Projectleider(s) Stedelijke Ontwikkeling

Ben jij de aanjager die projectteams inspireert om kansen te zien en te benutten? Pak jij een bepalende en cruciale rol in elk project en heb jij oog voor je klant en voor budgetten?  Reageer dan vooral op deze vacature van de gemeente Almelo!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
12-6-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

De “verrassing van Twente”: zo wordt Almelo wel eens omschreven. Wat zou het mooi zijn dat in de nabije toekomst niemand meer verrast is over Almelo, maar iedereen wel wéét dat het ontzettend veel te bieden heeft. Stedelijke Ontwikkeling is een nieuwe eenheid binnen de organisatie van de gemeente Almelo. Binnen Stedelijke Ontwikkeling zijn wij op zoek naar (meerdere) Projectleider(s) die de verantwoordelijkheid nemen voor de sturing van projecten vanaf de planvorming tot en met de uitvoering. Projecten in verschillende te ontwikkelen gebieden zoals de Spoorzone maar ook voor de binnenstad. Projecten zoals bijvoorbeeld herstructurering Kerkelanden, de Intercityknoop Almelo en Westerdok, of in voorkomende gevallen de begeleiding van grotere particuliere initiatieven. Dit doe je niet alleen, samen met de teams geef je vorm aan (complexe) ruimtelijke projecten die strategisch en multidisciplinair zijn.


Wat je gaat doen

 • Je stuurt de interne projectteams aan en regisseert het proces met de externe partijen, dat kunnen ook deelprojecten zijn onder eindverantwoordelijkheid van een ontwikkelmanager.
 • Je adviseert het gemeentebestuur en organiseert het bestuurlijke besluitvormingsproces.
 • Je voert onderhandelingen en maakt afspraken met externe en verbonden partijen over transacties, samenwerkingsvormen en overeenkomsten.
 • Je bent verantwoordelijk voor interactie met alle betrokkenen, belanghebbenden en media.
 • Je fungeert als centraal aanspreekpunt en bent de spil binnen een project.


Jouw collega aan het woord

Robert Lautenbach, Ontwikkelmanager; “In Almelo werken we samen met collega's, ontwikkelaars, bestuur en inwoners aan uitdagende complexe binnenstedelijke opgaven en projecten. Zelf ben ik minder dan een jaar geleden begonnen en ik ervaar in Almelo veel ruimte voor groei, en werk samen met betrokken en gemotiveerde collega's. Wil jij ook bijdragen aan een mooier Almelo, kom dan ons team versterken!”. 

Functievereisten

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting bestuurskunde, city development (zoals stedenbouw) of gedragswetenschappen.
 • Je bent een ervaren projectleider met een positieve instelling en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, die in staat is om planmatig en nauwkeurig te werken.
 • Je hebt daarbij ervaring met politiek gevoelige projecten en kunt bestaande kaders interpreteren naar de maatschappelijke bedoeling. Daarbij ben je in staat integraal te denken en je kunt afwegingen maken vanuit meerdere disciplines.
 • Je hebt kennis van het werkveld van ruimtelijke ordening en het geheel van planontwikkeling in het ruimtelijk domein en daarbij heb je ervaring/ affiniteit met de inzet van instrumenten van grondbeleid en kostenverhaal.
 • Je bent zichtbaar, stevig in je presentatie waarbij het “verbinden” van partijen in je genen zit.

Aanbod

 • Een uitdagende en veelzijdige functie in een organisatie die vooruitstrevend en volop in ontwikkeling is.
 • Een salaris in schaal 11 tussen de € 4.020,- en € 5.725,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Een aantrekkelijke werkomgeving en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket zoals een Individuele Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het salaris. Dit budget kun je naar eigen inzicht besteden, bijvoorbeeld aan extra salaris of verlofdagen.
 • Overeenkomst voor bepaalde tijd voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus. 
 • Aandacht voor jou. Met ons speciale vitaliteitsprogramma werk jij lekker in je vel.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo heeft ruim 74.000 inwoners en er zijn zo’n 5.000 bedrijven. Almelo is een stad waar je fijn woont, werkt en recreëert. Met inwoners die ondanks hun Twentse nuchterheid trots zijn op hun geschiedenis, Heracles, de prachtige bedrijven en de steeds mooiere binnenstad. Daar doen we het voor! Als gemeente denken we graag mee met inwoners en ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen.


Welkom bij de eenheid Stedelijke Ontwikkeling

Binnen de eenheid Stedelijke Ontwikkeling werken straks zo’n 70 gedreven en kundige medewerkers (vast, ingehuurd, jong en oud) aan de ontwikkeling en leefbaarheid van onze stad. Samen bouwen we met bezieling aan de stad van de toekomst. De professionals binnen de eenheid zijn verdeeld over vakgroepen en werken op het gebied van ontwikkel- en projectmanagement, projectleiding, vastgoed, grondzaken, planeconomie, gebiedsexploitatie, stedenbouw & landschap, planologie, projectsturing etc. De komende jaren werken we aan de verdere inrichting en ontwikkeling van de eenheid Stedelijke Ontwikkeling. We leggen daarbij de focus op:

 •  Eenduidigheid in werkwijze.
 • Projectmatige sturing en opdrachtgeverschap.
 • Een wendbare en flexibele eenheid.
 • (Door)ontwikkeling van onze medewerkers.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111