(Ondersteunend) Begeleider

Heb jij wél een niveau 4 diploma op het gebied van zorg en welzijn (bijvoorbeeld Pabo, Cios, Fysiotherapie, Sociaal Cultureel Werker) maar géén diploma maatschappelijke zorg? Start dan vanaf 8 november met ons éénjarig opleidingstraject en ga meteen aan het werk als ondersteunend begeleider op één van de locaties van Aveleijn waar je (verder) kennismaakt met onze doelgroep.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-7-2022
Aantal uur
28
Vervaldatum
19-8-2022
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Wat ga je doen?


Je werkt als ondersteunend begeleider binnen één van de locaties van Aveleijn, waarbij je cliënten begeleidt bij een betekenisvol leven.


Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Gericht op talenten en houdt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt wil groeien.


Wat houdt het traject in?


Je volgt, samen met circa tien collega’s, op maat aangeboden agogische modules. Deze vinden plaats om de week op de dinsdag.

Gedurende 16 bijeenkomsten worden de volgende modules op het ROC, locatie de Gieterij in Hengelo, gegeven:


 • Ontwikkelingspsychologie
 • Methodisch werken en begeleiden
 • Mens achter de handicap
 • Groepsdynamica


Iedere module wordt met een eindtoets afgesloten. Indien je een voldoende behaalt ontvang je een getuigschrift.

Functievereisten

 • Je hebt passie voor de zorg en onze doelgroep
 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO4 opleiding; onderwijsassistent, sport en bewegen, sociaal cultureel werk, Pabo, Activiteitenbegeleider of Fysiotherapie.
 • Heb jij een andere gerelateerde opleiding afgerond, ook dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden.
 • Je hebt doorzettingsvermogen en je kan goed reflecteren op je houding en gedrag.
 • Je bent zeer gemotiveerd en enthousiast om je te ontwikkelen.
 • Je bent communicatief sterk en je kan goed in teamverband werken.

Aanbod

Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).


Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:


 • Een baan als ondersteunend begeleider in een uitdagende werkomgeving
 • Een éénjarig opleidingstraject op maat
 • De functie ondersteunend begeleider is ingedeeld in functiegroep 30 (maximaal € 2.801,- bij een 36-urige werkweek).
 • De salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Onze digicoaches bieden jou de kans om je verder te ontwikkelen in digitale vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten we bij aanvang een basis beheersing.
 • Behaal je het getuigschrift? Dan bieden we je graag een vaste aanstelling en kun je in aanmerking komen voor de functie van persoonlijk begeleider.

Bedrijfsprofiel Aveleijn

Een wereld zonder verschil Met een breed zorgaanbod wil Avelijn uit ondernemend Borne in Twente een maatschappelijke bijdrage leveren. Vanuit expertise en een passie voor mensen is het bedrijf er voor cliënten van alle leeftijden die bij verschillende ontwikkelingsfasen in hun leven behoefte hebben aan intensieve ondersteuning. Op alle leefdomeinen verzorgt, begeleidt, ondersteunt en behandelt Aveleijn kinderen, jongeren, volwassenen, gezinnen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. De organisatie is sterk verankerd in Twente en maakt zo integraal onderdeel uit van lokale samenlevingen. Dat helpt cliënten om de snel veranderende maatschappij beter te begrijpen, zodat deze mensen daar op een positieve manier deel van kunnen uitmaken. Leven vol betekenis De missie van Avelijn is invulling te geven aan de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’. Dat schept ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en een eigen identiteit. Zo helpt de dienstverlener cliënten om doelen te vinden én realiseren. Immers, als iemand weet wie men is, dan kan de persoon in kwestie groeien, vernieuwen, grenzen verleggen en uiteindelijk (op)bloeien. Ook in relatie tot anderen. Investeren in de toekomst Via begeleiding, trainingen en evenementen investeert Avelijn in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect steeds centraal. De dienstverlener werkt vanuit de kwaliteit van bestaan, de driehoek cliënt-verwant-begeleider, en een oplossingsgerichte positieve psychologie. Zo wil Avelijn gemeenten en ketenpartners stimuleren en inspireren voor een pragmatische invulling van het nieuwe zorgstelsel. Door een actieve samenwerkingspartner te zijn, kan het bedrijf een duurzame bijdrage voor de samenleving leveren.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Aveleijn. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Grotestraat 260
7622 GW BORNE
074 - 2556 600