Klachtenfunctionaris WMO & Jeugdwet

De Klachtenfunctionaris WMO en Jeugdwet levert een bijdrage aan het vinden van een effectieve oplossing bij ontevredenheid of problemen tussen inwoner en de gemeente. Je bevordert het herstel van het vertrouwen tussen inwoner en de gemeente Almelo. Als klachtenfunctionaris heb je een onafhankelijke positie, een bemiddelende rol en je treedt op als procesbegeleider bij de afhandeling van de klacht. De klachtenfunctionaris heeft oog voor de eigen zeggenschap, de positie en belangen van de inwoner en van de organisatie. Wil jij met de informatie uit de klachten een bijdrage leveren aan de verbetering van de kwaliteit van onze dienstverlening? Ben jij die toegankelijke persoon waarbij inwoners makkelijk hun verhaal doen en ben je in staat om open gesprekken te voeren en kun je ook uitstekend luisteren? Reageer dan vooral!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
5-7-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

 • Je bent het eerste aanspreekpunt, de eerste (emotionele) opvang voor inwoners met klachten, vragen, advies en informatie over de dienstverlening van medewerkers en de processen van de gemeente op het gebied van de uitvoering van de WMO en de Jeugdwet.
 • Je biedt hulp en coördineert de afhandeling van klachten, je bent procesbegeleider en -bewaker.
 • Je adviseert gevraagd en/of aangevraagd het bestuur, management en medewerkers over kwaliteitsverbetering en risicobeperking.
 • Je stelt incidenteel rapportages op bv. t.b.v. jaarverslagen.

Functievereisten

 • Een afgeronde Hbo-opleiding met bij voorkeur een aanvulling hierop een Training klachtenfunctionaris.
 • Kennis van de wet- en regelgeving WMO, Jeugdwet en de Algemene wet bestuursrecht (klachtrecht) is mooi meegenomen.
 • Aantoonbare ervaring met (pre-)mediation.
 • In contacten kan het er stevig aan toe gaan. Door jouw bijdrage wordt de kans op conflicten tot een minimum beperkt. Door jou gevoel van tact en gevoel voor verhoudingen ben je in staat te de-escaleren.
 • Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zijn aantoonbaar van zeer hoog niveau en je vindt aansluiting bij iedere inwoner en weet ook het gevoel in brieven onder woorden te brengen.
 • Je kunt consequenties (oorzaak – gevolg) voor diverse organisatie- en/of bestuurlijke niveaus goed inschatten.

Aanbod

 • Werkweek van 20 uur per week met uitstekende thuiswerkregeling en - faciliteiten.
 • Een salaris in schaal 9 tussen de € 3.176,- en € 4.537,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Deze stemmen we af op je opleiding en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets of extra vrije dagen.
 • Vrijheid en flexibiliteit. In overleg bepaal jij je werktijden.
 • Overeenkomst voor bepaalde tijd voor één jaar met kans op een verlenging van nog een jaar.
 • Het stadhuis van Almelo ligt naast het station en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. 

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo is een stad met een stevige strategische ontwikkelagenda. De stad groeit verder met 4000 woningen en zet in op kwaliteit en kansen voor iedereen, een stad in balans, met goede voorzieningen. Opvallende hoogtechnologische bedrijven in Almelo zijn wereldspelers en bepalen mede de economie en werkgelegenheid van de toekomst. Ook hier werkt Almelo aan groei met nieuwe bedrijventerreinen. Almelo is al een stevige pijler van Twente als top-technologische regio. We werken daarbij met partners aan aantrekkelijk wonen, waterbeleving en verdere vernieuwing in de binnenstad zoals Stadskade en Westerdok. De koers en positie van het team worden steeds afgestemd op de ontwikkelingen van de groeiende stad. Almelo vindt een inspirerende werkcultuur van verbinding, lef en plezier belangrijk. Daar werkt ze aan door met medewerkers te bouwen aan een werkomgeving waarin zij zich gewaardeerd voelen, verantwoordelijkheid nemen, zich kunnen ontwikkelen en ruimte voelen voor het geven en ontvangen van opbouwende kritiek. Er zit veel potentieel in de organisatie. Medewerkers zijn betrokken en loyaal en hebben veelal een pragmatische en actiegerichte instelling.


Welkom in het team Juridisch medewerkers

Je komt te werken in een team van juridisch medewerkers. Wij voeren voor het sociaal domein verschillende taken uit. Dat zijn onder andere bezwaar en beroep, handhaving kinderopvang, de secretaris van de commissie bezwaarschriften sociaal domein en 2 klachtenfunctionarissen. We behandelen casuïstiek waarbij inwoners het niet eens zijn met onze besluiten of ontevreden zijn met onze dienstverlening. Je proberen op een informele manier samen met de inwoner tot een oplossing te komen. Binnen het team zelf hangt ook een informele sfeer. Er is altijd tijd voor overleg met elkaar. En we houden van gezelligheid. Je werkt op het goed te bereiken Stadhuis. Ons moderne en duurzame kantoor vind je aan de boulevard van Almelo. Hier werken 600 collega’s op luxe ingerichte flexplekken. En komt het een keer beter uit om thuis te werken? Ook dat is mogelijk.   

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111