Werkvoorbereider/ Calculator

Als Werkvoorbereider/ Calculator bij de gemeente Almelo ben jij een professional in het team Ondersteuning binnen het Dagelijks Beheer. Je bent verantwoordelijk voor de gehele werkvoorbereiding van de wijkteams. Je bereidt de werkopdrachten van de wijkteams voor, bepaalt de benodigde ureninzet en zorgt dat het uitbestede werk op de markt komt. Dit doe je samen met diverse collega’s en daarvoor stem je regelmatig af met de beheerders en de uitvoerders, maar ook met collega’s van het team Projecten. In deze functie heb je nauw contact met zowel de collega’s van de uitvoering en ook met andere teams binnen de eenheid Fysiek. Verder onderhoud je contacten met externe partijen waar we mee samenwerken. Maak jij graag kostencalculaties en capaciteitsberekeningen? En haal je energie uit het doen van verbetervoorstellen obv jouw inzichten en analyses uit de voor- en nacalculatie? Reageer dan vooral!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
24-5-2023
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

 • Je bereidt het werk voor door het aanmaken van de werkopdrachten voor de wijkteams. Je verzorgt de werkomschrijvingen en maakt de capaciteitsplanningen voor zowel personeel als materieel.
 • Je zorgt dat de wijkteams beschikken over technisch voorbereid digitaal kaartmateriaal (zoals GeoVisia of ArcGIS) wat is ingericht op de werkopdracht.
 • Je verzorgt de Klic-meldingen.
 • Je levert een bijdrage in het uitbesteden van onderdelen aan aannemers en je onderhoud contacten ter ondersteuning van de uitvoerders in de wijken.
 • Je ondersteunt waar nodig bij de inkoop van (groen) materialen.

Functievereisten

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op mbo 4 of hbo niveau.
 • Je hebt relevante ervaring als werkvoorbereider in de (groene) openbare buitenruimte.  
 • Je bent analytisch sterk en ervaren in het digitaal werken. Je weet wat nodig is om de werkvoorbereiding op te zetten en weet dit in een digitaal systeem vorm te geven.
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig zowel mondeling als schriftelijk en bent gericht op samenwerking.
 • Je krijgt energie als de werkvoorbereiding in samenwerking met de collega’s leidt tot een kwalitatieve en efficiënte uitvoering in de wijken.

Aanbod

Als werkvoorbereider/calculator zorg je samen met je collega’s voor een mooie, schone en veilige stad. Een functie met verantwoordelijkheid. Daar mag dan ook wat tegenover staan. Wij bieden jou:

 • Een werkweek van 32 – 36 uur.
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3167,- en € 4537,- (schaal 9 cao Gemeenten).
 • Een aantrekkelijke werkomgeving en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket zoals een Individuele Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het salaris. Dit budget kun je naar eigen inzicht besteden, bijvoorbeeld aan extra salaris of verlofdagen.
 • Overeenkomst voor bepaalde tijd voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus. 
 • Aandacht voor jou. Met ons speciale vitaliteitsprogramma werk jij lekker in je vel.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo heeft ruim 74.000 inwoners en er zijn zo’n 5.000 bedrijven. Almelo is een stad waar je fijn woont, werkt en recreëert. Met inwoners die ondanks hun Twentse nuchterheid trots zijn op hun geschiedenis, Heracles, de prachtige bedrijven en de steeds mooiere binnenstad. Daar doen we het voor! Als gemeente denken we graag mee met inwoners en ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen. Bij de Gemeente Almelo werken we samen met ruim 800 collega’s. Sinds een aantal jaren kent de organisatie een organisatiestructuur die bestaat uit 6 eenheden: 4 uitvoerende eenheden en 2 centrale stafeenheden Bedrijfsvoering en Concernzaken. Aansturing gebeurt via 3 lijnen: programmasturing, wijksturing en lijnsturing.


Welkom bij het team Ondersteuning

Het team Ondersteuning bestaat uit de werkvoorbereiding/planning, de monitoring beeldkwaliteit, de beheerders openbare ruimte, het stadsbeheerloket en de administratie, het wijkgericht werken en de grondbank. Het team is een nieuw team dat volop in ontwikkeling is. Ook de werkvoorbereiding en planning wordt vanuit de beginfase nu verder in de steigers gezet om verder te ontwikkelen naar een volwaardige werkvoorbereiding die de uitvoering ondersteunt in het onderhoud van de stad. In de afgelopen periode hebben we al veel nieuwe collega’s binnen het team mogen verwelkomen. We helpen elkaar en er is ruimte voor jouw eigen inbreng.  Wil jij meewerken aan een professionele werkvoorbereiding? Kom dan bij ons werken!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111