Medewerker(s) Burgerzaken

Als medewerker Burgerzaken help je onze klanten met vraagstukken met betrekking tot de BRP, de burgerlijke stand en internationaal privaatrecht. Je beoordeelt en verwerkt buitenlandse brondocumenten en verzoeken tot optie en naturalisatie Nederlanderschap, verwerkt inschrijvingen in de BRP, voert adresonderzoeken uit en maakt akten burgerlijke stand op. Je houdt je met name bezig met frontoffice gerelateerde werkzaamheden, denk hierbij ook aan aanvragen van documenten als reisdocumenten en rijbewijzen (waarbij identiteitsfraude een speerpunt is) of het afhandelen van mail en post of ondersteunen bij het verwerken van adreswijzigingen of meehelpen met verkiezingen. Wil jij graag bijdragen aan een uitstekende dienstverlening voor onze inwoners? Wil jij het visitekaartje van de gemeente Almelo zijn? Reageer dan vooral!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
7-6-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Wat je gaat doen

 • Je zet onze klant centraal en weet met jouw klantgerichtheid de vragen van onze burgers zorgvuldig te beantwoorden. Hierbij schakel je moeiteloos tussen diverse werkzaamheden en zorg je voor de correcte afhandelingen van de processen.
 • Je bent bereid om huwelijken te voltrekken en partnerschappen te registreren.
 • Je zorgt voor de informatieverstrekking, advisering, vraagverheldering en intake van aanvragen en sluist meer complexe aanvragen door naar de juiste contactpers(o)n(en) binnen en buiten de organisatie.
 • Je staat klanten te woord aan het loket, per telefoon en per email en lever je een bijdrage aan de interne bedrijfsvoeringprocessen van het team Burgerzaken.


Jouw collega aan het woord

Elles Toonstra-Sanders, Specialist Burgerzaken: “Je weet nooit wat de dag brengt als medewerker Burgerzaken. Het ene moment heb je een blije vader aan de balie voor geboorteaangifte, het volgende moment neem je een aanvraag voor een eerste rijbewijs is behandeling of verstrek je een BSN aan het RNI-loket. Door de combinatie van front- en backoffice werkzaamheden hou je het gevoel met alle taakgebieden (BRP, Burgerlijke Stand, IPR, RWN). We hebben als team verschillende expertises en weten elkaar te vinden in de samenwerking. Die samenwerking is belangrijk om ons werk goed te kunnen uitvoeren.”

Functievereisten

 • Je hebt een afgeronde mbo-opleiding en ruime ervaring met klantcontacten. Kennis en ervaring op het gebied van Burgerzaken (bijv. diploma BOBZ) is een pre, maar geen must.
 • Je bent in staat om zelfstandig beslissingen te nemen, aanvragen af te handelen binnen de wettelijke en/of de afgesproken kaders en verantwoordelijkheid te dragen voor de kwaliteit van het eigen werk.
 • Je bent oplossingsgericht en hebt een proactieve houding, zowel richting de burger als richting de (interne) klant.
 • Je denkt graag mee in de doorontwikkeling van onze dienstverlening en vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het resultaat van het team.
 • Eveneens beschik je over brede kennis en ervaring met diverse applicaties. Je bent klantgericht, accuraat, stressbestendig, hebt inlevingsvermogen en beschikt over uitstekende communicatieve en contactuele vaardigheden in woord en geschrift.

Aanbod

 • Werkweek van 32 tot 36 uur per week.
 • Een salaris in schaal 7 tussen de € 2.545,- en € 3.612,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Deze stemmen we af op je opleiding en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets of extra vrije dagen.
 • Overeenkomst voor bepaalde tijd voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus. 
 • Het stadhuis van Almelo ligt naast het station en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo heeft ruim 74.000 inwoners en er zijn zo’n 5.000 bedrijven. Almelo is een stad waar je fijn woont, werkt en recreëert. Met inwoners die ondanks hun Twentse nuchterheid trots zijn op hun geschiedenis, Heracles, de prachtige bedrijven en de steeds mooiere binnenstad. Daar doen we het voor! Als gemeente denken we graag mee met inwoners en ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen.


Welkom bij het Klantcontactcentrum

Dienstverlening is de kern van de werkzaamheden die binnen de eenheid Klantcontactcentrum (KCC) wordt uitgevoerd. Wij zorgen ervoor dat inwoners, instellingen en bedrijven snel en correct antwoord krijgen op vragen of doorverwezen wordt naar een andere eenheid van de gemeente Almelo. Wij kennen onze “klanten”, doordat eerder gestelde vragen van inwoners en bedrijven worden geregistreerd. Wij kennen de organisatie en weten wie waar over gaat en bij wie je moet zijn voor welke vragen. De pijlen voor de komende periode zijn onder andere gericht op ontwikkelen en vernieuwen van de digitale dienstverlening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111