Adviseur werving & selectie/ Corporate Recruiter

Als Adviseur werving & selectie/ corporate recruiter ben jij dé professional en sparringpartner om het juiste talent in- en extern te werven. Er ligt een geweldige uitdaging voor je klaar; je mag met jouw vakkennis verder bouwen aan de doorontwikkeling van recruitment binnen de gemeente Almelo. Daarin denk jij in kansen en ben je erop gebrand vacatures te vervullen. Het zijn soms drukke weken, maar jij kan een goede balans vinden door de juiste prioriteiten te stellen, waarbij je het belang van de manager én kandidaat vooropstelt. Ben je opzoek om met jouw (commerciële) ervaring nu een bijdrage te leveren aan onze maatschappij? Ben jij een ‘Recruiter’ in hart en nieren, een vakidioot met de juiste energie om nieuw talent aan te trekken en te behouden? Reageer dan vooral!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
31-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
4-9-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Wat je gaat doen

Elk wervingsvraagstuk begint met een intake met de hiring manager waarin jij scherpe vragen stelt om tot de kern te komen, advies geeft en een wervingsstrategie bepaalt. Je stelt mede de vacatureteksten op en gebruikt verschillende wervingskanalen waardoor je de juiste doelgroep weet te bereiken. Bij moeilijk vervulbare profielen weet jij je strategie aan te passen, weet je op een creatieve manier de ideale kandidaat te werven en ben je actief bezig met het bouwen en onderhouden van een netwerk zowel intern als extern.


Jij neemt de regie van A tot Z voor zowel de hiring manager als de kandidaat. Vooraf bespreek je de juiste selectiecriteria, help je waar nodig bij de briefselectie en de selectiegesprekken. Afsluitend voer jij samen met de manager, en in overleg met jouw collega HR-adviseurs, het arbeidsvoorwaarden gesprek.


Jouw collega aan het woord

Jan Jaap Akse, Adviseur werving & selectie a.i.: “Je bent verantwoordelijk voor de werving van de meest uiteenlopende functies en bent daarin een belangrijke schakel om onze Team/ hiring managers te ontzorgen. Het doet je echt iets wanneer er weer een kandidaat wordt aangenomen, je voelt je proceseigenaar van a-z, en je ziet het belang in van een goede ‘candidate journey’. Recruitment is een vak en je bent in staat dit breed in de organisatie uit te dragen!”

Functievereisten

 • Je hebt ruime ervaring binnen de arbeidsbemiddeling, opgedaan als (Corporate) Recruiter of als Consultant bij een commercieel w&s/detachering bureau.
 • Je bent creatief in het bedenken van uitdagende werving- en selectiestrategieën en weet welke kanalen of sociale media je kunt inzetten om de juiste kandidaat te bereiken.
 • Je raakt makkelijk in gesprek, bent relationeel sterk en kan ook kritisch zijn zonder de verbinding kwijt te raken.
 • Als geen ander ben jij in staat om duurzame relaties op te bouwen zowel met de interne klant als onze (contract)partners. Je bent van nature een echte netwerker.
 • Je staat stevig in je schoenen, je bent stressbestendig en bent sterk in plannen en organiseren.

Aanbod

 • Werkweek van 36 uur per week met uitstekende thuiswerkregeling en - faciliteiten.
 • Een salaris in schaal 10 tussen de € 3.396,- en € 5.009,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Deze stemmen we af op je opleiding en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets of extra vrije dagen.
 • Een overeenkomst voor bepaalde tijd van één jaar en afhankelijk van de ontwikkeling van recruitment binnen de gemeente Almelo is er een mogelijkheid tot een verlenging van nog eens 2 jaar óf direct een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus. 
 • Het stadhuis van Almelo ligt naast het station en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo is een stad met een stevige strategische ontwikkelagenda. De stad groeit verder met 4000 woningen en zet in op kwaliteit en kansen voor iedereen, een stad in balans, met goede voorzieningen. Opvallende hoogtechnologische bedrijven in Almelo zijn wereldspelers en bepalen mede de economie en werkgelegenheid van de toekomst. Ook hier werkt Almelo aan groei met nieuwe bedrijventerreinen. Almelo is al een stevige pijler van Twente als top-technologische regio. We werken daarbij met partners aan aantrekkelijk wonen, waterbeleving en verdere vernieuwing in de binnenstad zoals Stadskade en Westerdok. De koers en positie van het team worden steeds afgestemd op de ontwikkelingen van de groeiende stad. Almelo vindt een inspirerende werkcultuur van verbinding, lef en plezier belangrijk. Daar werkt ze aan door met medewerkers te bouwen aan een werkomgeving waarin zij zich gewaardeerd voelen, verantwoordelijkheid nemen, zich kunnen ontwikkelen en ruimte voelen voor het geven en ontvangen van opbouwende kritiek. Er zit veel potentieel in de organisatie. Medewerkers zijn betrokken en loyaal en hebben veelal een pragmatische en actiegerichte instelling.


Welkom bij het team HR

Team Human Resources is onderdeel van de organisatie-eenheid Bedrijfsvoering. Het team bestaat uit verschillende HR-disciplines: salarisadministratie, HR-medewerkers, HR-adviseurs, adviseurs Rechtspositie & Arbeidsvoorwaarden en Recruitment. De komende tijd zetten wij ons gericht in voor de (door)ontwikkeling van onze organisatie, verstevigen van Recruitment, leiderschapsontwikkeling en de inzet van HR-instrumenten, zoals strategische personeelsplanning (SPP).

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111