Strategisch adviseur planning & control

Als Strategisch Adviseur Planning & Control bij de Gemeente Almelo ben je een belangrijke schakel bij het in het control houden van de gemeente. Je coördineert de totstandkoming van producten in de Planning & Control cyclus en begeleidt de besluitvorming hierover. Je levert daardoor een actieve bijdrage aan het vergroten van de (financiële) wendbaarheid van de Gemeente Almelo. Je ontwikkelt het financiële beleid, zoals het begrotings- en investeringsbeleid. Je bent in staat anderen aan te zetten tot nadenken en actie en hebt ervaring in het coördineren, structureren en sturen van een variëteit aan werkzaamheden. Je kan strategisch denken en handelen en je adviseert gevraagd en ongevraagd aan management, directie en bestuur. Ben jij die oplossingsgerichte financieel strateeg die zich bewust is van de belangen en afwegingen binnen een gemeente? Profileer jij jezelf graag als verbindende factor tussen Financiën en Beleid? Reageer dan vooral!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-9-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Wat je gaat doen

 • Adviseren van management, directie en bestuur ten aanzien van (strategische) financiële vraagstukken en verbonden partijen.
 • Coördineren van en bijdragen aan de bestuurlijke Planning & Control cyclus (o.a. begroting, jaarverantwoording, tussenrapportages).
 • Ontwikkelen van financieel beleid op concernniveau, zoals het begrotings-, investerings-, rente-, reserve- en voorzieningenbeleid en bewaken van de financiële concernkaders.
 • Volgen van en anticiperen op ontwikkelingen die impact hebben op de strategie en financiële positie van de gemeente, waaronder op het gebied van de financiële regelgeving (o.a. BBV) en de financiële verhoudingen (o.a. gemeentefonds, lokale belastingen).


Jouw collega aan het woord

Wouter Karperien, Teammanager Control & Audit; “De Gemeente Almelo heeft de afgelopen jaren een enorme transitie doorgemaakt. De volgende stappen moeten nu gezet worden om te zorgen dat de stad nog aantrekkelijker wordt voor bewoners, bedrijven en bezoekers. Als Strategisch adviseur lever je daarin een grote bijdrage!”

Functievereisten

 • Hbo/wo werk- en denkniveau en meerdere jaren relevante werkervaring met Planning & Control.
 • Beschikking over bestuurlijke en politieke sensitiviteit.
 • Kennis van of affiniteit met overheidsfinanciën, financiële wet- en regelgeving en bij voorkeur de toepassing van het Besluit Begroten en Verantwoorden (BBV).
 • Persoonlijkheid: oplossingsgericht, verbinder, eigenaarschap, kritisch, analytisch, hands-on.

Aanbod

 • Een werkweek van 32 tot 36 uur per week met uitstekende thuiswerkregeling en - faciliteiten.
 • Een salaris in schaal 12, tussen de € 4.781,- en € 6.470,- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek. Het salaris stemmen we af op jouw opleiding, kennis en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets of extra vrije dagen.
 • Een overeenkomst voor bepaalde tijd van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus.
 • Het stadhuis van Almelo ligt naast het station en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo is een stad met een stevige strategische ontwikkelagenda. De stad groeit verder met 4000 woningen en zet in op kwaliteit en kansen voor iedereen, een stad in balans, met goede voorzieningen. Opvallende hoogtechnologische bedrijven in Almelo zijn wereldspelers en bepalen mede de economie en werkgelegenheid van de toekomst. Ook hier werkt Almelo aan groei met nieuwe bedrijventerreinen. Almelo is al een stevige pijler van Twente als top-technologische regio. We werken daarbij met partners aan aantrekkelijk wonen, waterbeleving en verdere vernieuwing in de binnenstad zoals Stadskade en Westerdok. De koers en positie van het team worden steeds afgestemd op de ontwikkelingen van de groeiende stad. Almelo vindt een inspirerende werkcultuur van verbinding, lef en plezier belangrijk. Daar werkt ze aan door met medewerkers te bouwen aan een werkomgeving waarin zij zich gewaardeerd voelen, verantwoordelijkheid nemen, zich kunnen ontwikkelen en ruimte voelen voor het geven en ontvangen van opbouwende kritiek. Er zit veel potentieel in de organisatie. Medewerkers zijn betrokken en loyaal en hebben veelal een pragmatische en actiegerichte instelling.


Welkom bij het team Audit & Control

Het team Control & Audit bestaat uit verschillende functies gericht op de kader stellende en controlerende rol. Onder andere de CISO, Functionaris gegevensbescherming, business controllers en strategisch adviseurs planning en control zijn onderdeel van het team.  Het team is gepositioneerd binnen de eenheid Concernzaken. Deze eenheid richt zich op het verbeteren van de (integrale) slag- en advieskracht op concernniveau – zowel voor vraagstukken op de kortere termijn als op de voorbereiding van ontwikkelingen die op de middellange termijn op ons afkomen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111