Beheerder Groen en Spelen

Als Beheerder groen bij en spelen de gemeente Almelo werk je direct samen met je collega beheerder groen, de werkvoorbereiders, collega’s GEO en met je collega regisseur groen. Je hebt een breed takenpakket en werkt integraal met andere afdelingen en disciplines aan het beheer van de openbare ruimte. Jouw focus ligt op het gehele werkgebied beplanting, gras, bermen en sloten, spelen, en straatmeubilair. Dit doe je sparrend samen met je collega beheerder groen die zich met name richt op het werkgebied bomen en bosplantsoen. Jullie zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het gewenste resultaat, want je bent één team en samen ga je voor die optimale groene buitenruimte. Vind jij het leuk om betrokken te zijn bij aanlegprojecten en reconstructies? En breng jij ons de expertise om te komen tot een optimale leefomgeving voor onze inwoners? Reageer dan vooral! 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Wat je gaat doen

 • Als beheerder groen stel je beheerplannen met richtlijnen op met daarin vastgelegd het gewenste functie- en kwaliteitsniveau en doet de planvorming voor vervanging en herinrichting op de aan jouw toegewezen taakvelden.
 • Je verzamelt, inventariseert en analyseert op diverse wijzen informatie over toestand, functioneren en ontwikkeling van de voorzieningen.
 • Je draagt zorg voor een meerjarenonderhoudsprogramma (MJOP) voor het groot- en vervangingsonderhoud (renovatie).
 • Je bent verantwoordelijk voor de meldingen en klantvragen over de aan jouw toegewezen taakvelden en je pakt de communicatie hierover op voor de verschillende werkterreinen.
 • Je adviseert op de aanvragen verkoop/verhuur snippergroen en op WABO aanvragen.

Functievereisten

Waar wij blij van worden

 • Je beschikt minimaal over een MBO 4+ opleiding/ HBO  werk- en denkniveau en hebt relevante ervaring als beheerder Groen.  
 • Je hebt ervaring in het maken van meerjarige onderhoudsplanningen en je kunt werken met beheerprogramma’s.
 • Je neemt verantwoordelijkheid, kunt snel schakelen en bent besluitvaardig.
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig zowel mondeling als schriftelijk en bent gericht op actieve samenwerking.
 • Je krijgt energie als mede door jouw inzet op de verschillende niveaus een resultaat wordt neergezet dat leidt tot een aantrekkelijke groene openbare ruimte in Almelo.

Aanbod

Als beheerder openbare ruimte groen zorg je samen met je collega’s voor een groene, mooie, schone en veilige stad. Een functie met verantwoordelijkheid. Daar mag dan ook wat tegenover staan. Wij bieden jou:

 • Een bruto maandsalaris tussen € 3167,- en € 4.537,- (schaal 9 cao Gemeenten).
 • Een aantrekkelijke werkomgeving en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket zoals een Individuele Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het salaris. Dit budget kun je naar eigen inzicht besteden, bijvoorbeeld aan extra salaris of verlofdagen.
 • Overeenkomst voor bepaalde tijd voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus. 
 • Aandacht voor jou. Met ons speciale vitaliteitsprogramma werk jij lekker in je vel.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo heeft ruim 74.000 inwoners en er zijn zo’n 5.000 bedrijven. Almelo is een stad waar je fijn woont, werkt en recreëert. Met inwoners die ondanks hun Twentse nuchterheid trots zijn op hun geschiedenis, Heracles, de prachtige bedrijven en de steeds mooiere binnenstad. Daar doen we het voor! Als gemeente denken we graag mee met inwoners en ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen. Bij de Gemeente Almelo werken we samen met ruim 800 collega’s. Sinds een aantal jaren kent de organisatie een organisatiestructuur die bestaat uit 6 eenheden: 4 uitvoerende eenheden en 2 centrale stafeenheden Bedrijfsvoering en Concernzaken. Aansturing gebeurt via 3 lijnen: programmasturing, wijksturing en lijnsturing.


Welkom bij het team Ondersteuning

Het team Ondersteuning bestaat uit de werkvoorbereiding/planning, de monitoring beeldkwaliteit, de beheerders openbare ruimte groen, wegen, riolering, toezichthouder kabel en leidingen, het stadsbeheerloket en de administratie,  het wijkgericht werken en de grondbank. Het team is een nieuw team dat volop in ontwikkeling is. Ook de werkvoorbereiding en planning wordt vanuit de beginfase nu verder in de steigers gezet waar een nauwe samenwerking mee nodig is voor het onderhoud van de stad. In de afgelopen periode hebben we al veel nieuwe collega’s binnen het team mogen verwelkomen. We helpen elkaar en er is ruimte voor jouw eigen inbreng.  Wil jij meewerken aan een aantrekkelijke groene stad? Kom dan bij ons werken!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111