Casemanager Verzuim

Als Casemanager bij Asito adviseer, coach en train jij de lijnmanagers en zorg jij voor de juiste begeleiding bij arbeidsongeschiktheid. Je levert een positieve bijdrage aan een goed verzuimbeleid en een passende re-integratie. Uiteraard wordt dit uitgevoerd binnen de wettelijke kaders vanuit de Wet Verbetering Poortwachter. Met jouw kennis, denkbare expertises en een goed uitgedacht proces ben jij de vraagbaak op het gebied van sociale wet- en regelgeving. Dit doe jij met de juiste focus op het verzuimproces dat is ingericht vanuit het Eigen-Regiemodel. Jij voert de regie binnen het verzuimproces en weet de lijnmanagers moeiteloos hierin mee te nemen. Je ontwikkelt en onderhoudt procedures, instructies en werkprocessen en weet deze te borgen in de organisatie en hun verzuimmanagementsysteem. Met jouw persoonlijke en effectieve aanpak zorg jij voor een optimale samenwerking tussen alle interne en externe partijen. Kortom, als een echte professional voel jij je als Casemanager Verzuim snel thuis!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-1-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
12-2-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

 • Het coördineren en begeleiden van een optimale uitvoering van het verzuimbeleid en het verzuimproces;
 • Het realiseren van samenwerking tussen interne en externe personen die betrokken zijn bij verzuim;
 • Het op locatie proactief ondersteunen, adviseren, coachen en trainen van het lijnmanagement omtrent begeleiding bij arbeidsongeschiktheid;
 • Het zijn van een kennisdrager binnen de regio met betrekking tot relevante sociale wet- en regelgeving;
 • Het verzorgen van (juridische) correspondentie naar medewerkers;
 • Het aanleveren van stuur- en managementinformatie;
 • Een verantwoorde inzet van de bedrijfsarts en providers daarbij kunnen sturen op het consistent en correct handelen van deze partijen;
 • Het zorgen voor schadelastbeheersing.

Functievereisten

 • Als casemanager beschik je altijd over de juiste scherpte en tact. Je houdt overzicht en signaleert wanneer er zaken anders moeten worden aangepakt binnen de kaders van de wet.
 • Hiervoor:
 • Beschik jij over enkele jaren werkervaring en een hbo diploma richting HR; een afgeronde opleiding Regie op verzuim (ROV) of register CM (RCCM) is een pre;
 • Heb je ervaring in het behandelen van complexe verzuim casussen;
 • Ben je juridisch sterk onderlegd;
 • Hou jij jezelf op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied, actuele wet- en regelgeving;
 • Ben je positief kritisch, resultaat- en klantgericht;
 • Beschik je over overtuigingskracht, een goed ontwikkeld inlevingsvermogen en daadkracht;
 • Kun jij zelfstandig werken maar breng jij ook samenwerkingen tot stand;
 • Heb jij goede contactuele vaardigheden en bent in staat te communiceren op elk niveau binnen de organisatie, van regiomanagement tot incidenteel een gesprek met een schoonmaakkracht.

Aanbod

 • De voorzieningen om in deze tijden vanuit huis te werken;
 • Een geweldige en uitdagende functie voor 40 uur per week;
 • Een bruto salaris indicatie tussen de €3500 - €4000, afhankelijk van o.a. ervaring;
 • Een contract van een jaar met uitzicht op verlenging;
 • Een 13e maand, die behoort tot de standaard arbeidsvoorwaarden;
 • Veel ruimte voor eigen ideeën en inbreng;
 • Kortingen op diverse verzekeringen;.
 • Een goede pensioen regeling.

Bedrijfsprofiel Asito

Asito Verbinden voor vakmanschap met meer waarde Voor Asito uit ondernemend Almelo in Twente, staat het verbinden van medewerkers, klanten en de samenleving voorop. Met als doel betere resultaten door vakmanschap met meer waarde. Het is deze maatschappelijke relevantie die het bedrijf vanuit het ondernemershart en de organisatieziel wil uitdragen. Want goede schoonmaak vraagt een professionele en oprechte belangstelling voor elke organisatie en ieder mens. Doordat Asito inspeelt op elke bedrijfscultuur, lokale omstandigheden en samen met klanten zoekt naar duurzame oplossingen voor en door mensen, kan het bedrijf een betrouwbare partner blijven op het gebied van facilitaire dienstverlening, zoals voor kantoren, zorginstellingen, scholen, transport en recreatie. Sociaal ondernemerschap Duurzaamheid zit in de genen van Asito en van de mensen die er werken. Op het gebied van sociaal ondernemerschap loopt Asito voorop, voor mens én milieu. Dat komt onder meer tot uitdrukking in het predicaat ‘Werk Pakt’. Daarmee draagt het bedrijf vanuit maatschappelijke betrokkenheid aantoonbaar bij aan duurzame oplossingen voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals langdurig werklozen en SW-ers. Voor Asito hoort iedereen erbij, verdient iedereen het om te worden beoordeeld op zijn of haar kwaliteiten, en verdient iedereen een eerlijke kans. Dat is de filosofie van diversiteit en inclusiviteit die deze dienstverlener aanhangt. Diversiteit Diversiteit maakt organisaties beter. Door het samenwerken met mensen van verschillende achtergronden, diverse culturen, met andere overtuigingen en ideeën, wordt elk bedrijf zowel interessanter als succesvoller. Bij Asito werken duizenden mensen met ruim 100 nationaliteiten. Asito draagt diversiteit dagelijks uit, zoals met het Nationaal Integratiediner en het Nationaal Integratiefonds. Inclusiviteit Ieder mens heeft kwaliteiten. Zodra het lukt om de kwaliteiten van een persoon te ontdekken en benutten, wordt zowel waarde aan een organisatie toegevoegd als het leven van de persoon in kwestie verrijkt. Inclusiviteit beoogt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een beperking te betrekken in het werkzame bestaan. Het laat zien dat iedereen een kans verdient om eigen kwaliteiten te tonen. Daartoe heeft Asito meegewerkt aan de ontwikkeling van de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Zo laat de dienstverlener zien welke inspanningen worden geleverd om iedereen een gelijkwaardige kans te geven. Ook is Asito ondertekenaar van het Charter Diversiteit, dat al 1.000 mensen hun afstand tot de arbeidsmarkt heeft helpen verkleinen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Asito. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plesmanweg 24
7602 PE ALMELO
0546 - 484 950