Senior HR Adviseur

Veranderende omgeving vraagt om organisatorische wendbaarheid. Maatschappelijke opgaven en veranderingen leiden tot een gemeentelijke organisatie die continu in ontwikkeling is. Team Human Resources (HR) ondersteunt het management bij het bereiken van de organisatiedoelstellingen, het bewaken van de gewenste organisatiecultuur, de (duurzame) inzetbaarheid van de collega’s en het creëren van werkgeluk. Het streven van gemeente Almelo is dat alle medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen, zodat zij zich optimaal kunnen blijven inzetten voor de inwoners, bedrijven en bezoekers. Een uitdagende baan met veel afwisseling én autonomie. Wil jij graag een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van hun organisatie? En haal jij energie uit de advisering van het (hoger) management over strategische HR- en organisatievraagstukken? Reageer dan nu!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-3-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
21-4-2024
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

 • Advisering van het (hoger) management over strategische HR-vraagstukken en complexe(re) organisatievraagstukken.
 • Ontwikkelen en implementeren van strategisch HR-beleid.
 • Projectleiderschap bij de inzet en implementatie van (strategische) HR-instrumenten.
 • Coördinerende taken op inhoudelijke HR-thema’s.
 • Inhoudelijk sparringpartner voor de HR-adviseurs van het lijnmanagement, waarbij samenwerking en continue ontwikkeling centraal staan.


Jouw collega aan het woord

Rik Kokhuis, Manager HR a.i.: “De gemeente Almelo heeft ambitie. En dat merk je. Als senior HR-adviseur lever je een belangrijke bijdrage aan de verdere doorontwikkeling en positionering van de afdeling HR. Je komt terecht in een ambitieuze, uitdagende en dynamische werkomgeving waarin je écht het verschil kunt maken. Jij zet jouw ervaring in bij inhoudelijke thema’s en bent als senior een belangrijke sparringpartner voor onze HR-collega’s. Een hele mooie uitdaging dus voor een professional met ambitie!"

Functievereisten

 • Werken bij de gemeente Almelo vraagt om politieke sensitiviteit, oog voor bestuurlijke en ambtelijke belangen, alsmede de belangen van onze stakeholders.
 • Jij bent een ambitieuze HR-professional met ruime recente werkervaring als (senior) HR-adviseur of organisatieadviseur. Jij hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en werkt vanuit een doordachte veranderaanpak.
 • Jij beschikt over kennis van actuele HR-trends en jij begrijpt de samenhang der dingen binnen het HR-werkveld. Jij weet jouw communicatieve vaardigheden en adviesvaardigheden in te zetten om de visie van onze organisatie te vertalen in een praktische aanpak voor de inzet en de implementatie van (strategische) HR-instrumenten. Daarin inspireer en adviseer je proactief!
 • Jij beschikt over een hbo of academisch werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een opleiding afgerond op het gebied van Human Resource Management, Bedrijfskunde, Bestuurskunde of Arbeids- en organisatiepsychologie.
 • Jij hebt ervaring in een vergelijkbare functie op strategisch/tactisch niveau. Ook heb jij aantoonbare ervaring met de doorontwikkeling van organisaties en ben je in staat om veranderprocessen te beheren. 

Aanbod

 • Een uitdagende en veelzijdige functie in een vooruitstrevende gemeentelijke organisatie die voortdurend in ontwikkeling is.
 • Een werkweek van 32 tot 36 uur per week, waarbij de mogelijkheid tot deels thuis werken en deels op kantoor werken bestaat.
 • Een salaris in schaal 11, tussen de € 4.211,- en € 5.997,- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek. Het salaris stemmen we af op jouw opleiding, kennis en ervaring.
 • Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij bieden goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Een goed arbeidsvoorwaardenpakket, zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Dit budget kun je naar eigen inzicht besteden, bijvoorbeeld aan extra salaris of verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij het ABP.
 • Het dienstverband is in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo is een stad met een stevige strategische ontwikkelagenda. De stad groeit verder met 4000 woningen en zet in op kwaliteit en kansen voor iedereen, een stad in balans, met goede voorzieningen. Opvallende hoogtechnologische bedrijven in Almelo zijn wereldspelers en bepalen mede de economie en werkgelegenheid van de toekomst. Ook hier werkt Almelo aan groei met nieuwe bedrijventerreinen. Almelo is al een stevige pijler van Twente als top-technologische regio. We werken daarbij met partners aan aantrekkelijk wonen, waterbeleving en verdere vernieuwing in de binnenstad zoals Stadskade en Westerdok. De koers en positie van het team worden steeds afgestemd op de ontwikkelingen van de groeiende stad. Almelo vindt een inspirerende werkcultuur van verbinding, lef en plezier belangrijk. Daar werkt ze aan door met medewerkers te bouwen aan een werkomgeving waarin zij zich gewaardeerd voelen, verantwoordelijkheid nemen, zich kunnen ontwikkelen en ruimte voelen voor het geven en ontvangen van opbouwende kritiek. Er zit veel potentieel in de organisatie. Medewerkers zijn betrokken en loyaal en hebben veelal een pragmatische en actiegerichte instelling.  


Welkom bij het team Human Resources

Team Human Resources is onderdeel van de organisatie-eenheid Bedrijfsvoering. De HR afdeling is volop in ontwikkeling. Er vindt een verschuiving plaats naar een HR-afdeling die meer waarde gaat toevoegen op tactisch/strategisch niveau.  Het team bestaat uit verschillende HR-disciplines: salarisadministratie, HR-medewerkers, HR-adviseurs, adviseurs Rechtspositie & Arbeidsvoorwaarden en Recruitment. Een team waarin veel ruimte geboden wordt voor ontwikkeling, samen groeien en elkaar versterken. De komende tijd zetten wij ons gericht in voor de (door)ontwikkeling van onze organisatie, verstevigen van de HR afdeling, leiderschapsontwikkeling en de inzet van HR-instrumenten, zoals functiehuis.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111