Concernjurist

Gemeente Almelo is op zoek naar een Concernjurist.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-3-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Onze organisatie heeft de afgelopen jaren een enorme transitie doorgemaakt. Dat heeft geresulteerd in een krachtige gemeente die de zaken goed op orde heeft. De volgende stappen moeten nu gezet worden om te zorgen dat de stad nog aantrekkelijker wordt voor bewoners, bedrijven en bezoekers. Momenteel zijn we ook bezig met een doorontwikkeling van de organisatie. Als Concernjurist heb jij een cruciale rol om de juridische kwaliteit binnen onze organisatie verder te ontwikkelen. Je bent adviseur voor o.a. de toezichthouders en contractmanagers van het sociaal domein in het kader van onderzoek naar rechtmatigheid en kwaliteit, waaronder de aanpak van zorgfraude, en fungeert als regievoerder op de daarbij behorende processen zowel intern als extern (sparringpartner voor de stadsadvocaat). Daarnaast ben het centrale aanspreekpunt en hebt een signalerende functie voor het tijdig afhandelen van Woo-verzoeken en verleent waar nodig juridische ondersteuning voor de afhandeling van deze verzoeken. Je doet zo nodig voorstellen tot verbetering. Ook adviseer je bestuur, directie en management over andere diverse uiteenlopende bestuurlijke en juridische kwesties. Wil jij je als Concernjurist met veel onderwerpen ‘bemoeien’ en ben jij graag een aanspreekpunt voor bestuurders en collega’s op het gebied van uiteenlopende bestuurlijke en juridische zaken? Reageer dan vooral! 


Wat je gaat doen

 • Je ondersteunt de organisatie bij het verbeteren van de juridische kwaliteit in het sociaal domein (aandachtsgebied zorgfraude).
 • Jij signaleert knelpunten in beleid en/of werkwijzen en gaat hiermee actief aan de slag.
 • Je voert regie op zorgfraudedossiers in civiele- en strafrechtelijke procedures.
 • Jij voorziet het projectteam regionale aanpak zorgfraude van juridische adviezen.
 • Je vertegenwoordigt de gemeente in bestuursrechtelijke procedures.
 • Je fungeert als Woo coördinator voor de organisatie.
 • Je adviseert het college van burgemeester & wethouders, de directie en het management over voorkomende algemeen bestuurlijke- en juridische zaken in het sociaal domein.
 • Je adviseert op concernniveau over algemeen bestuurlijke- en juridische zaken.


Jouw collega aan het woord

Esther Diepenmaat, Jurist Bestuursrecht: “In Almelo is altijd wat te doen. Dat klopt ook echt. Als je in een organisatie wilt werken die in ontwikkeling is en waar een positieve sfeer heerst dan is de gemeente Almelo echt wat voor jou. Je houdt je met veel verschillende zaken bezig en je moet snel kunnen schakelen. Maar dat maakt het werk divers en leuk. Ook kun je als je wilt opleidingen doen en wordt er aandacht besteed aan de werkomstandigheden. De organisatie is informeel en op z’n tijd is er tijd voor gezelligheid!”

Functievereisten

 • Afgeronde universitaire opleiding in de richting van Nederlands recht of andere relevante juridische opleiding en minimaal 3 jaar relevante werkervaring als jurist in een complexe omgeving met publiekrechtelijke vraagstukken.
 • Je hebt bij voorkeur brede kennis van en ervaring met gemeentelijke processen, de Algemene wet bestuursrecht, de Woo, Participatiewet, WMO en Jeugdwet en een goed gevoel voor politieke, bestuurlijke en organisatorische verhoudingen.
 • Je communiceert mondeling en schriftelijk op heldere wijze.
 • Verder ben je klantgericht, flexibel, heb je een grote mate van kwaliteitsbesef, ben je analytisch sterk en toon je overtuigingskracht en initiatief.

Aanbod

 • Een werkweek van 24 tot 36 uur per week met uitstekende thuiswerkregeling en - faciliteiten.
 • Een salaris in schaal 12, tussen de € 4.781,- en € 6.470,- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek. Het salaris stemmen we af op jouw opleiding, kennis en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets of extra vrije dagen.
 • Een overeenkomst voor bepaalde tijd van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Wij denken als werkgever graag met je mee over opleidingsmogelijkheden.
 • Het stadhuis van Almelo ligt naast het station en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo is een stad met een stevige strategische ontwikkelagenda. De stad groeit verder met 4000 woningen en zet in op kwaliteit en kansen voor iedereen, een stad in balans, met goede voorzieningen. Opvallende hoogtechnologische bedrijven in Almelo zijn wereldspelers en bepalen mede de economie en werkgelegenheid van de toekomst. Ook hier werkt Almelo aan groei met nieuwe bedrijventerreinen. Almelo is al een stevige pijler van Twente als top-technologische regio. We werken daarbij met partners aan aantrekkelijk wonen, waterbeleving en verdere vernieuwing in de binnenstad zoals Stadskade en Westerdok. De koers en positie van het team worden steeds afgestemd op de ontwikkelingen van de groeiende stad. Almelo vindt een inspirerende werkcultuur van verbinding, lef en plezier belangrijk. Daar werkt ze aan door met medewerkers te bouwen aan een werkomgeving waarin zij zich gewaardeerd voelen, verantwoordelijkheid nemen, zich kunnen ontwikkelen en ruimte voelen voor het geven en ontvangen van opbouwende kritiek. Er zit veel potentieel in de organisatie. Medewerkers zijn betrokken en loyaal en hebben veelal een pragmatische en actiegerichte instelling. Binnen de gemeente zijn de lijnen bewust kort; zowel bestuurlijk als ambtelijk. De Algemeen Directeur vormt samen met de twee Adjunct-Directeuren de directie van de Gemeente Almelo. Daarnaast kent de organisatie zes eenheden: vier daarvan zijn uitvoerend en twee vormen de centrale stafeenheden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111