Senior medewerker Burgerzaken

Ben jij die vak volwassen Backoffice medewerker die de gemeente Almelo zoekt? En wil jij graag bijdragen aan een uitstekende dienstverlening voor onze inwoners? Reageer dan vooral!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
7-6-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Als Senior medewerker Burgerzaken heb jij al ervaring opgedaan bij een backoffice van de afdeling burgerzaken bij een gemeente. Jij zorgt voor informatieverstrekking, advisering, vraagverheldering bij de complexere aanvragen. Je houdt je met name bezig met backoffice gerelateerde werkzaamheden en zorgt ervoor dat achter de schermen alles goed geregeld wordt. Als backoffice medewerker burgerzaken schakel je je tussen de verschillende vakgebieden en behandel je verzoeken op gebied van BRP, burgerlijke stand, IPR en RWN en draag je zorg voor diverse toekenningen en afwijzingen. Planmatig en doelgericht werken is iets dat jou makkelijk afgaat en dankzij jouw kennis en communicatieve vaardigheden zorg jij ervoor dat de burgers op de juiste manier geholpen worden. 

 

Wat je gaat doen

 • Doorvoeren van complexe mutaties en herkennen en opsporen van fouten in de BRP en aanleggen, actualiseren en corrigeren van persoonslijsten.
 • Alle voorkomende werkzaamheden op gebied van burgerlijke stand en Internationaal Privaatrecht, zoals het beoordelen van buitenlandse brondocumenten en verwerken van buitenlandse akten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van bezwaar- en beroepschriften op gebied van BRP en burgerlijke stand.
 • Je staat klanten te woord aan het loket, per telefoon en per email en lever je een bijdrage aan de interne bedrijfsvoeringprocessen van het team Burgerzaken.

 

Jouw collega aan het woord

Elles Toonstra-Sanders, Specialist Burgerzaken: “Je weet nooit wat de dag brengt als medewerker Burgerzaken. Het ene moment heb je een blije vader aan de balie voor geboorteaangifte, het volgende moment neem je een aanvraag voor een eerste rijbewijs is behandeling of verstrek je een BSN aan het RNI-loket. Door de combinatie van front- en backoffice werkzaamheden hou je het gevoel met alle taakgebieden (BRP, Burgerlijke Stand, IPR, RWN). We hebben als team verschillende expertises en weten elkaar te vinden in de samenwerking. Die samenwerking is belangrijk om ons werk goed te kunnen uitvoeren.”

Functievereisten

 • Je hebt een afgeronde mbo-opleiding en je hebt ervaring opgedaan binnen een team burgerzaken, met de daarbij behorende papieren, bij een gemeente.
 • Je bent in staat om zelfstandig beslissingen te nemen, aanvragen af te handelen binnen de wettelijke en/of de afgesproken kaders en verantwoordelijkheid te dragen voor de kwaliteit van het eigen werk.
 • Je bent oplossingsgericht en hebt een proactieve houding, zowel richting de burger als richting de (interne) klant.
 • Je denkt graag mee in de doorontwikkeling van onze dienstverlening en vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het resultaat van het team.
 • Eveneens beschik je over brede kennis en ervaring met diverse applicaties. Je bent klantgericht, accuraat, stressbestendig, hebt inlevingsvermogen en beschikt over uitstekende communicatieve en contactuele vaardigheden in woord en geschrift.

Aanbod

 • Werkweek van 32 tot 36 uur per week.
 • Een salaris in schaal 8 tussen de € 2.878,- en € 4.052,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Deze stemmen we af op je opleiding en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets of extra vrije dagen.
 • Overeenkomst voor bepaalde tijd voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus. 
 • Het stadhuis van Almelo ligt naast het station en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo heeft ruim 74.000 inwoners en er zijn zo’n 5.000 bedrijven. Almelo is een stad waar je fijn woont, werkt en recreëert. Met inwoners die ondanks hun Twentse nuchterheid trots zijn op hun geschiedenis, Heracles, de prachtige bedrijven en de steeds mooiere binnenstad. Daar doen we het voor! Als gemeente denken we graag mee met inwoners en ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen.


Welkom bij het Klantcontactcentrum

Dienstverlening is de kern van de werkzaamheden die binnen de eenheid Klantcontactcentrum (KCC) wordt uitgevoerd. Wij zorgen ervoor dat inwoners, instellingen en bedrijven snel en correct antwoord krijgen op vragen of doorverwezen wordt naar een andere eenheid van de gemeente Almelo. Wij kennen onze “klanten”, doordat eerder gestelde vragen van inwoners en bedrijven worden geregistreerd. Wij kennen de organisatie en weten wie waar over gaat en bij wie je moet zijn voor welke vragen. De pijlen voor de komende periode zijn onder andere gericht op ontwikkelen en vernieuwen van de digitale dienstverlening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111