Service Team Manager

Benchmark is op zoek naar een Service Team Manager

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-5-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Service Team Manager bij Benchmark ben je binnen de afdeling Design Engineering verantwoordelijk voor het aansturen van het team dat Lifecycle Maintenance Services levert vanuit Design Engineering. Het is aan jou om er samen met collega’s voor te zorgen dat klanten die een product laten maken bij Benchmark maximaal tevreden zijn.


Wat voeg je toe?


Jouw team zorgt ervoor dat productie geholpen wordt wanneer er klachten zijn die wijzen op een ontwerpprobleem. Veel klanten hebben een SLA, Service Level Agreement, waarbij vragen in het serviceteam terecht komen. Ook kleine projecten om een product te verbeteren middels een software upgrade of om niet meer verkrijgbare componenten te vervangen lopen in dit team. Daarnaast ondersteun je ontwikkelprojecten door het uitvoeren van RoHS en REACH analyses. Het gebruik van onze eigen EMC-faciliteit door projecten of klanten valt eveneens onder de services.

Je stuurt een team aan waarin een aantal Service Coördinatoren en engineers werken.

In dit vakgebied ben je het commerciële aanspreekpunt voor onze klanten, de fabrieken en de interne accountmanagers.


Binnen deze functie zal de focus liggen op het soepel laten lopen van het serviceteam. Daarbij werk je aan het voortdurend verbeteren en uitbreiden van onze serviceverlening. Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze SLA-klanten en ook voor de interne accountmanagers.


Dit is een belangrijke managementfunctie binnen ons bedrijf. Door de wekelijkse contacten met bestaande klanten en de productieafdelingen wordt de klanttevredenheid sterk beïnvloed. En tevreden klanten komen makkelijker met nieuwe opdrachten.


Daarnaast is het vrijgeven van wijzigingen op een bestaand goedgekeurd medisch- of luchtvaart product een kritisch proces. Hiervoor ligt de verantwoordelijkheid ook vaak bij het serviceteam. Wanneer dit niet goed gaat kan dit de naam van Benchmark schaden en heeft dit grote financiële gevolgen.


 • Met je vakmanschap, ervaring en technische kennis kun je risico’s goed inschatten en overzicht houden. Je werkt gestructureerd, hebt ervaring in elektronicaontwikkeling en kunt meedenken in mechanica en software gerelateerde klachten.
 • Je kunt prioriteiten stellen en acties starten waar nodig in je team en in de organisatie.
 • Je analyseert incidenten en kijkt waar we processen kunnen verbeteren zodat er een structurele oplossing volgt.
 • Dankzij je commerciële vaardigheden zie je meerwerkmogelijkheden en ben je ook in staat de klant hiervan te overtuigen en dit aan te bieden in de vorm van een offerte.
 • Je bent constant bezig de services van het team verder uit te breiden. Je weet wat je klanten willen.
 • Vanuit je kennis kun je goed samenwerken met andere afdelingen zoals Test Engineering en Manufacturing Engineering en Quality Engineering.
 • Je kunt goed luisteren en daardoor weet je wat er speelt bij de klanten zodat je tijdig oplossingen kunt aanbieden vanuit het Service Team.
 • Je ontwikkelt jezelf door jezelf uit te dagen en te leren van mogelijke fouten.


Wat ga je doen?


 • Risicomanagement in de breedte. Je kijkt mee met wijzigingen en lopende onderzoeken en schat steeds in wat risico’s zijn en geeft dan aan wat we moeten doen om risico’s te beperken.
 • Teambezetting, het verdelen van werk tussen de coördinatoren en engineers in je team.
 • Het bewaken van de totale hoeveelheid werk en de reactietijden, dus het balanceren tussen korte termijn, acuut probleem, en lange termijn, kleine projecten, in je team.
 • Maandelijkse rapportage van je service-business aan de Program Director.
 • Het onderhandelen over de SLA met nieuwe klanten in samenwerking met de accountmanager van die klant.
 • Het verder ontwikkelen en onderhouden van de werkwijzes en tools.
 • Contact houden met andere Benchmark-locaties waar services uitgevoerd worden, zoals Corporate Component Services. Medebesluiten of we een service in Almelo of globlaal inrichten.

Functievereisten

 • Een afgeronde hbo/wo-opleiding op het gebied van elektronica / elektrotechniek.
 • Minimaal 10 jaar werkervaring binnen het vakgebied bij voorkeur in een serviceomgeving.
 • De kwaliteit om snel te schakelen en onder druk besluiten te nemen.
 • Ervaring in productontwikkeling en affiniteit met productie van producten, zodat gefundeerd suggesties kunnen worden gedaan ten behoeve van kwaliteitverbeteringen en kostenreducties.
 • Financieel inzicht zodat onze services goed bijdragen aan het afdelingsresultaat.
 • Goede communicatieve vaardigheden, zodat de verwachtingen van klanten en collega’s helder zijn bij alle partijen.
 • Bij voorkeur enige beheersing van de Duitse taal.
 • Een ondernemende, daadkrachtige, proactieve en resultaatgerichte mindset.

Aanbod

Bij Benchmark werk je aan producten die ertoe doen! Daarnaast is het bij uitstek een organisatie waar je vrijheid krijgt, waar ondernemerschap beloond wordt en waarin je de ruimte krijgt om je ideeën tot uitvoering te brengen. Je bent onderdeel van een wereldwijd bedrijf, maar werkt in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en jouw ideeën. We bieden je een dynamische omgeving met de ruimte om snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te nemen.


Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:


 • Hybride werken: je krijgt de vrijheid om jouw werkplek en tijden flexibel in te richten.
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden vanuit de Benchmark Academy.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.
 • BeFit programma: blijf fit door wekelijks te sporten met je collega’s of doe mee aan sportevenementen.
 • Een omzetafhankelijke kwartaalbonus die kan oplopen tot 5%. Dit percentage kan variëren.
 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.

Bedrijfsprofiel Benchmark Electronics B.V.

Benchmark in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Electronics Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting original equipment manufacturers (OEM’s).


Bij Benchmark werk je voor bedrijven die impact maken met hun innovaties. Zo ontwikkelen we nieuwe producten die de veiligheid of gezondheid verbeteren of juist het gemak vergroten. Deze producten worden geleverd van productontwerp t/m volumeproductie en soms rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp t/m productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. Wereldwijd heeft Benchmark Electronics Inc. momenteel 23 vestigingen. Op onze vestiging in Almelo werken we met ruim 700 collega’s.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Benchmark. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Lelyweg 10
7602 EA Almelo
0546 - 535111