(Lead) Mechatronics Engineer

Benchmark is op zoek naar (Lead) Mechatronics Engineer

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-3-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als (Lead) Mechatronics Engineer bij Benchmark ben je de specialist op het gebied van Mechatronische systemen binnen het team van Mechanical Engineering op de afdeling Design Engineering. Het is aan jou om de verantwoordelijkheid te nemen voor het ontwerp van een submodule voor de klant ASML, die in lijn is met de strategie van Benchmark.


Vanwege groei van onze afdelingen en de projecten bij klanten, hebben we een technisch uitdagende rol voor een Mechatronics Engineer die open staat voor een inhoudelijk technische uitdaging!


In deze rol ben je de spin in het web voor het ontwerp van een gehele submodule waarin meerdere graden van vrijheid aangestuurd en gecontroleerd moeten worden. Vanuit mechatronisch oogpunt draag je bij aan de systeemarchitectuur, maar ben je ook verantwoordelijk voor de daadwerkelijke uitvoering van het dynamische systeem. Met je kennis en kunde zorg je ervoor dat het systeem stabiel is, de gevraagde precisie haalt en voldoet aan alle geldende standaarden. Je bent de link tussen de mechanical en electrical engineers in het team en bent het technische aanspreekpunt voor de klant. 


Wat jij kunt toevoegen

Binnen deze functie zal de focus liggen op het ontwikkelen van mechatronische systemen in een multidisciplinair team met andere Engineers. Je zet je diepgaande kennis van mechatronica in om een substantieel onderdeel van een nieuwe machine voor de klant ASML te ontwikkelen, waarmee je van cruciaal belang bent in het team. Het ontwerp hangt daarmee af van jouw kennis, kunde en creativiteit en inzet. Je bent in staat om creatieve oplossingen te bedenken, kan de haalbaarheid technisch onderbouwen en bent niet bang om beslissingen en verantwoordelijkheid te nemen.


Samen met het team binnen Benchmark Almelo en in nauwe samenwerking met een designteam vanuit Benchmark Corporate (V.S.) ontwikkel je de module en ben je mede verantwoordelijk voor de systeem architectuur, en het dynamische gedrag van het systeem.


Hoe je waarde toevoegt

 • Je creëert een professionele omgeving waarin je mensen stimuleert om zich te ontwikkelen
 • Je neemt trends en de ontwikkeling van nieuwe technologieën waar en past deze toe.
 • Je hebt een ondernemende mindset, neemt je verantwoordelijkheid en bent een voorbeeld voor de engineers
 • Je ontwikkelt jezelf door jezelf uit te dagen, en te leren van mogelijke fouten.
 • Je bent in staat om gezamenlijk met onze klanten tot innovatieve productconcepten te komen.


Je hebt de volgende taken

 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van mechatronische systemen voor uitdagende projecten.
 • Je ontwerpt, onderbouwt, en ontwikkelt dynamische systemen binnen de eisen van de klant.
 • Je draagt bij aan de systeemarchitectuur van het systeem en ondersteunt zowel de mechanical als electrical engineers met informatie over aandrijvingen.
 • Je werkt het systeem uit in NX.
 • Je levert bijdrages voor de risico analyses en draagt verantwoordelijk voor de dynamische aspecten hiervan. DFMEA, Tolerantieanalyses, Systeemstabiliteit bepalen.

Functievereisten

Wij zoeken een nieuwe collega

 • Met een afgeronde wo-opleiding richting Electrical, Mechanical of Mechatronics Engineering, Robotica of aanverwant.
 • Met daarnaast zo’n 5 jaar werkervaring in mechatronica.
 • Die vloeiend Engels spreekt en schrijft.
 • Met minimaal twee jaar ervaring met de ASML ‘way of work’.
 • Met de kwaliteit om strategisch te denken en het ontwikkelen van visie op het gebied van mechatronische productontwikkeling.
 • Die de behoefte heeft om verder door te groeien in een rol als lead engineer / systeemarchitect of principal consultant binnen de mechatronica.
 • Met ten slotte een ondernemende, daadkrachtige, proactieve en resultaatgerichte mindset.


Aanbod

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.


Bedrijfsprofiel Benchmark Electronics B.V.

Benchmark in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting original equipment manufacturers (OEM’s). Bij Benchmark werk je voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen ze nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren ze vanaf het productontwerp tot en met volume productie en zelf rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. Momenteel heeft Benchmark Inc 23 vestigingen. In Almelo werken 500 medewerkers.


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Benchmark. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Lelyweg 10
7602EA ALMELO
0546 - 535111