Coach Jeugd & Gezin

In Gemeente Almelo willen ze dat elk kind in een goede en veilige opvoedomgeving opgroeit. Gezinnen die het moeilijk hebben, help jij verder. Zodat ze problemen de baas worden en zelfstandig verder kunnen. Je gaat zelfstandig óf samen met een collega op pad en werkt nauw samen met de mensen uit jouw team. Je voert gesprekken met kinderen en ouders. En ook met zorgaanbieders, politie, woningcorporaties, school- en kinderopvang. Met de informatie die je hebt verzameld, stel je een plan op voor het hele gezin. Indien nodig stel je indicaties voor passende zorg en voer je regie op de voortgang van de gestelde doelen. Zodat problemen niet verergeren en we de eigen kracht van inwoners stimuleren. Een fijne en veilige plek: dat is wat elk gezin zou moeten zijn. Vind jij dat net zo belangrijk als Gemeente Almelo? Reageer dan vooral!


Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-10-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

 • Je zorgt samen met ouders voor een goede en veilige opvoedomgeving.
 • Je werkt samen met het gezins- en professionele netwerk.
 • Je stelt zorgindicaties op.
 • Je bewaakt de voortgang van gestelde doelen en stuurt waar nodig bij.

Functievereisten

Jij bent een verbinder. Je zorgt ervoor dat gezinnen met een, soms complexe, hulpvraag bij de juiste zorgpartners terechtkomen. We verwachten daarom dat je het volgende meeneemt:

 • Een relevant hbo-diploma, waardoor SKJ-registratie mogelijk (EVC-traject) of aanwezig is.
 • Een onderzoekende houding waardoor je weet welke ondersteuning nodig is voor de gezinnen die jij begeleidt.
 • Je neemt regie in het proces en beschikt over een helikopterview.
 • Kennis van de kaders van de jeugdwet.

Aanbod

 • Werkweek van 24 - 32 uur per week met uitstekende thuiswerkregeling en - faciliteiten.
 • Een salaris in schaal 9 tussen de € 3.176,- en € 4.537,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Deze stemmen we af op je opleiding en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets of extra vrije dagen.
 • Vrijheid en flexibiliteit. In overleg bepaal jij je werktijden.
 • Een hecht team dat met elkaar meeleeft en mee viert.
 • Een laptop en telefoon.
 • Overeenkomst voor bepaalde tijd voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus.
 • Het stadhuis van Almelo ligt naast het station en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Bedrijfsprofiel Almelo

Almelo is een stad met een stevige strategische ontwikkelagenda. De stad groeit verder met 4000 woningen en zet in op kwaliteit en kansen voor iedereen, een stad in balans, met goede voorzieningen. Opvallende hoogtechnologische bedrijven in Almelo zijn wereldspelers en bepalen mede de economie en werkgelegenheid van de toekomst. Ook hier werkt Almelo aan groei met nieuwe bedrijventerreinen. Almelo is al een stevige pijler van Twente als top-technologische regio. We werken daarbij met partners aan aantrekkelijk wonen, waterbeleving en verdere vernieuwing in de binnenstad zoals Stadskade en Westerdok. De koers en positie van het team worden steeds afgestemd op de ontwikkelingen van de groeiende stad. Almelo vindt een inspirerende werkcultuur van verbinding, lef en plezier belangrijk. Daar werkt ze aan door met medewerkers te bouwen aan een werkomgeving waarin zij zich gewaardeerd voelen, verantwoordelijkheid nemen, zich kunnen ontwikkelen en ruimte voelen voor het geven en ontvangen van opbouwende kritiek. Er zit veel potentieel in de organisatie. Medewerkers zijn betrokken en loyaal en hebben veelal een pragmatische en actiegerichte instelling.

Welkom bij één van de vier sociale wijkteams

Je komt te werken in één van de vier sociale wijkteams. Deze bestaan uit coaches met verschillende specialisaties en intakers. Het zijn hechte teams waar een goede sfeer hangt. En wordt de thematiek soms wat zwaar? Dan is er altijd wel iemand die lucht weet te brengen. En heb je bij een gezin een mijlpaal bereikt? Dan vieren je collega’s graag met je mee. Je werkt op locatie in de wijk, dichtbij de inwoners dus. Soms werk je op het stadhuis. Ons moderne en duurzame kantoor vind je aan de boulevard van Almelo. Hier werken 600 collega’s op luxe ingerichte flexplekken. En komt het een keer beter uit om thuis te werken? Ook dat is mogelijk.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de werkgever. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111