Communicatieadviseur

Asito is op zoek naar een Communicatieadviseur.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
15-3-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
30-4-2024
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Op de Marketing & Communicatie afdeling van Asito gaan we elke dag met veel energie aan de slag. We zetten ons in om via inspirerende communicatie onze doelen te bereiken. Het team bestaat uit een gemotiveerde mix van communicatiespecialisten, een marketing communicatie medewerker, een online marketeer en een sponsoring & eventmanager. Nu zijn we op zoek naar een inspirerende en enthousiaste collega communicatieadviseur. In deze rol ben je het brein achter de communicatievraagstukken; je ontwikkelt unieke plannen en gaat er vol voor om deze tot een succes te maken. Hierbij krijg je hulp van externe partijen en ben je hands-on als dat nodig is. Om onze doelgroep zo effectief mogelijk te bereiken krijg je alle ruimte om je creatieve talent in te zetten. De communicatie specialist heeft naast een uitvoerende - ook een (kritisch) adviserende rol en weet beide moeiteloos met elkaar te combineren. Het is een allround functie, waarbij je zelfstandig aan de slag gaat en met allerlei projecten te maken krijgt. Als communicatieadviseur weet je precies hoe je een boodschap overbrengt aan de doelgroep. Je bekijkt communicatievraagstukken vanuit verschillende perspectieven, stelt de juiste vragen aan de betrokken stakeholders en vertaalt op basis hiervan deze inzichten tot een heldere communicatiestrategie. Uiteindelijk geef je hier op een professionele wijze uitvoering aan. Je rapporteert over je werkzaamheden aan de Manager Marketing & Communicatie. Je werkplek is ons fraaie nieuwe hoofdkantoor in Almelo.


Wat zijn je verantwoordelijkheden?

De Communicatieadviseur die we zoeken is verantwoordelijk voor:

 • Het ontwikkelen en uitvoeren van jaarlijkse segmentplannen;
 • Uitvoeren projectmanagement segmentprojecten (ook op verzoek voor corporate projecten);
 • Het creatief opstellen en lanceren van opvallende campagnes, zowel voor heel Asito als specifiek per segment;
 • Het onderhouden van contacten met onze collega’s uit de segmenten en van commercie;
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren m.b.t. segment communicatie.

Functievereisten

Dat je pakkende, inspirerende en wervende communicatie weet te ontwikkelen is wel duidelijk.

Wat je verder tot de passende nieuwe collega maakt, is dat je:

 • over minimaal hbo werk- en denkniveau beschikt;
 • minstens 3 - 5 jaar relevante ervaring hebt;
 • een mensgericht persoon bent;
 • proactief en daadkrachtig bent;
 • goed kunt organiseren en graag samenwerkt voor je resultaten;
 • waardering hebt voor waarden zoals diversiteit en daar graag aan bijdraagt.

Aanbod

 • Een geweldige functie, voor 32 - 40 uur per week, afhankelijk van jouw beschikbaarheid;
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.250 - € 4.275 o.b.v. 40 uur, afhankelijk van o.a. ervaring;
 • Een 13e maand, die maandelijks wordt uitbetaald;
 • Een budget om jouw thuiswerkplek in te richten;
 • 8% vakantietoeslag & 27 vakantiedagen o.b.v. 40 uur per week;
 • Een winstdelingsregeling;
 • Veel ruimte voor eigen ideeën en inbreng;
 • Goede pensioenregeling, waarbij Asito 2/3 deel betaalt.

Bedrijfsprofiel Asito

Asito Verbinden voor vakmanschap met meer waarde Voor Asito uit ondernemend Almelo in Twente, staat het verbinden van medewerkers, klanten en de samenleving voorop. Met als doel betere resultaten door vakmanschap met meer waarde. Het is deze maatschappelijke relevantie die het bedrijf vanuit het ondernemershart en de organisatieziel wil uitdragen. Want goede schoonmaak vraagt een professionele en oprechte belangstelling voor elke organisatie en ieder mens. Doordat Asito inspeelt op elke bedrijfscultuur, lokale omstandigheden en samen met klanten zoekt naar duurzame oplossingen voor en door mensen, kan het bedrijf een betrouwbare partner blijven op het gebied van facilitaire dienstverlening, zoals voor kantoren, zorginstellingen, scholen, transport en recreatie. Sociaal ondernemerschap Duurzaamheid zit in de genen van Asito en van de mensen die er werken. Op het gebied van sociaal ondernemerschap loopt Asito voorop, voor mens én milieu. Dat komt onder meer tot uitdrukking in het predicaat ‘Werk Pakt’. Daarmee draagt het bedrijf vanuit maatschappelijke betrokkenheid aantoonbaar bij aan duurzame oplossingen voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals langdurig werklozen en SW-ers. Voor Asito hoort iedereen erbij, verdient iedereen het om te worden beoordeeld op zijn of haar kwaliteiten, en verdient iedereen een eerlijke kans. Dat is de filosofie van diversiteit en inclusiviteit die deze dienstverlener aanhangt. Diversiteit Diversiteit maakt organisaties beter. Door het samenwerken met mensen van verschillende achtergronden, diverse culturen, met andere overtuigingen en ideeën, wordt elk bedrijf zowel interessanter als succesvoller. Bij Asito werken duizenden mensen met ruim 100 nationaliteiten. Asito draagt diversiteit dagelijks uit, zoals met het Nationaal Integratiediner en het Nationaal Integratiefonds. Inclusiviteit Ieder mens heeft kwaliteiten. Zodra het lukt om de kwaliteiten van een persoon te ontdekken en benutten, wordt zowel waarde aan een organisatie toegevoegd als het leven van de persoon in kwestie verrijkt. Inclusiviteit beoogt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een beperking te betrekken in het werkzame bestaan. Het laat zien dat iedereen een kans verdient om eigen kwaliteiten te tonen. Daartoe heeft Asito meegewerkt aan de ontwikkeling van de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Zo laat de dienstverlener zien welke inspanningen worden geleverd om iedereen een gelijkwaardige kans te geven. Ook is Asito ondertekenaar van het Charter Diversiteit, dat al 1.000 mensen hun afstand tot de arbeidsmarkt heeft helpen verkleinen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Asito. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Van Riemsdijkplein 50
7606 ZA Almelo
0546 - 484 950