Strategisch adviseur Economie & Arbeidsmarkt

Je geeft binnen het programmateam Economie & Arbeidsmarkt uitvoering aan de arbeidsmarktstrategie van de gemeente Almelo. Je gaat aan de slag met de grote lokale en regionale opgaven op het gebied van de arbeidsmarkt, zoals Leven Lang Ontwikkelen en de krapte in belangrijke sectoren als techniek, zorg en logistiek. Als strategisch adviseur heb je een regisserende en uitvoerende rol bij lokale en regionale initiatieven die bijdragen aan het oplossen van deze opgaven. Je zorgt daarbij voor een goede koppeling tussen economie, arbeidsmarkt en participatie in het programmateam. Pak jij een actieve rol in het ontwikkelen en in stand houden van netwerken met relevante in- en externe stakeholders? Ben jij degene die de belangen van de gemeente Almelo wil vertegenwoordigen binnen het beleidsoverleg van de arbeidsmarktregio Twente? Reageer dan vooral!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
18-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
13-8-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

 • Je bent de sparringpartner en vraagbaak van het bestuur en management bij arbeidsmarktvraagstukken.
 • Je signaleert trends en lokale, regionale en nationale ontwikkelingen. Daarbij geef je gevraagd en ongevraagd advies. Niet alleen mondeling, maar ook via college- en raadsvoorstellen.
 • Je draagt tevens bij aan de P&C-producten zoals voortgangsrapportages, jaarrekening en begroting.
 • Verder heb je een adviserende, trekkende of ondersteunende rol in de regionale werkgroepen en projecten die voor Almelo relevant zijn. Je zorgt daarbij steeds voor een goede vertaalslag van regionale activiteiten naar lokaal en andersom.

Functievereisten

 • Hbo/wo werk- en denkniveau met relevante ervaring in een vergelijkbare rol.
 • Je weet wat er op lokaal en regionaal niveau speelt en zorgt voor inbreng vanuit het Twentse    belang. Je hebt een persoonlijk netwerk lokaal, regionaal en investeert daarin met warmte en nieuwsgierigheid. Je zorgt voor versterking van (de inhoud van) het netwerk.
 • Kennis van en ervaring in de combinatie van een maatschappelijk doel gekoppeld aan een commerciële omgeving (snijvlak publiek domein en bedrijfsleven) is mooi meegenomen.
 • Een analytisch sterk onderlegd persoon die overzicht heeft en probleemoplossend is.
 • Ook ben je communicatief en redactioneel goed onderlegd. Als ‘selfstarter’ kun je niet alleen goed organiseren, maar ook vooral zelf uitvoeren.

Aanbod

 • Werkweek van 32 - 36 uur per week met uitstekende thuiswerkregeling en - faciliteiten.
 • Een salaris in schaal 12, tussen de € 4.781,- en € 6.470,- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek.
 • Een uitdagende en veelzijdige functie in een vooruitstrevende gemeentelijke organisatie die voortdurend in ontwikkeling is.
 • Een aantrekkelijke werkomgeving en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het salaris. Dit budget kun je naar eigen inzicht besteden, bijvoorbeeld aan extra salaris of verlofdagen.
 • Overeenkomst voor bepaalde tijd voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij bieden goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Aandacht voor jou: met ons speciale vitaliteitsprogramma werk jij lekker in je vel.
 • Het stadhuis van Almelo ligt naast het station en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo is een stad met een stevige strategische ontwikkelagenda. De stad groeit verder met 4000 woningen en zet in op kwaliteit en kansen voor iedereen, een stad in balans, met goede voorzieningen. Opvallende hoogtechnologische bedrijven in Almelo zijn wereldspelers en bepalen mede de economie en werkgelegenheid van de toekomst. Ook hier werkt Almelo aan groei met nieuwe bedrijventerreinen. Almelo is al een stevige pijler van Twente als top-technologische regio. We werken daarbij met partners aan aantrekkelijk wonen, waterbeleving en verdere vernieuwing in de binnenstad zoals Stadskade en Westerdok. De koers en positie van het team worden steeds afgestemd op de ontwikkelingen van de groeiende stad. Almelo vindt een inspirerende werkcultuur van verbinding, lef en plezier belangrijk. Daar werkt ze aan door met medewerkers te bouwen aan een werkomgeving waarin zij zich gewaardeerd voelen, verantwoordelijkheid nemen, zich kunnen ontwikkelen en ruimte voelen voor het geven en ontvangen van opbouwende kritiek. Er zit veel potentieel in de organisatie. Medewerkers zijn betrokken en loyaal en hebben veelal een pragmatische en actiegerichte instelling.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111