Bestuursassistent

De gemeente Almelo zoekt een Bestuursassistent. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
15-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
24-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Almelo is een mooie stad met veel gezichten en met karakter en volop in ontwikkeling. Een tikkeltje eigenzinnig en tegelijk nuchter. Die eigenschappen zoeken we ook in de mensen die bij ons komen werken. Professionals die midden in de maatschappij staan. Voor de ondersteuning van een van de wethouders zoeken we een Bestuursassistent. Als Bestuursassistent werk je intensief samen de Wethouder. Je handelt vanuit een helicopterview en geeft proactief invulling aan de verschillende werkzaamheden. Je ziet relaties tussen activiteiten en verbindt deze. Je hebt het talent om snel, zorgvuldig en met het juiste gevoel te schakelen. Waar nodig treed je op de voorgrond, maar je weet net zo makkelijk op de achtergrond te opereren om alles in goede banen te leiden. Ben jij die energieke verbinder met durf & drive? En ben je zeer zorgvuldig, actief betrokken met de organisatie en medewerkers? Reageer dan vooral!


Wat je gaat doen

 • Je behoudt de regie over de complexe agenda's, alle in- en uitgaande correspondentie en de mailbox(en).
 • Daarnaast bewaak je uitstaande acties en ontvangt bezoekers.
 • Je volgt en bewaakt de actiepunten en deadlines; signaleert en onderneemt acties richting betrokkenen m.b.t. de onderhanden dossiers en projecten en houdt vervolgprocessen in de gaten.
 • Binnen een complexe en snel veranderende werkomgeving zorg jij dat de bestuurder zich kan focussen op dagelijkse bestuurlijke/maatschappelijke uitdagingen.


Collega’s bestuurssecretariaat aan het woord

“Never a dull moment. Gemeente Almelo en de stad Almelo is steeds in ontwikkeling en het is mooi om hier een bijdrage aan te kunnen leveren. De gemeente Almelo leeft en biedt haar medewerkers mooie uitdagingen. Aandacht voor inwoners en bedrijven staat centraal. Door actief verbinding te zoeken met collega’s streven we met elkaar naar het beste resultaat voor de stad. Dit alles binnen een prettige, open organisatie.”

Functievereisten

 • Hbo werk- en denkniveau en je hebt relevante ervaring als directie-assistent bij grote organisaties en/of in een politiek gevoelige omgeving.
 • Je kan uitstekend taken prioriteren, waarbij hoofd- en bijzaken worden gescheiden en je kan makkelijk communiceren en snel schakelen tussen taken en rollen.
 • Je beschikt over een creatieve geest en denkt niet in problemen maar in oplossingen. Je doorziet processen snel én goed en legt makkelijk verbanden.
 • Je durft verantwoordelijk te nemen, te handelen en prioriteiten te stellen. Daarnaast heb je oog voor politiek gevoelige aspecten.
 • Je hebt een antenne voor wat er in de stad en in de organisatie gebeurt. Je bent tegelijk het visitekaartje van de bestuurder en als persoonlijk assistent.
 • Je bent flexibel qua ureninzet en indien nodig ook in het weekend inzetbaar.

Aanbod

 • Wij bieden je een aantrekkelijke baan vol dynamiek in het hart van onze bestuurlijke organisatie.
 • Een werkweek van 24 tot 28 uur per week met uitstekende thuiswerkregeling en - faciliteiten.
 • Een salaris in schaal 8 tussen de € 2.878,- en € 4.052,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Deze wordt afgestemd op je opleiding en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets of extra vrije dagen.
 • Overeenkomst voor bepaalde tijd voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus. 
 • Aandacht voor jou. Met ons speciale vitaliteitsprogramma werk jij lekker in je vel.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo heeft ruim 74.000 inwoners en er zijn zo’n 5.000 bedrijven. Almelo is een stad waar je fijn woont, werkt en recreëert. Met inwoners die ondanks hun Twentse nuchterheid trots zijn op hun geschiedenis, Heracles, de prachtige bedrijven en de steeds mooiere binnenstad. Daar doen we het voor! Als gemeente denken we graag mee met inwoners en ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111