Juridisch medewerker Openbare Orde & Veiligheid

Als juridisch medewerker ben je gesprekspartner voor de juridisch adviseurs en ben je degene die meedenkt en adviseert over juridische vraagstukken. De werkzaamheden zijn niet alleen maar ondersteunend. Zo ga je besluiten schrijven (of brieven) over de inzet van bestuurlijke maatregelen, bijvoorbeeld een last onder bestuursdwang, last onder dwangsom, bestuurlijke waarschuwing, intrekking van een vergunning, een gebiedsverbod, stadion omgevingsverbod, Wet openbare manifestaties (Wom)-besluit of noodbevel. Een mooie plek in een team waarin je de tijd krijgt zaken eigen te maken en alles in goede supervisie van de Senior juridisch adviseurs. Kortom; voel jij je prettig in een rol als rechterhand van de juridisch adviseurs? En groei je graag met de gemeente Almelo mee? Reageer dan vooral!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
28-6-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

 • Het analyseren van rapportages van de toezichthouders of van de politie en het adviseren van (bijvoorbeeld de burgemeester) over de inzet van bestuurlijke maatregelen.
 • Het vertegenwoordigen van het bestuursorgaan in juridische procedures, bijvoorbeeld door het schrijven van een verweerschrift en/of als gemachtigde optreden bij hoorzittingen.
 • Het maken van beleid op de onderwerpen van openbare orde en veiligheid (bijvoorbeeld Algemene Plaatselijke Verordening, Damoclesbeleid, beleidsregel Wet aanpak woonoverlast en Bibobbeleid) en in het verlengde daarvan het schrijven van een raads- of collegevoorstel.
 • Het behandelen van een Wet open overheid (Woo)-verzoek.
 • Het afhandelen van administratieve zaken, bijvoorbeeld het maken van een procesdossier voor de rechtbank, ondersteunen bij de voorbereiding van acties of het inschrijven van een sluiting in de openbare registers.
 • Het afstemmen van de praktische uitvoering van juridische zaken, bijvoorbeeld met de toezichthouders/buitengewoon opsporingsambtenaren of team Communicatie.

Functievereisten

 • Een afgeronde opleiding hbo-Rechten of Nederlands recht op wo-niveau en affiniteit met het onderwerp openbare orde en veiligheid.
 • Kennis en werkervaring is niet vereist, maar wel handig.
 • Jij weet zelfstandig een weg te vinden in juridische materie.
 • Je neemt verantwoordelijkheid, bent accuraat, toont initiatief en staat stevig in je schoenen;
 • Jij bent een enthousiaste teamplayer.

Aanbod

 • Een werkweek van 28 tot 32 uur per week, met een uitstekende thuiswerkregeling en -faciliteiten.
 • Afhankelijk van je kennis en ervaring bedraagt het salaris voor deze functie minimaal € 3.167,- bruto per maand tot maximaal € 4.537,- bruto per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet; bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets of extra vrije dagen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus.
 • Aandacht voor jou: met ons speciale vitaliteitsprogramma werk jij lekker in je vel.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo is een stad met een stevige strategische ontwikkelagenda. De stad groeit verder met 4000 woningen en zet in op kwaliteit en kansen voor iedereen, een stad in balans, met goede voorzieningen. Opvallende hoogtechnologische bedrijven in Almelo zijn wereldspelers en bepalen mede de economie en werkgelegenheid van de toekomst. Ook hier werkt Almelo aan groei met nieuwe bedrijventerreinen. Almelo is al een stevige pijler van Twente als top-technologische regio. We werken daarbij met partners aan aantrekkelijk wonen, waterbeleving en verdere vernieuwing in de binnenstad zoals Stadskade en Westerdok. Almelo vindt een inspirerende werkcultuur van verbinding, lef en plezier belangrijk. Daar werkt ze aan door met medewerkers te bouwen aan een werkomgeving waarin zij zich gewaardeerd voelen, verantwoordelijkheid nemen, zich kunnen ontwikkelen en ruimte voelen voor het geven en ontvangen van opbouwende kritiek. Er zit veel potentieel in de organisatie. Medewerkers zijn betrokken en loyaal en hebben veelal een pragmatische en actiegerichte instelling.


Welkom bij Team Veiligheid

Team Veiligheid is onderdeel van de eenheid Concernzaken. In Concernzaken verenigen de afdelingen control & audit, bestuursadvisering en beleidscoördinatie, communicatie en veiligheid de krachten om de organisatie, het bestuur en de raad op een zo effectief mogelijke manier te faciliteren. De burgemeester is belast met de openbare orde en veiligheid. Team Veiligheid werkt rechtstreeks voor de stad, faciliteert het bestuurlijke proces en handhaaft de openbare orde. Team Veiligheid zet zich in om, onder andere, ondermijnende criminaliteit te verminderen, de onveiligheidsgevoelens bij burgers te vergroten, ordeverstoringen en crises te voorkomen en bestrijden. Binnen Team Veiligheid wachten ruim 25 collega’s op jouw komst! Team Veiligheid bestaat uit een teammanager, strategisch adviseur, juridisch adviseurs, beleidsadviseurs, vergunningverleners, een coördinator en twaalf toezichthouders/buitengewoon opsporingsambtenaren. De sfeer binnen Team Veiligheid is informeel en ontspannen, maar er wordt ook hard gewerkt. Team Veiligheid heeft één keer per week een teamoverleg en voor overige overlegmomenten weten de collega’s elkaar goed te vinden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111