot max. 5% van je kwartaalsalaris;
 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen;
 • flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen;
 • brede ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen;
 • ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.

Bedrijfsprofiel Benchmark Electronics B.V.

Benchmark in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Electronics Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting original equipment manufacturers (OEM’s).


Bij Benchmark werk je voor bedrijven die impact maken met hun innovaties. Zo ontwikkelen we nieuwe producten die de veiligheid of gezondheid verbeteren of juist het gemak vergroten. Deze producten worden geleverd vanaf het productontwerp tot en met volumeproductie en soms ook rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces wordt in Almelo uitgevoerd.


Wereldwijd heeft Benchmark Electronics Inc. momenteel 23 vestigingen. Op onze vestiging in Almelo werken we samen met ruim 700 collega’s.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Benchmark. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.


Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Lelyweg 10
7602 EA Almelo
0546 - 535111